• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumbara derken sanal bir durum mu bildiğimiz kumbara mı😊
Benim kumbaram klasik olanlardan:) oğlumun pepeli kumbarasi 😀
Harhangi bir kutu,kavanoz vs de olur.
Birikim yapabilmenin ilk adimi bence gelir geldiği anda önce borç hemen arkasında birikimi ayirmak.
Sonra da diğer zorunlu giderler.

Benim kumbaram klasik olanlardan:) oğlumun pepeli kumbarasi 😀
Harhangi bir kutu,kavanoz vs de olur.
Birikim yapabilmenin ilk adimi bence gelir geldiği anda önce borç hemen arkasında birikimi ayirmak.
Sonra da diğer zorunlu giderler.
Aslında böyle bir Kumbara var hatta 400 tl birikti içinde ama bozuk para olarak birikti şimdi o bütünkenince kesin harcanır 😂 işte buradan sonra çözüm lazım

Aslında böyle bir Kumbara var hatta 400 tl birikti içinde ama bozuk para olarak birikti şimdi o bütünkenince kesin harcanır 😂 işte buradan sonra çözüm lazım
Peki o biriken parayi yakin zamanda harhangi bir amaçta kullanmak için mi biriktiriyorsun?
Uzun vadede birikimseamaç fizikî altindan yanayim ben.
Yakin zamanda tl olarak gerekli olacaksa tl.

20200528_130900.webp

Bu da benim kumbaram 😊

20 yaşındaki beyfendi/hanımefendi de kalksın gitsin eğitim fakültesine mezun olsun kpssye girsin mülakatı geçsin atansın bedavadan para alsın hasetliğe gerek yok. Öğretmenlerin hakkı ödenmez 2 buçuk yıl ücretli öğretmenlik yaptım atanmadan önce, ne boğaz kalırdı ne kafa. Omuzlar boyun ağrı içinde kolay laylaylom bir meslek değil.
İşin başına geçip de yapandan başkası zor anlar
😍😍🥰🥰🤗🤗🤗

Selam kızlar, 52 haftalık kumbaraya devam edeceğim, hatta hesaptan sterlin düşünüyorum, farklı olsun diye
Bende yaptim 52 haftayi 😀
Başlarda iyiydi miktar yükseldikçe çok olmaya başladı o yüzden haftalık 20 25 tl olarak devam ettik 😀 böyle bana iyi geldi yalnız.

Peki o biriken parayi yakin zamanda harhangi bir amaçta kullanmak için mi biriktiriyorsun?
Uzun vadede birikimseamaç fizikî altindan yanayim ben.
Yakin zamanda tl olarak gerekli olacaksa tl.
Aslında kurutma makinesi alacağım ama kasım gibi alacağız makineyi yine de tl olarak mı beklemeli. Gerçi okullar açılacak o durumda para kazanmaya başlayacağım bu durumda da bu bozuk paralara ihtiyacım olmaz yatırım yapabiliriz

Bende yaptim 52 haftayi 😀
Başlarda iyiydi miktar yükseldikçe çok olmaya başladı o yüzden haftalık 20 25 tl olarak devam ettik 😀 böyle bana iyi geldi yalnız.
Tersten başlamıştım ben, maaşım yuksrkken 52 atıp 51.50 diye devam ediyor.
Bu hafta 31tl atıyorum 30 ile devam edeceğim bakalım

Aslında kurutma makinesi alacağım ama kasım gibi alacağız makineyi yine de tl olarak mı beklemeli. Gerçi okullar açılacak o durumda para kazanmaya başlayacağım bu durumda da bu bozuk paralara ihtiyacım olmaz yatırım yapabiliriz
Markette tüketebilirsin madenileri veya alışverişe çıkarken yanina bir kismini alip kumbaraya kağıt olarak atarsin.
Kasımda kullanacaksan birikimi tlde kal sen bilirsin:)
Birde 6 aylik 1 yillik 5 yillik birikim plânlarım var benim motive oluyor insan,yapabilirsin.

