Alt komşu ve köpekleri

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Baştan söyleyeyim sokak hayvanları gönüllüsüyüm. Yani köpekle herhangi bir sorunum yok. Aksine çok çok severim. Üç haneli bir apartmanda oturuyoruz. Alt komşumuz ve biz kiracıyız. Karşımızda ev sahibimiz var. Ama oturmuyorlar. Bahçemiz var. Alt kattakilerin orta boy köpeği var. Çoğu zaman bahçede serbest geziyor. Apartmanın kapısını açar açmaz üzerimize atlıyor. Her tarafımız çamur, salya. İşe gidiyoruz, gezmeye gidiyoruz tekrar yukarı çıkıp üzerimizi değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yapacakları sadece bahçenin kapı tarafına Tel yada file çekmek. O zaman köpek giriş tarafına gelip üzerimize atlamayacak.Annem yaşlı, ayağında sıkıntı var. Onun üzerine atlasa kadını devirir. Nisan ayından bu yana 8 defa rica ettik. Tel için. En son bu akşam kapıyı açmamla üzerime atladı. Her tarafımı salya yaptı. Hamileyim. Benim de daha sabrım tükendi.Çaldım kapılarını. Bir sürü saydım. Bir tel bağlamak bu kadar mı Zor.Ondan sonra da ev sahibini aradım. Durumu anlattım. Köpeği salmayacaklarını söylemişler kiralarken. Köpek bütün gün kafeste olur mu. Bir tel çekseler hayvan da özgür olacak. Bu kadar duyarsız insanlar.

Olmaz bütün gün kafeste tabiki. Tel cekin ortak para toplayıp 3 hane arasında. Hayvanda sevincinden zıplıyor ne yapsın. Neden o kadar pis peki? Camurlu falan demişsiniz.

Tel cekmek yerine o hayvani butun gun kafese tikarlarsa onu da sikayet edin lutfen.
Başta bakamadılar. Kanlı ishal oldu. Veterinere götürdüm. Bu defa kadın kapıya geldi bu hayvanı ben istemiyorum sahiplendir diye. Zar zor güvenilir birini buldum. Sözleşme yaptık, hayvan dişi kısırlaştırma antlaşması yaptık. Köpeği almaya geldiler 100 km yoldan, kadın demesin mi biz vazgeçtik. Neden arayıp haber vermediniz dedik unutmuşlar. Çok garip insanlar. 4 kişiler evde, kapıda 17 çift ayakkabı var ve kirli çoraplar. Hayatımda böyle düşüncesiz insanlar görmemiştim

Olmaz bütün gün kafeste tabiki. Tel cekin ortak para toplayıp 3 hane arasında. Hayvanda sevincinden zıplıyor ne yapsın. Neden o kadar pis peki? Camurlu falan demişsiniz.
Zaten tel çekiliydi. Teli alt komşu kendi kendine söktü. Bahçede sürekli. Bahçede ekili alanlar var. Mısır, domates,maydanoz. Sebze meyveleri de onlar ekti. Suluyorlar. Hayvan onların arasında geziyor. Dolayısıyla çamur oluyor

Başta bakamadılar. Kanlı ishal oldu. Veterinere götürdüm. Bu defa kadın kapıya geldi bu hayvanı ben istemiyorum sahiplendir diye. Zar zor güvenilir birini buldum. Sözleşme yaptık, hayvan dişi kısırlaştırma antlaşması yaptık. Köpeği almaya geldiler 100 km yoldan, kadın demesin mi biz vazgeçtik. Neden arayıp haber vermediniz dedik unutmuşlar. Çok garip insanlar. 4 kişiler evde, kapıda 17 çift ayakkabı var ve kirli çoraplar. Hayatımda böyle düşüncesiz insanlar görmemiştim
Belli ki hayvancağız "beni kurtarın" diye üzerinize atlıyor.

Belli ki hayvancağız "beni kurtarın" diye üzerinize atlıyor.
Hayvan kapıdan her girenin çıkanın üzerine atlıyor. Kargo, postacı, elektrik, su faturasına gelenler. Zaten başta sahiplendir diye kapıya geldiler. Tam uygun güvenilir birini buldum vazgeçtiler. Bir ara kafesin anahtarını bana vermeye kalktılar. Biz bakamıyoruz diye. Dengesiz insanlarla uğraşmak çok zor

Aynısı. Aklımdan geçti
Ne kadar ısrar ettim. Kocaman Çiftlik bulmuştum. Özgürce koşup oynayacaktı. Kısırlaştırma vs de tamamdı. Ama sadece çocuklarına oyuncak diye aldılar ve onlar razı olmadığı için sahiplendirmeden vazgeçtiler. Hayvan kaç gün ishal içinde yattı. Bir gözü ve kafası sürekli seyirmeye başladı. Allahtan iyileşti. Resmen özenti.bu hayvanseverlik değil. İki bina arasına sokak hayvanları için su mama koyuyorum. Bir günden bir güne biz de su yada mama koyalım demediler. Üstelik köpek bahçenin dışına ne zaman çıksa sokak hayvanları için koyduğum mamaları bitirdi. Ya kusura bakmayın bile demediler.

