Selam Kizlar,

günüm yine disarida gecdi. Evrak isimi hal ederken postanede calisan bayanla sohbete daldik. Numarasini verdi, mutlaka bulusalim diye 😊
Evrak isleri hal etdim, sonra iki markete ugradim kiza meyve püresi aldim.
Eve geldim buzlugu temizleyip ayarladim, esim eve gelince etleri yerlestircem.
Dünden kalan kiymayla pogaca yaptim ilk kez. Cok begenmedik, yimusak bir hamur degil. Fena degildi, ama beklentim farkliydi diyelim. Ardindan bamya yemegi yaptim. Bulasiklari yikadim. Ic yagi vardi, annem onu eritdi kavurma icin.
yeni oturdum. Biraz dinleneyim, ardindan yine ev ilanlarina basvurcam.
Yarinda kres yerine yazacam halen kres cikmadi.
bitmiyor kagit kürek isleri.

Merhabalar, daha önce yatırımlık ev alma konusundan bahsetmiştim. Kısa zamanda bir getirisi olmayacağından ve okuduklarımdan sonra faizler artıp fiyatlar düşünce kredisiz almaya karar verdik. Vade uzun olmayacağı için para değer kaybetmeden almış olacaktık. Sizce de mantıklı mı?

Malum sebeplerden ötürü düğünü de iptal ettik hiç istemediğim için hem mutluyum hem 30 bin bize kaldı🙈
Kredi kartıyla yapabileceğim hiçbir harcamayı nakit ödemezdim tüm bozuk paraları ve 5lik kağıtları attığım yaklaşık iki yıllık kumbaramdan 750 liraya yakın çıktı tümletebilirsem altın alacağım

Merhabalar, daha önce yatırımlık ev alma konusundan bahsetmiştim. Kısa zamanda bir getirisi olmayacağından ve okuduklarımdan sonra faizler artıp fiyatlar düşünce kredisiz almaya karar verdik. Vade uzun olmayacağı için para değer kaybetmeden almış olacaktık. Sizce de mantıklı mı?

Malum sebeplerden ötürü düğünü de iptal ettik hiç istemediğim için hem mutluyum hem 30 bin bize kaldı🙈
Kredi kartıyla yapabileceğim hiçbir harcamayı nakit ödemezdim tüm bozuk paraları ve 5lik kağıtları attığım yaklaşık iki yıllık kumbaramdan 750 liraya yakın çıktı tümletebilirsem altın alacağım
Hayirlisi olsun tam animsayamadim ama.

Sık sık yazmıyorum hatırlayamamanız normal 🙈 şuan yerleşik hayata geçemeyeceğimiz için yatırımlık ev konusunda görüşlerinizi sormuştum faiz indiriminden sonra. 1+1 evlere baktım sonra 150-200 arasında ama fiyatlar şişmiş tabi
Muhit iyiyse,alinabilir diyorum ben :)
Sonuçta kredi de almayacakmışsın.

Sık sık yazmıyorum hatırlayamamanız normal 🙈 şuan yerleşik hayata geçemeyeceğimiz için yatırımlık ev konusunda görüşlerinizi sormuştum faiz indiriminden sonra. 1+1 evlere baktım sonra 150-200 arasında ama fiyatlar şişmiş tabi
Ben olsam oturmayacaksam ev almazdim, kiracı evin ekstra uğraşları vs pek mantikli gelmiyor bana.
Altın, döviz yapar kenara atardım.
Ev fiyatları faiz düşünce yükseldi ama konut stoğu tükenip yenileri yapıldıkça fiyatlar yine artacaktır.
İnşaat malzemelerinin çoğu ithal malum herşey zamlı.
Faizler yükseldiginde elde kalan konutlarda gevşeme mutlaka olur ama ev uzun vadeli yatırımdır. Düzgün bir bölgede olursa her durumda kazançlı olursunuz.
Ama dediğim gibi ben yetirimlik ev işine pek sıcak bakmadım. Dükkan olabilir ya da para altında kalsın. Tabiki ytd de diyeyim🤣

Bazı kiracılar evi müthiş hırpalıyor ben eğer illa gayrimenkule yatırım yapmak istiyorum diyorsanız bence dükkan büro gibi gayrimenkul daha mantıklı bu tip varlıkların yıpranacak çok fazla bir malzemesi olmaz eve göre

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 😍 tavsiyeleriniz önemliydi benim için beceremezdim de zaten ev sahibi nasıl olunur hiç bilmem
🥰
Şu an evler kredi ile oturacaklari evi ya da kirasını karsilayacak evi alacaklar için dusuk faiz oranlari nedeniyle mantıklı.
Senin de gönlüne göre olsun

Ben olsam oturmayacaksam ev almazdim, kiracı evin ekstra uğraşları vs pek mantikli gelmiyor bana.
Altın, döviz yapar kenara atardım.
Ev fiyatları faiz düşünce yükseldi ama konut stoğu tükenip yenileri yapıldıkça fiyatlar yine artacaktır.
İnşaat malzemelerinin çoğu ithal malum herşey zamlı.
Faizler yükseldiginde elde kalan konutlarda gevşeme mutlaka olur ama ev uzun vadeli yatırımdır. Düzgün bir bölgede olursa her durumda kazançlı olursunuz.
Ama dediğim gibi ben yetirimlik ev işine pek sıcak bakmadım. Dükkan olabilir ya da para altında kalsın. Tabiki ytd de diyeyim🤣
Aynı şeyi düşünüyorum bende 😊 şu an krediler düştüğü için fiyatlar çok yükseldi.Kiracıyla uğraşmakta ayrı dert.Evi olmayan için olabilir.2018 de faizler yüksekken alınan evler yatırım için mantıklı oldu ama şimdi bence anlamsız.

Gunaydin kizlar...
Dün akşam evde bazı ufak tefek tadilat isleri vardi onları hallettik...
Serbestlik geldiği icin netten gercekten beğendigim evleri yarin bakacagim ins.

Ahududuk Ahududuk mesleğin nedir bilmiyorum ama tayinciysen oturacak ev almak zor.
Mesela biz yatırımlık da bakıyoruz bir taraftan...
Hatta bu kararsızlık ve durumdan dolayı esim en iyisi bir yatırımlık bir de oturmalik alalım ödemeyip batalım kurtulalım diyor:KK70:iş ciddiye binince stres oldu..

Back
X