Markette tüketebilirsin madenileri veya alışverişe çıkarken yanina bir kismini alip kumbaraya kağıt olarak atarsin.
Kasımda kullanacaksan birikimi tlde kal sen bilirsin:)
Birde 6 aylik 1 yillik 5 yillik birikim plânlarım var benim motive oluyor insan,yapabilirsin.
Mesela nasıl birikim planları 6 ay için düşünsek başta ne yapabilirim. Bu konuyu okuyunca anladım ki baya bilgisizim bu konuda😊

20200528_131820.jpg

Bir de bu kumbaram var
Bu kumbaramda sürekli artış yok
İhtiyacım olan bir ya da iki parça ürünü alabilecek bir seviyeye ulaştığında gidip markete bütünletme bahanesiyle gidiyorum harcayıp geliyorum
Ihtiyaç yoksa sadece bütünletiyorum çünkü a101 dekiler abla bozuk para lazım diyorlar 🤭

Eki Görüntüle 2640846

Bir de bu kumbaram var
Bu kumbaramda sürekli artış yok
İhtiyacım olan bir ya da iki parça ürünü alabilecek bir seviyeye ulaştığında gidip markete bütünletme bahanesiyle gidiyorum harcayıp geliyorum
Ihtiyaç yoksa sadece bütünletiyorum çünkü a101 dekiler abla bozuk para lazım diyorlar 🤭
Bozuk paracı geldi hanıııımm😂😂 bende de kavanozda var🤣

Mesela nasıl birikim planları 6 ay için düşünsek başta ne yapabilirim. Bu konuyu okuyunca anladım ki baya bilgisizim bu konuda😊
Meselâ kasima kadar aylik birikim hedefi belirle, yaz bu 6 aylik hedefin olacak atiyorum ayda 300 hedefin.
Yıllik hedefini de yaz ilk 6 ay için 1.800 tl bu durumda,
2. 6 aylik hedefin ayda 500 tl olsun.
2021 mayisa kadar olan birikim hedefin böylece 4.800 tl oluyor:)

oh sefasın olsun canım saglık suların olsun.
ya kızlar benim saclarım cok zor kuruyor ya dus alma sonrası pamukluk asaması ızdıraba dönüyor bana :KK70: (uzunken de kısaken de) gerci çok sükür sacım var kurutuyorum
bi kere böyle dertlenmıstım aman bea kurumuyor diye sonra bu tarz bıse okuyup etkılenmıstım.
Keşke çok saçım olsada derdim kurutmak olsa 😔 yokluğu çok zor canım,kıymetini bil küstürme saçlarını.Benimde tek derdim kurutmak olsa keşke, neler neler yapıyorum ama yinede az ve cılız 😥hem psikolojik, hem maddi sorun inan

Herkese selamlar :KK54: L Love_your_life bence hedef belirlemek herşeyin başı birikim içinde ders çalışırkende kilo vermek isterkende yani bişeyi başarmayı gerçekten istiyorsan önce hedef belirlemelisin bende burdan öğrenerek kumbaraya başlamştm basit bir kumbara aldım evde kumbaraya attım elime geçeni şartlara bağlı birazda benim eşim işten gelince cebinde 9 tlsi de olsa aynanın önüne atar unuturdu orda bende onları toplamayla başladım😄kendim işten gelince ceplerimi muhakkak kontrol eder bozukları atarım kumbaraya veya cepte unutulmuş 10 tl olsun lazımmı demem atarım çünkü lazım olsa unutmazdım cebimde😅geçen gün montumu kaldırırken cebinden 300 tl çıktı direk attım unutmuşm çünkü ne için çektiysem 😅yerini doldurabildiysem biraz daha bekleyebilir dedim kurban için biriktiriyorum ben☺️Seneye de tatil için yapmayı düşünüyorum kumbara ama önce ödemelerim nasıl olacak görmem lazım çünkü ev almayı düşünüyorum☺️

kronikuykucu kronikuykucu ne yazıkki benimde saçlarım çok zor kurur gayet iyi anlıyorum seni bende birde migren var nemli kalınca slarım kesin tutar geçenlerde saç kurutma makinası bozuldu eşim profesyonel makina almış kuaförlerdekinden markası powertec ti sanırım daha başarılı önceki arzumdu önce havluya biraz bekleyip fazla nemi alıp dipleri kurutuyorum sonra tarayıp uçları kurutuyorum tarayıp saçı açmakta önemli diye düşünüyorum😉

Back
X