• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selam kızlar.. her yazdığınızı okuyorum, bu aralar birikim olmadığı için yazamıyorum.. önümüzdeki ayın 15 inde sezeryan olacağım diye konutuk doktorla.. bakalım hayırlısıyla bir ay kaldı bebişimin gelmesine.. bu arada hala çalışıyorum bu hafta son ama sonra izin :) çok şükür ki ağustos ayı maaşımı da sayacak iş yeri..
dün işe gelmedim evde geçirdim.. iki kilo taze fasülye ve 3 kilo domates almıştı eşim. onlarla oyalandım..
fasulyelerimi dondurucu için iki çeşit hazırladım bu sefer. iki yemekliği domatesle az pişirip poşetledim.. iki yemekliği de 3-4 dk kaynar suda kaynatıp, sonra buzlu suya aldım şoklama yaptım ve poşetledim.. bunu farklı değerlendirirm, domatesli salçalı değil de daha çok meze şeklinde yaparım herhalde.. tarifi vardır illaki, hiç yapmadım :) yoğurtlu falan olabilir belki:)
domateslerim fazla geldi, rondodan geçirdim iki poşette ondan yaptım..
belki hazırlıklar için erken ama şu halimle ne yapabilirsem kar diyorum.. bi yemeklik de bi yemeklik mantığıyla.. bi de bütün yapacaklarımı bir üne sığdıramıyorum.. yavaş yavaşş.. şimdiye kadar yaptıklarım şunlar:
  • 1 poşet musakkalık patlıcan kızarttım
  • 1 poşet karnıyarıklık pat.kızarttım
  • 1 poşet bamya yemeği
  • 2 poşet taze fasulye yemeği
  • 2 poşet mezelik taze fasülye
  • 2 poşet taze yeşil biber ( içi temizlenmiş ikiye bölünmüş)
  • 1 poşet kırmızı biber aynı şekilde
  • 2 poşet rondodan geçirilmiş domates
  • 1 poşet dilimlenmiş domates ( karnıyarık veya musakka üstü için)
  • 3 poşet vişne
bunlar benim buzdolabı üstündeki dondurucu kısmında.. dondurucuya henüz taşımadım. hazırlıklar arttıkça dondurucuya geçeceğim inşallah.. daha yapacak çok şey var.. annem patlıcanları köyde tandırda közleyecek benim için, bol yap dedim :) kv ye de içli köfte yaptırdım mı bebiş doğduktan sonra yemek işlerinde rahat ederim:)
devir birikim devri olmasa da, tasarruf devri olduğu kesin:)

selam kızlar.. her yazdığınızı okuyorum, bu aralar birikim olmadığı için yazamıyorum.. önümüzdeki ayın 15 inde sezeryan olacağım diye konutuk doktorla.. bakalım hayırlısıyla bir ay kaldı bebişimin gelmesine.. bu arada hala çalışıyorum bu hafta son ama sonra izin :) çok şükür ki ağustos ayı maaşımı da sayacak iş yeri..
dün işe gelmedim evde geçirdim.. iki kilo taze fasülye ve 3 kilo domates almıştı eşim. onlarla oyalandım..
fasulyelerimi dondurucu için iki çeşit hazırladım bu sefer. iki yemekliği domatesle az pişirip poşetledim.. iki yemekliği de 3-4 dk kaynar suda kaynatıp, sonra buzlu suya aldım şoklama yaptım ve poşetledim.. bunu farklı değerlendirirm, domatesli salçalı değil de daha çok meze şeklinde yaparım herhalde.. tarifi vardır illaki, hiç yapmadım :) yoğurtlu falan olabilir belki:)
belki hazırlıklar için erken ama şu halimle ne yapabilirsem kar diyorum.. bi yemeklik de bi yemeklik mantığıyla.. bi de bütün yapacaklarımı bir üne sığdıramıyorum.. yavaş yavaşş.. şimdiye kadar yaptıklarım şunlar:
  • 1 poşet bamya yemeği
  • 3 poşet vişne
bunlar benim buzdolabı üstündeki dondurucu kısmında.. dondurucuya henüz taşımadım. hazırlıklar arttıkça dondurucuya geçeceğim inşallah.. daha yapacak çok şey var.. annem patlıcanları köyde tandırda közleyecek benim için, bol yap dedim :) kv ye de içli köfte yaptırdım mı bebiş doğduktan sonra yemek işlerinde rahat ederim:)
daha ne olacak şahane olmuş eline sağlık hazırlıklar için doğru zaman bence. Bende kaç kilo yeşil fasulye yapsam diye düşünüyorum şuan:olamaz:

Kızlar yabancı kaynaklardan açıklamalara da bakarak bundan sonra her zaman olduğu gibi altın değerli olacak dolarım yoktu bu saatten sonra da almayı düşünmüyorum
Bankaların altın hesabına da güvenim kalmadı Kuveyt Türk altın yükselince hemen makası 4 tl ye çıkardı
Dolar ve euro da da neredeyse makas araligini 20 kurusa kadar cikarmisti.. bence sinirlama getirildi ya bankalara bu konuda. Diyorum ki alim satim arasindaki makasi acarak hesaplarda al-sat durumunu azaltmak istediler belki. Aklima o geliyor

Kızlar yabancı kaynaklardan açıklamalara da bakarak bundan sonra her zaman olduğu gibi altın değerli olacak dolarım yoktu bu saatten sonra da almayı düşünmüyorum
Bankaların altın hesabına da güvenim kalmadı Kuveyt Türk altın yükselince hemen makası 4 tl ye çıkardı
Ben de kuveyttürkün iyi bir banka olduğunu düşünüyordum. Son zamanlarda makası açması mobil şubeye girişe izin vermemesi falan...

İş bankasının da uygulaması var onda hiç böyle şeyler olmadı.

Fiziki birikim yapayım diyorum hırsızlardan Korkuyorum. Bankadan almak da hiç istemiyorum artık

• 1 poşet bamya yemeği
  • 3 poşet vişne
Ellerine saglik kışlık hazirliklar icin tam vakti bence benim de doguma cok az kaldi hala hazirliktayim kışın maasim yok izindeyim yemeklik bi poset bile atsam kardir
7 poset yesil fasulye
2 poset dolmalik biber
2 poset patlıcan kirmizi biber koz
2 poset kaniyarik icin patlican
4 poset borek
2 poset manti
5 poset visne
3 poset limonata icin limon ve portakal
Yemeklerde kullanmak icin biber maydonoz felan attim simdilik

sonunda cumartesi günü taşınıyoruz inşallah :) ben işteyken taşıycaklar eşyaları.
cuma günü evi temizletiyoruz
arefe günü çalışıyoruz yarım gün çalışıp çıkıyodum ben
bayramdan sonraki cumarteside çalışıcaz ama ben gelmek istemiyorum
normalde bayramda eşimin ailesinin yanına bursaya gidicektik ama bu bayram bi yere gitmiyoruz
oraya gitseydik cumartesiyi tatile bağlarım diyodum ama şimdi gitmicemiz için yalanda söylemek istemiyorum
işede gelmek istemiyorum napıcam ben kızlar :(

dün bir iki grosta fiyat araştırması yaptım
10 kg persil 38 tl
84 lü fairy 41 tl
4 lt sıvı sabun 10 tl
haden shoeldrs 550 ml 13 tl
abc 2li çamaşır suyu 7 tl

stok yapıcam yeni eve geçince 2 tane persil alsam 1.5 sene falan toz almam heralde
fairyde 1 seneye yakın gider 2 tanesi

başka ne alınabilir sizce kızlar

Ben kuveytte çok şaşırıyorum açıkcası kaç kere makası 10 larda gördüm bu kadar olmaz dedim açıkcası . Bir kere Mayıs gibiydi hayatım da ilk defa YapıKredi den altın aldım inan kalp krizi geçiriyordum 100 tl filan zarar ettim o sıra sonra durdum durdum hiç kar etmeden çıktım ama makaslar aşırı saçmaydı bir daha mobilden almam dedim
Ben birazını fiziki birazını da banka hesabında tutuyordum bankadan altın alma hevesim kalmadı bedelli aradan çıkınca tamamen fizikiye dönmeyi düşünüyorum

Ben de kuveyttürkün iyi bir banka olduğunu düşünüyordum. Son zamanlarda makası açması mobil şubeye girişe izin vermemesi falan...

