• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu hakkında şikayetçi olduk

Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor ilk zamanlar benim alt komşum da her şeye geldi gitti. Ama bizde kalorifere vurma olayı yok çok şükür. Ben tüm irtibatı kestim. Hatta konu bile açtım. Engelledim ve asla muhattap olmadım. Şu an çocuğum olacak. Ağlayacak koşacak oynayacak. Umarım sonumuz sizin gibi olmaz.

Ben kiracıyım , ama siz ev sahibiymişsiniz. Çok üzüldüm. Ama kendinizi ezdirmeyin. Konuşsun konuşsun dursunlar. Hiç duymayın onları.

Insanlar sunu anlamiyorlar. Bazi cocuklar yurumeyi bilmiyor direkt kosuyorlar. Mesela benim oglum. Sabahtan oglen 2 ye kadar okulda. Okuldan sonra parka iniyoruz 3 saat kadar. Eve girer girmez ilk isi banyoya kadar kosmak. Banyodan salona ordan mutfaga. Aksam lego oynarken ben az kosup geliyorum diyo. Kosma denince anlamiyo napalim smdi. Allahtan alt katimiz bos

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamına göre gürültü sayılabilecek belirli durumlar:

• Ayakkabı, terlik ve ayak sesi
  • Bağrışma ve yüksek sesle konuşma
  • Müzik oynatıcıdan veya enstrümandan gelen müzik sesleri
  • Televizyon sesi
  • Step, koşu bandı vb. ev içi spor aktiviteleri
  • Ağlama, bağırma, koşturma gibi çocuk ve bebek sesleri
  • Mobilya ve beyaz eşyaların sürüklenerek yer değiştirilmesi
  • Matkap, çekiç vb. ile tadilat ve tamirat sesleri
  • Elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesi kullanımı gibi temizlik sesleri
  • Vantilatör, saç kurutma makinesi ve mutfak robotu gibi ev aletlerinin çalıştırılmasıyla çıkan sesler
Yönetmelik böyle kimsenin karışmaya hakkı yok diyip dingonun ahırı gibi yaşayamazsın apartmanda.
Siz alt komşu olmalısınız:)

Insanlar sunu anlamiyorlar. Bazi cocuklar yurumeyi bilmiyor direkt kosuyorlar. Mesela benim oglum. Sabahtan oglen 2 ye kadar okulda. Okuldan sonra parka iniyoruz 3 saat kadar. Eve girer girmez ilk isi banyoya kadar kosmak. Banyodan salona ordan mutfaga. Aksam lego oynarken ben az kosup geliyorum diyo. Kosma denince anlamiyo napalim smdi. Allahtan alt katimiz bos
İşte aynı benim oğlum 3 yaş çocuğu benimki bir de .koşma sesi deyince burda bazı arkadaşlar çocuğu sürekli koşturuyoruz sanmış ama normal yürümesi koşma şeklinde.yavaş sakin oğlum diyorum o an yavaşlayıp yine hızlanıyor koşuyor yani.ayaklarına hep çorap giydiriyorum şap şup ses çıkmasın bari diye.
Şu deprem döneminde çok rahat ettik 2 hafta köylerine gittiler oğlum dönüp soruyordu geldiler mi aşağıdakiler diye 😀

Konuma güncelleme yapmak istedim.Şikayet dilekçemiz savcılıktaymış şuan beklemedeyiz.alttakilerin de ifadesi alınmış olacak ki 2 haftadır hiç bağırış ve vurmaları yok alttan.sanırım ses kaydı almamızdan korkuyorlar.arada hafif düzenli tık tık sesi yapıyorlar çocuk odalarından🥴 odalarda oyuncak oynamamız da yasak sanırım .
Evlerini satışa koymuşlar ama istedikleri fiyat bence piyasanın üstü o yüzden satabileceğini zannetmiyorum.
Dün öğleden sonra oğlum uykudayken oturma odasında bir 10 dk oturdum ki genelde vaktim olmaz gündüz oturmaya.alttan yetişkin çocuklarının konuşmaları ,gülüşmeleri herşeyi ayrıntısıyla dinledim.ev sessiz olunca aşırı ses geliyor haliyle .kalkıp radyoyu açıp işime baktım onlar gibi sağa sola vurup küfür savurmadım tabi apartman hayatında bu tür şeyler tölere edilmeli yoksa müstakil evler tercih edilmeli diye düşünüyorum

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamına göre gürültü sayılabilecek belirli durumlar:

• Ayakkabı, terlik ve ayak sesi
  • Bağrışma ve yüksek sesle konuşma
  • Müzik oynatıcıdan veya enstrümandan gelen müzik sesleri
  • Televizyon sesi
  • Step, koşu bandı vb. ev içi spor aktiviteleri
  • Ağlama, bağırma, koşturma gibi çocuk ve bebek sesleri
  • Mobilya ve beyaz eşyaların sürüklenerek yer değiştirilmesi
  • Matkap, çekiç vb. ile tadilat ve tamirat sesleri
  • Elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesi kullanımı gibi temizlik sesleri
  • Vantilatör, saç kurutma makinesi ve mutfak robotu gibi ev aletlerinin çalıştırılmasıyla çıkan sesler
Yönetmelik böyle kimsenin karışmaya hakkı yok diyip dingonun ahırı gibi yaşayamazsın apartmanda.

