- Konu Sahibi karamelli_turta
- #20.081
@ karamelli_turta aranıza bende katılabılır mıyım ? Belkı daha da cımrı olabılırım 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pazara 100 Tl ile cıkıyorsan hepsını harcama kendın at bır koseyeSlm kızlar şimdi siz bana fikir verin ipin ucunu kqricip doğru dürüst birikim yapmayan bı kocaya sahibim ..
Aylık maaş 4000 TL elektrik su internet ve aylık ödemesi aşağı yukarı 200-300 değişen kredi kartı ödemesi var
Ben bu adama para biritirelim diyorum biriktirmeyi kenara para olarak koyarsa yiyoruz
Nasıl ne şekilde altın biriktirebilriisz
Aylık 2000 TL rahat koyuyoruz aslında ama kolunda ne bilezik var nede bı altın var kenarda hopp araba tamiroydi su masraf bu masraf derken yok oluyor para
Her ay 2000 TL ile ne yapayım bana kalsa işçiliği olmayan bilezilerden yapayım diyorum eşim ona da yanaşmıyor ne yapayım nasıl o parayı degerlendiryim kullanmayim o parayı
Eğer derseniz ki altın alım zamanı bı şekilde yaptıracağım
Çocuklarım kumbarasinda o şekilde belki bin TL birikmiştirPazara 100 Tl ile cıkıyorsan hepsını harcama kendın at bır koseye
Alısverıse mı cıkıyorsun 300 ayırıyorsan 200 nu harca 100 u at koseye gelvek ay yıne eksıklerı alırsın ..
Yanı kocan bılmesın senın bırıkımını benım esımde bırıkmeue yanaamazdı bı bırıkım olmazdı sana anlattıklarımı ben yapıyorum gram ve ceyrek bırıktırıp 3100 Tl lık bılezık almıstım (gecen sene) haaa sonucu maddı sıkıntılardan bozdurduk sımdı sıl bastan yıne basladım :)
Zarar ıllakı oluyor ama ben dıger turlu para bırıktıremem harcatız hersey pahallı makesef ıhtıyacta bıtmıyor mesela suan 130Tl gıbı bır param var hemen bır gram parası olsada alsam dıyorum yoksa ucup gıtcek buyuk ıhtımal onlara gozum gıbı bakıyorumÇocuklarım kumbarasinda o şekilde belki bin TL birikmiştir
Biz ikimizde birbirimizden gizli iş yapmıyoruz o nereye verdiyse söyler bende öyle sağda solda cebimde kalanları attım çocukların bayram harçlığı falan 3-4 ayda bin TL yi geçmiştir diye tahmin ediyorum
Eskiden aldığımız maaş azdı maaşı çeker su şuraya bu buraya der ayırirdik
Şimdi adam çekip çekip yiyor kaç para harcadığını farkından değil
Yani demem o ki ondan gizli iki çeyrek yaptırdım sonrasında söyledim kizmiyor ana şuan altın pahalı yaptırma vs diyor
Çeyrek yapıp yapıp toparlayıp bilezik e çevirmek mantıklı da gelmiyor bozdur yaptır zarar çok mu olur
Bireysel emeklilik yaptirin aylik 200 tl den esinize kendinize veya cocuklarijiza maas günü odeme gununuz olsun orda biriken paraya dokunamiyorsunuzÇocuklarım kumbarasinda o şekilde belki bin TL birikmiştir
Biz ikimizde birbirimizden gizli iş yapmıyoruz o nereye verdiyse söyler bende öyle sağda solda cebimde kalanları attım çocukların bayram harçlığı falan 3-4 ayda bin TL yi geçmiştir diye tahmin ediyorum
Yani demem o ki ondan gizli iki çeyrek yaptırdım sonrasında söyledim kizmiyor ana şuan altın pahalı yaptırma vs diyor
Çeyrek yapıp yapıp toparlayıp bilezik e çevirmek mantıklı da gelmiyor bozdur yaptır zarar çok mu olur
Gram hiç almadım aslında iyi fikir kumbarayi patlatsam zaten 10 gram çıkar sanki ordan :))Zarar ıllakı oluyor ama ben dıger turlu para bırıktıremem harcatız hersey pahallı makesef ıhtıyacta bıtmıyor mesela suan 130Tl gıbı bır param var hemen bır gram parası olsada alsam dıyorum yoksa ucup gıtcek buyuk ıhtımal onlara gozum gıbı bakıyorum![]()
Peki sadece emeklilik için mi bu birikim olarak toplu geri alabiliyor musun hiç bir bilgim yok daBireysel emeklilik yaptirin aylik 200 tl den esinize kendinize veya cocuklarijiza maas günü odeme gununuz olsun orda biriken paraya dokunamiyorsunuz
Soyle 4bıne kadar bıtıktıtebılsen keske bı burma alırsın :) cocugun kumbarasına bırıktırmıyorum artık ben içim rahat etmıyor esımde cocuga ıkıdenır annen senın paralarını harcıyor dıyorduGram hiç almadım aslında iyi fikir kumbarayi patlatsam zaten 10 gram çıkar sanki ordan :))