İş bankasının da uygulaması var onda hiç böyle şeyler olmadı.

Fiziki birikim yapayım diyorum hırsızlardan Korkuyorum. Bankadan almak da hiç istemiyorum artık
En iyisi iş bankası ama onun makası ne kadar bilmiyorum
Benimde banka hesabından altın alma hevesim kalmadı elim almaya gitmiyor

dün bir iki grosta fiyat araştırması yaptım
10 kg persil 38 tl
84 lü fairy 41 tl
4 lt sıvı sabun 10 tl
haden shoeldrs 550 ml 13 tl
abc 2li çamaşır suyu 7 tl

stok yapıcam yeni eve geçince 2 tane persil alsam 1.5 sene falan toz almam heralde
fairyde 1 seneye yakın gider 2 tanesi

başka ne alınabilir sizce kızlar
Ben şampuan, çay, makina deterjanı ,bulaşık deterjanı, bulaşık makina deterjanı ve sıvı sabun stokladım evimde olsam tuvalet kağıdı da stoklamayı düşünüyordum onu da evime gidince indirimleri takip edip alıcam

Ellerine saglik kışlık hazirliklar icin tam vakti bence benim de doguma cok az kaldi hala hazirliktayim kışın maasim yok izindeyim yemeklik bi poset bile atsam kardir
7 poset yesil fasulye
2 poset dolmalik biber
2 poset patlıcan kirmizi biber koz
2 poset kaniyarik icin patlican
4 poset borek
2 poset manti
5 poset visne
3 poset limonata icin limon ve portakal
Yemeklerde kullanmak icin biber maydonoz felan attim simdilik
ohh maşşallah..
benim de tek maaşa düşeceğiz. eşimin maaşı mümkün değil yetmez.. bizim iş yerinde maaş düzensizliği var son 5-6 aydır.daha içerde maaşlarım var haziran-temmuz ağustos 3 maaşım var. veriyorlar 40-45 günde bir.. ben izne çıkınca onlar izin süresince hesabıma yatar..bi yandan iyi olabilir tek maaşa destek gibi düşünüyorum:)
izin bitince de doğum param yatar, o meblağda bizi baya rahatlatır. ama bu bi kaç aydır çok sıkıntılı geçti inşallah idare edebiliriz..
ben işi garantiye alıp kızşlık hazırlıklarımı yapayım da bi yemek bir günü kapatır :) bebiş masrafı olacak artık...

sonunda cumartesi günü taşınıyoruz inşallah :) ben işteyken taşıycaklar eşyaları.
cuma günü evi temizletiyoruz
arefe günü çalışıyoruz yarım gün çalışıp çıkıyodum ben
bayramdan sonraki cumarteside çalışıcaz ama ben gelmek istemiyorum
normalde bayramda eşimin ailesinin yanına bursaya gidicektik ama bu bayram bi yere gitmiyoruz
oraya gitseydik cumartesiyi tatile bağlarım diyodum ama şimdi gitmicemiz için yalanda söylemek istemiyorum
işede gelmek istemiyorum napıcam ben kızlar :KK43:
Canim hayirli olsun. Ankarada nerden almiştin evi. Bana da fikir olsun ilerisi içi n

Bugün yine birşeyler aldım. A 101den ogluşa 15 tl ye pijama aldim ve doğusun filiz çayının fiyatına baktım 27.90 dı. Sonra martinimize uğradım. Orada aynı çay 23.40 filandı. Bir tane daha 2kg çay aldım 4 tane oldu kişi cıkartırız belki. Un seker ıslak mendil yumuşatıcı soda tahin kahve peynir filan aldim bunlar da 189 tl tuttu. Am cok üzüldüm. Çünkü zamlar yağmur gibi gelecek maalesef ve her bir aldığımız şey bayağı pahalanacak.

Back
X