Alt kat komşumla nasıl tanışacağım?

Aslında çok oldu taşınalı.Geçen yaz düğünleri oldu.Üç beş ay mevlüt yapacaktı diye bekledim yapmadı.(kaynanam öyle demişti)Hiç dışarda falanda denk gelmedik.Bende evde pek duran biri değildim koronadan önce haftanın 4-5 günü yoktum gün içinde yani ne kadar dışarı çıksamda hiç rastlaşmadık.Şimdi Instagram'da öneri olarak düşüyor kız.İnstagramdan ekleyip konuşmak saçma mı olur?Sonuçta şuan gidip oturamam onunla.Yada güzel bir yemek yapıp kapıdan verip gelsem mi ne dersiniz?
Korona var korona evde oturun azıcık

Bende severim komsuluk iliskileri,daha dogrusu yurt disindayim burda boyle bir ortam pek yok,yakinimda biri olsaydi tanismak icin bende adim atardim.Lakin simdi virusten oturu ortam bence pek uygun degil.Sonrasinda guzel bir kek yapip kapisini calarsin,sonrasinda da oda sana adim atarsa gorusmek istedigini anlarsin zaten.

Aynen öyle zaten amacım mıçmıç olmak değil arada yediklerimizden paylaşıp bir kahve içsek güzel olur tabi bu benim düşüncem o istemezse oda olmaz zaten...

Yani tabi öyle ama siz onlara bi hoşgeldiniz demeliydiniz instagramdan eklemeyin. Uygun bir şey denk gelince yada ramazanda bi ekmek falan yapınca yada tatlı yapınca ikram edersiniz.

Bak bu ayrı bir şey..karşı taraf adımını atmış sen kafana uygun bulmamış ona göre davranmissin.Ben su an lojmanda oturuyorum.Oturulan evin bile esin mevkisine göre belli olduğu bir ortamı düşün..oyle kaşıntı bir ortam ..ama 10 evlik binada 2 komşum eşim içerde tuttuğumuz işçi ile çalışırken çay,limonata ,kurabiye getirmiş..diğerleri ben taşınınca kapımı tıklatıp "binamıza hoş geldiniz ..ben x bir yardıma ihtiyacınız var mı ?" dedi..Yakın bir ilişki kurarız kurmayiz bu ayrı mesele ama ben yerlesene kadar görünmez olan ,gezecek yeri kalmayınca kapımı tiklatan birisinin niyetinin de cikarcilik üzerine kurulu olduğunu düşünürüm
Çok haklısınız, ben bu karşı komsu arkadaşım sunu satiyor katalog atayım ama kargo sana ait, onu nerden aldin kaça aldın markası ne, eşin ne iş yapıyor ( eşimin işini ve konumunu kesinlikle anlatan bir insan degilim mevki makam asla dile getirilmez biz öyle gördüm büyüdük) söyledim yüzü bı kaydı, işten gelip kapımı tıklar baya uzun kapıda konuşur.
Bı de bı kere ben komşumun eşiyle konuşurum vs vs bana göre değil bu mesafeler dedi.
Ya benim eşimle ne konuşabilir o kısmı da anlamadim.
Bende onca sene belirli bi alanda iyi şirketlerde yetkinlik olarak iyi bölümlerde çalıştım. Çok ileri görüşlü çok medeni insanlarla dolu çevrede onlar bana kattı ben onlara kattım.
Şimdi bu komşuculuk bana göre değil yapamıyorum.
Hele gidecek kapısı olmayıp geleceklere hiç tahammül edemem.

Aman tanışıp ne yapacaksın şu surecte ne kadar az insan o kadar çok huzur. her şey normale dönünce yolda karşılaşırsanız selamlaşır tanışırsinr bence ona da gerek yok da:)

gelen yemeği afıyetle yerim. elim varmaz çöpe atmaya. emek vermiş, düşünmüş ,insanlık etmiş.ikramı kabul etmekde adabdandır. kaldı ki bir nimeti çöpe atmak.bir tas çorbayla nice aç ınsanlar doyuyor. savaşlarda hoşaf, suyun içine ekmek katan askerlerimizi düşündükçe şu duruma vah vah...eyvahlar olsunn.. ramazan ayı mübarek gün. o zamana kadar ortalıkda yatışır inşaallah.şak dıye sen gitme.ilk önce davet et.

Back
X