Canim mesela sen 200 tl yatirdin devlette her 200 tl icin sana 50 tl destek veriyor yatirdigin ana paralari istedigin zaman geri aliyorsun ama devletin verdigi destegi cekmek icin belli sureleri beklemen gerekiyor ben 3 sene yatirdim yatirdigim tum parayi ve devlet desteğinin yuzde 15 lik kismini cekip ihtiyacım icin kullandim 5 sene sona cekersen destegin yuzde 30 unu aliyorsun boyle sartlari var simdi 3 tane daha bireysel emekliligimiz var biriken Allah nasip ederse 3 seneye ev alirken birini daha cekicezPeki sadece emeklilik için mi bu birikim olarak toplu geri alabiliyor musun hiç bir bilgim yok da![]()
Benim ki de öyle diyor birde benimkiler büyüdü artık bana onları hep yiyormuş i gibi bakıyorlar aslında onların geleceği için biriktiriyoruz yoksa ev var araba var ne yapayım kendimi sıkıpSoyle 4bıne kadar bıtıktıtebılsen keske bı burma alırsın :) cocugun kumbarasına bırıktırmıyorum artık ben içim rahat etmıyor esımde cocuga ıkıdenır annen senın paralarını harcıyor dıyordugıttım hemen ona altın kupe aldım yoksa haklı harcancaktı
Anladım cnm tşk ederimCanim mesela sen 200 tl yatirdin devlette her 200 tl icin sana 50 tl destek veriyor yatirdigin ana paralari istedigin zaman geri aliyorsun ama devletin verdigi destegi cekmek icin belli sureleri beklemen gerekiyor ben 3 sene yatirdim yatirdigim tum parayi ve devlet desteğinin yuzde 15 lik kismini cekip ihtiyacım icin kullandim 5 sene sona cekersen destegin yuzde 30 unu aliyorsun boyle sartlari var simdi 3 tane daha bireysel emekliligimiz var biriken Allah nasip ederse 3 seneye ev alirken birini daha cekicez
Slm kızlar şimdi siz bana fikir verin ipin ucunu kqricip doğru dürüst birikim yapmayan bı kocaya sahibim ..
Aylık maaş 4000 TL elektrik su internet ve aylık ödemesi aşağı yukarı 200-300 değişen kredi kartı ödemesi var
Ben bu adama para biritirelim diyorum biriktirmeyi kenara para olarak koyarsa yiyoruz
Aylık 2000 TL rahat koyuyoruz aslında ama kolunda ne bilezik var nede bı altın var kenarda hopp araba tamiroydi su masraf bu masraf derken yok oluyor para
Her ay 2000 TL ile ne yapayım bana kalsa işçiliği olmayan bilezilerden yapayım diyorum eşim ona da yanaşmıyor ne yapayım nasıl o parayı degerlendiryim kullanmayim o parayı
Slm kızlar şimdi siz bana fikir verin ipin ucunu kqricip doğru dürüst birikim yapmayan bı kocaya sahibim ..
Mantıklı aslında tşk ederimOnce 1000 tl 1000 tl olarak ayirin 1000 tl si ile veya kendiniz uygun gordugunuz miktarda altin alin kalan nakit acil durum icin kalsin ek cikan tamir masraflari kasko vergi ev eksigi gibi odemeler icin 5000 tl gibi bir miktara sabitleyin boylelikle altina dokunmaz bu masraflar icin gerilmezsiniz eksildikce tamamlar eksilmeyen aylarda altinlar ile devam edersiniz
Merhaba ,aramıza katıldın bile@ karamelli_turta aranıza bende katılabılır mıyım ? Belkı daha da cımrı olabılırım![]()
Merhaba hoşgeldin aramızaSlm kızlar şimdi siz bana fikir verin ipin ucunu kqricip doğru dürüst birikim yapmayan bı kocaya sahibim ..
Birikimi benim eşim de gereksiz görüyordu.Çocuklarım kumbarasinda o şekilde belki bin TL birikmiştir
Evlıyım ,calısmıyorum bır kızım var ..Merhaba ,aramıza katıldın bile
Kendinden bahseder misin? Çalışıyor musun, evli misin?
Merhaba hoşgeldin aramıza
Her ay 2 bin tl birikime ayırabileceğini düşünüyorsan bence bir ay ata alıp kalan parayı saklayıp bi köşeye iki ata alabilirsin :)
Anlatabilmişimdir umarım .
Memnun oldum canım ..Evlıyım ,calısmıyorum bır kızım var ..
Esımın aksam getırdıgı bozuk paraları bırıktırıyorum
Pazar veya market için ayrdıgım paralardan kalanını bırıktırıyorum vs.. yanı benım bırıkımım cok olmuyor ama cabalıyorum yınede ^^