• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşum kayınvalidesine eziyet ediyor

Sosyal hizmetlere şikayet kaydı oluşturun lütfen. Kadın gerçekten fiziki şiddet görüyor mu görmüyor mu bilemeyiz ancak, psikolojik şiddet görüyor olması bile tek başına şikayet sebebi. Ne var ki psikolojik şiddetin varlığı halinde ispat etmek çok zordur, diğer komşularla da iletişime geçip onların da aynı şekilde şikayette bulunmasını sağlayın mümkünse. Takdir edersiniz ki burada sizin ya da bebeğinizin sesten rahatsız olmanızdan ziyade asıl mevzu yaşlı bir kadının şiddete uğruyor olduğu gerçeği. Lütfen bir an önce şikayetinizi yapın.

yazik ya bagirsada anlamaz ki kendini bilmez ki dovse bile anlamaz bebekten farkı yok ki Allah ıslah etsin garibim ,bir gun hepimiz yaşlanacağız , onu bilip ona gore evlat yetiştirmeliyiz bir saygısızlık ettiğinde ikaz etmeli saygının sevginin önemini defalarca aşılamalıyiz çocuklarımıza ,ogluyla konuşmalı gerci anlar galiba aksam gelince ,bizim de bi komsu bakardi kv ye kadin kakasini tuvaletten alip bi yerlere surermis falan o yine de bağırmazdı o vakit eşine der eşi temizlerdi eşi de emekliydi kadin tabi 50 yaşındaydı kv si daha da buyuk

Nerden biliyorsunuz şikayet etmeyeceğimi?

Tahmin yürüttüm, kolay bir şey değil çünkü. Eylül ayında bir komşumu şikayet ettim ama edene kadar (bu işlerin içinde olmama rağmen) günlerce düşündüm bana zarar gelir mi, aileme eşime zarar gelir mi diye. İnsanların ne yapacağı belli olmuyor, gerilmekte endişe etmekte haklı olursunuz böyle bir durumda. Çok normal.

İlk defa kayınvalide geline değil gelin kayınvalideyle eziyet ediyor diye bir şey okudum şuan.Allah akıl fikir versin onlara da😊

Eziyet ettiğinden emin misiniz? Gözünüzle görmediğiniz şeye emin olmayın.
Alzheimer hastalarınının bazılarında şiddet eğilimi bağırma vs oluyor. Acaba hastanın kendisi mi bağırıyor zapt edilemez durumda?
Eğer şiddet uyguladığından eminseniz aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayın.

Eziyet ettiğinden emin misiniz? Gözünüzle görmediğiniz şeye emin olmayın.
Alzheimer hastalarınının bazılarında şiddet eğilimi bağırma vs oluyor. Acaba hastanın kendisi mi bağırıyor zapt edilemez durumda?
Eğer şiddet uyguladığından eminseniz aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayın.
Sözlü şiddetten eminim

Şu an ses kesildi ancak tekrar olursa önce komşularla diyaloğa geçip sonra gerekli mercilere bildireceğim.Umarım gerek kalmaz.Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin.

Şiddet olmayabilir çünkü bu tür hastalar hatırlayamadıkları hafıza kaybı yaşadıkları için konuşma ifade etme zorluğu da yaşıyorlar ve agresif olup bağırıyorlar sesleri yüksek oluyor tanıdığımızın babasında vardı oradan biliyorum ama tabi iki şikayet edebilirsiniz yetkili mercilere kontrol ederler

Agir otistik cocuklarla ilgilendigim donem disaridan bakan duyan biri eziyet ediyoruz sanirdi eminim. Ama o sirada cocuk kriz halinde ve kendine zarar vermesine engel olmaya calisiyorduk kolay degil. Acaba alzheimer etkisiyle o sekilde sesler cikariyor olabilir mi? Arkadasimin babasi kizini unutmustu anne diyordu ama damadini unutmuyordu sevmedigi biri oldugu icin.

Bu hikayede adam nerede ben onu merak ettim en çok ? Hanımı annesine bakıyor kendisi nerde , gündüz çalışıyorsa akşamları hiç görmüyor mu annesinin yüzünü gözünü? Veya gelin hanım akşam eşi gelince şiddete son mu veriyor ? Ben olsam komşularla konuşur,ikna etmeye çalışır topluca şikayet ederdim. Yaşlı teyzeye gerçekten çok üzüldüm, bu da bir sorun işte. Herkes vicdanlı merhametli olmuyor kaldı ki eşinin annesine bakmak zorunda da değil. Eşinin ve varsa eşinin kardeşlerinin düşünmesi gerekiyordu, bu sizin duyduğunuz bence bu şekilde bakmak istemeyen geline baktırılan onlarca kv vardır gelininden şiddet gören. Bazen evlatlar bile öz anne babalarına şiddet gösteriyor , elin kızı neler yapar, aynı şekilde elin oğlu da neler yapar 🥺

Ne yaptınız, komşulara sordunuz mu?
Babam uzun süre yatalak hastaydı ölmeden önce , sürekli kapı arkasında yada yatağın altında birilerinin olduğunu görüyordu, biz yok dedikçe hircinlasiyordu. Biz de nerede gördüğünü sanıyorsa o tarafa bagirirdik defol git hatta sopayla o yöne vurmalarimiz da olurdu babam için öyle birşey de olabilir.
Şöyle bir durumlara da şahit oldum. Yaşlı hasta bir kardese bırakılır ve o kişide sabır kalmaz nasılsa hasta duymuyor, anlamıyor yada unutuyor diye ağzından geleni sayar ama bakımı da bırakmaz. Bu çok üzücü geliyor bana. İnşallah şiddet yoktur.

Bazen yanlış anlaşılma olabiliyor. Ben de kv.me Bakıyorum. Bizim komşular hergün bize gelip gittikleri için durumu çözüyorlar artık. Onlara kimse gidip gelmiyor mu acaba durum nedir diye sorsanız.

Back
X