Oldu hiç yaşamasın insanlar evlerinde 😂

Güncelleme...
Benzer sıkıntıları yaşayanlar için konumu güncellemek istedim.Arabulucu ya sevk edildi dosyamız arabulucuyla yapılan görüşmede herhangi bir talebimiz olmadı sadece bilinçli şekilde duvara, kalorifere vurma,küfür , bağırış olmasın ki,huzurla evimizde oturmak istiyoruz dedik bu şartla davayı geri çektik.Arabulucu ise Karşı tarafla konuştuğunu çocuk sesinin herhangi bir cezasının olmadığını kendi yaptıklarının suç olduğunu vs anlatmış onlar da şikayetimizi çektiğimiz taktirde bir daha böyle birşey yapmayacağız şeklinde anlaşma imzalamışlar .Dava kapandı ve ondan sonra da aşağıdan çıt duymadık biz tabi eskiden de olduğu gibi uyardık çocuğumuzu bile isteyen bir harekette bulunmadık.2 hafta önce de taşınıp gittiler çok şükür şuan alttaki 4 katımız boş🙂 oğlum en rahat günlerini yaşıyor en üst katta da oturduğumuz için🤟 İnşallah bundan sonra gelen küçük çocuklu yada anlayışlı bir insan olur diye dua ediyoruz

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Selamlar şikayetinizi şahit olanlar olması yetiyor mu yoksa kamera kaydı görüntü vs isteniyor mu ?

Bende de var benzeri 16 da çocukları koridorda hareketli gitti geldi misafir vardı hemen alttan vurdular

Oysa onun çocuğu her gece 4 de ağlıyor çocuk ağlama sesine uyanıyorum 1 kere bir şey demedim bir daha vurursa video kaydı alıp şikayette bulunacağım o zaman

Selamlar şikayetinizi şahit olanlar olması yetiyor mu yoksa kamera kaydı görüntü vs isteniyor mu ?
Şikayet şöyle oldu şahitler vs işe yaramadı .komşunun mesajlaşması vardı eşimle şu çocuğunuzu uyarın yoksa biz biliyoruz yapacağımızı gibi bir tehditvari yazışma vardı . Nasıl olmuşsa onlar kendileri sanırm yazışmayı gösterdi işte biz çok rahatsızız da onları uyarıyoruz da bişey yapmıyorlar gibi mi göstermek istediler onu bilmiyorum savunmalarına karakolda o mesajı yazdırmışlar.savcı da mesajı tehdit olarak görüp dava açmış.Bize gelen kapıtta sadece mesaj yazıyordu.
Bu tür olaylarda yazılı beyan en önemlisi yoksa bizim de şahitimiz çoktu onlar hiç dosyaya girmemiş

Şikayet şöyle oldu şahitler vs işe yaramadı .komşunun mesajlaşması vardı eşimle şu çocuğunuzu uyarın yoksa biz biliyoruz yapacağımızı gibi bir tehditvari yazışma vardı . Nasıl olmuşsa onlar kendileri sanırm yazışmayı gösterdi işte biz çok rahatsızız da onları uyarıyoruz da bişey yapmıyorlar gibi mi göstermek istediler onu bilmiyorum savunmalarına karakolda o mesajı yazdırmışlar.savcı da mesajı tehdit olarak görüp dava açmış.Bize gelen kapıtta sadece mesaj yazıyordu.
Bu tür olaylarda yazılı beyan en önemlisi yoksa bizim de şahitimiz çoktu onlar hiç dosyaya girmemiş
Bizde yazılı hiç birsey yok..yaptığı bazı şeylerin kamera kaydı var .sizin alt komşu sikayet ediyor ama biz üst katimizdan sikayetci çocukları rahatsız ediyor ve korkutmaya çalışıyor şuan

Uyku saati 02.00 olan 3 yaşındaki çocuk mu? Allah size ve çevrenizdekilere kolaylık versin.

Uyuduğu saatlerde çıt çıkmıyor demişsiniz. 5 saatcik. İşe giden insanlar genelde 23.00-00.00 gibi uyuyorlar. Uyumaya çalışınken 2, 3 saat çocuğunuzun gürültüsünü dinliyorlar desenize.

Çocuğunu 2’de yatıranın “oğlum dur, yapma” dediğini bile sanmıyorum.

Güncelleme...
Benzer sıkıntıları yaşayanlar için konumu güncellemek istedim.Arabulucu ya sevk edildi dosyamız arabulucuyla yapılan görüşmede herhangi bir talebimiz olmadı sadece bilinçli şekilde duvara, kalorifere vurma,küfür , bağırış olmasın ki,huzurla evimizde oturmak istiyoruz dedik bu şartla davayı geri çektik.Arabulucu ise Karşı tarafla konuştuğunu çocuk sesinin herhangi bir cezasının olmadığını kendi yaptıklarının suç olduğunu vs anlatmış onlar da şikayetimizi çektiğimiz taktirde bir daha böyle birşey yapmayacağız şeklinde anlaşma imzalamışlar .Dava kapandı ve ondan sonra da aşağıdan çıt duymadık biz tabi eskiden de olduğu gibi uyardık çocuğumuzu bile isteyen bir harekette bulunmadık.2 hafta önce de taşınıp gittiler çok şükür şuan alttaki 4 katımız boş🙂 oğlum en rahat günlerini yaşıyor en üst katta da oturduğumuz için🤟 İnşallah bundan sonra gelen küçük çocuklu yada anlayışlı bir insan olur diye dua ediyoruz

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık. avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Yahu arkadas bu insanlar hiç mi çocuk olmamış hiç mi çocuk buyutmemis madem bu sorunların var git müstakil evde yasa apartman hayatı bu kadar oluyor.bence siz tasinin konu sahibi arkadaş.belaya bulaşmayın

Back
X