Ne kadar ısrar ettim. Kocaman Çiftlik bulmuştum. Özgürce koşup oynayacaktı. Kısırlaştırma vs de tamamdı. Ama sadece çocuklarına oyuncak diye aldılar ve onlar razı olmadığı için sahiplendirmeden vazgeçtiler. Hayvan kaç gün ishal içinde yattı. Bir gözü ve kafası sürekli seyirmeye başladı. Allahtan iyileşti. Resmen özenti.bu hayvanseverlik değil. İki bina arasına sokak hayvanları için su mama koyuyorum. Bir günden bir güne biz de su yada mama koyalım demediler. Üstelik köpek bahçenin dışına ne zaman çıksa sokak hayvanları için koyduğum mamaları bitirdi. Ya kusura bakmayın bile demediler.
Kurtarın o zavallı çocugu onlardan bakmıyolarda zaten canım benim ya vermezseler zorla alın işkence resmen hayvana

Kurtarın o zavallı çocugu onlardan bakmıyolarda zaten canım benim ya vermezseler zorla alın işkence resmen hayvana
Açık arıyorum. Şikayet etsem barınağa alıyorlar. Barınak zaten çözüm değil. Kendileri nasılsa vazgeçecek ama ne zaman. Hiç olmadı hayvansever gruptan birilerine ayar verip bahçeden kaçırtmayı düşünüyorum. Zaten bütün gece dışarıda. Çalsalar kimsenin ruhu duymaz

Açık arıyorum. Şikayet etsem barınağa alıyorlar. Barınak zaten çözüm değil. Kendileri nasılsa vazgeçecek ama ne zaman. Hiç olmadı hayvansever gruptan birilerine ayar verip bahçeden kaçırtmayı düşünüyorum. Zaten bütün gece dışarıda. Çalsalar kimsenin ruhu duymaz
Hiç dayanamıyorum ben onlara ya 😭 bişyler yapın kurtulsun yavrucak

Hiç dayanamıyorum ben onlara ya 😭 bişyler yapın kurtulsun yavrucak
Zaten şu hayvanlar ne çekiyorsa insanların gösteriş merakından çekiyor. Cins alalım, iki üç sahilde dolanalım. Sonra hop atalım kafese dursun. Daha kış gelmedi. Ne halt edecekler kışın çok merak ediyorum

belki köpegi sen her gectiginde egite bilirsin. benim köpegimde cok atlardi milleti selamlamak icin bide yüzünü yalardi. biraz ugrasla ögrettim simdi milleti görünce yere yatip patisini uzatio

ay vallahi yaparım yerinizde olsam.büyük sevap.manyak mıdır deli midir nedir bu insanlar böyle.böylelerine ceza da verilmeli yurtdışındaki gibi.

belki köpegi sen her gectiginde egite bilirsin. benim köpegimde cok atlardi milleti selamlamak icin bide yüzünü yalardi. biraz ugrasla ögrettim simdi milleti görünce yere yatip patisini uzatio
Birkaç defa yanına gittim hemen balkona çıktılar. Ne oldu diye? Oyun oynuyoruz dedim. Biz oynadık biraz önce dedi. Dediğim gibi değişik tipler. İki gün önce zili çalmış anneleri. Annem açmış kapıyı. Siz hiç bugün aşağı kapıyı açtınız mı diye sormuş. Annem de hayır demiş. Bizim kapıyı zorlamışlar sanki hırsız mı acaba haberiniz var mı diye sormuş. Annem de 10 senedir burada oturuyoruz hiç öyle bir şey olmadı demiş. Garip, suçlayıcı bir tavırları var.

Böyle bir aile karşısında etik davranamazdım ben. Yine öyle güzel bir yuva bulup sahiplendirip sonra da aa köpek kaçmış derdim.
Kendi kedimi de suistimal edildiği bir ortamdan çalarak sahiplendim.

Back
X