• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ama sen çok tatlısın yaa gece geç saat olmasaydı kahkahayı patşatacaktım 🤣🤣🤣
Tenkyu şekerim o senin tatliligin😍
bende noddle çok sever arada yaparım.
susuzu makbuldur eline sağlık 🤣
Tesekkur ederim bende sevenler arasına girdim.
Kardeşim pirinç keki susam yagli salca falan yapıyor extra malzemeleri ondan aliyoruz🤭

Cok şık olmuşlar gule güle kullan.
Benim mutfak küçük tezgah daha küçük koyamıyorum ek seyler ama radyo var tabi bimden almistim🤣
radyo çok iyi oluyor ya ben müzik ruhlu biriyim çok severim
oğlumda bana çekmiş gitmeden Zeki Müren dinlemiştik beraber
dün akşam telefon da soruyor hangi şarkısı anne diye
Aşiyan yolları...
dilime takıldı çok güzel di diyor.
Neşet Ertaş dinliyor mesela...
Ahhh bana çekmiş yakışıklım küçük 11 yaşında 🤣

Derdi neydi ki🤣
Kendi etmiş kendi bulmuş diyelim ozaman😂
Vipahmet içli köfte kalıbı çıkarmış onla yapmak mantıklı geldi ama kim yoguracak ya onun hamurunu.
Benim ne işim var ya burda ben zengin olacaktım hizmetcilerim katyalarim olcakti. 🤣
Kızım kahve yap kızım içli köfte yap aksama misafir var sofrayı donat diyecektim. Sonra onlar camları silerken ben havuzda kokteylimi içecektim. Evde ful makyaj 2 dirhem bir çekirdek dolanırken binicem sırtına vurucam kirbaci anam dur fantezilere ne ara gectik her neyse🤣
Oyle iste genşler🤣
Ya ben asla anlamadım pata küte pata küte yapıyodu temizliği, buraya kadarmış zaten bana çoktu bile 🤣

Bakayım kalıba, bana da hamuru ver yoğurayım, örgüyü ver dümdüz öreyim tam bir Isaurayım çok şükür 😄

Gönül gibi cızlamayı ben yaptım derdik biz Witchim, bizimki o kadar olurdu. Bugün nefis yemek tariflerinde en çok yıldız alan içli köfte tariflerini çalışacağım ödevim bu 😘

Hahah çok hoş gercektenn
8 sene önce çalışırken eşim hediye almıştı.
beyni gitmiş normalde fişsizde çalışırdı.durmaktan bozulmu
Ya ben asla anlamadım pata küte pata küte yapıyodu temizliği, buraya kadarmış zaten bana çoktu bile 🤣

Bakayım kalıba, bana da hamuru ver yoğurayım, örgüyü ver dümdüz öreyim tam bir Isaurayım çok şükür 😄

Gönül gibi cızlamayı ben yaptım derdik biz Witchim, bizimki o kadar olurdu. Bugün nefis yemek tariflerinde en çok yıldız alan içli köfte tariflerini çalışacağım ödevim bu 😘
ben sana güveniyorum
1 yaparsın hamur2 yaparsın kömür
sonra iyi olur derdi annem 🤣
müsait zamanda bende yapıcam çok seviyorum ama dışarda çok pahalı 5 tl ye yapıyor lar tanesini

radyo çok iyi oluyor ya ben müzik ruhlu biriyim çok severim
oğlumda bana çekmiş gitmeden Zeki Müren dinlemiştik beraber
dün akşam telefon da soruyor hangi şarkısı anne diye
Aşiyan yolları...
dilime takıldı çok güzel di diyor.
Neşet Ertaş dinliyor mesela...
Ahhh bana çekmiş yakışıklım küçük 11 yaşında 🤣
Okulda da sadece ben açarım muzik okulda bi radyo daha var.
Bende çok severim.
Kızım sevmez oğlum sever radyo kapalıysa gelir hemen acar🤣

Bize yardıma gelen abla eşyalara ciddili zarar vermeye başlamıştı, evi başımıza yıkacak diye endişe ettiğimden bugün ayda bir gelmesi için konuştum, o zaman fiyat artar ama dedi. Zaten çok yüksekten geliyordu bence de neyse, ben de o zaman aşkımız bitiyor dedim. ben temizliğimi yaparım akşamına da patatesi başıma bağlarım napim dedim 😄

Temizliğimi de kendim yaparım, İçli köftemi de ve mantımı da diye diye yükseldim, sonra anneme bizim kızlar içli köfte kesin bilirler dedim ama yıkıldım yani. Yıktınız beni Zeynalarım. Yapayım tutturursam ben Messi olucam size yazıcam 😄🥳
Bebegim topigin yarisi çalışan hatun 😀

güle güle harca.bende biraz zam aldım sevindim yaa...
6 aylık enflasyon zammı mı alıyorsunuz sizde...
gerçi benim ameliyat işi var çok korkuyorum ameliyat tan.
maddi manevi de yıpratacak beni bi 10 bin der ler galiba en azı o da.
Rabbim sağlık versin gene kazanılır ne yapalım.
Aynen canım.
Seninde paraciklarin bereketli olsun.

Güle güle biriktir zamini canim
Birazd Akarca hep biriktirme

Ahahaha kesinlikle aradığın ben değilim 🤣
Ah cnm harcamalar zaten hiç bitmiyor.
Ayy ben böyle yazinca hiç harcamiyormusum gibi görünüyorum galiba 😄😄
Harcamalrimi yazmıyorum genelde,
kötü örnek olmayayım diye 🤣

Haftalik alışverişi yaptik.
Toplu alınca ikide bir markete girip çıkmak zorunda kalmıyoruz.
Bugünun akşam yemeğini dışarıdan sipariş ettik.
Çocukların isteği üzerine.
Ah turta bugün de yemek faslini atladi 😄

Ve ev giyimi alışverişleri tamamlandi cocuklar ve benim,sıra ayakkabı alışverişlerinde.
Mevsimlik mont da siparişindeydi o da gelmis bugün 😀

Bu arada bu güzellik doğum günü hediyem😍

20210403_172612.webp

minikkoala minikkoala
Bak canım içini falan degisebilirisn ben içini kafama göre yapıyorum zaten ceviz falan koymayız biz
En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

2 su bardağı köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

3 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Karabiber

Tuz

İçli köfte iç harcı için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet kuru soğan

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 tutam maydanoz

Kimyon

Karabiber

Pul biber

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ
[2/4 21:17] .: En Kolay İçli Köfte Tarifi (Videolu) Yapılışı

Not Ekle

İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.

Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.

Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.

Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.

İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.

Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.

Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Püf noktalarının tarif altında detaylı olarak yazacağım.
[2/4 21:24] .: İçli köfte püf noktaları nelerdir?

Hamurunuzu yoğururken ve şekillendirirken elinizi ıslatmanız işlemi oldukça kolaylaştıracaktır. Yanınızda su bulundurmayı unutmayın.

Bulgurun şişmesi için yeterince zaman verin, acele etmemenizi öneririm. Eğer gerekiyor ise az miktarda daha su ekleyebilirsiniz.

Köftemizi şekillendirirken kullandığınız streç filmi her zaman düz bir şekilde bırakırsanız tekrar tekrar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Köfte harcını ve hamurunu hazırladıktan sonra baharat ve tuzunu kontrol ederek damak tadınıza göre eklemeler yapmayı unutmayın.

Köfte hamurunu mümkün olduğunca ince açmanızı ve içerisine bol iç harcı koymanızı öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Ancak bunun da bir sınırı var çok aşırı ince olursa yırtılabilir. Bir iki deneme ile doğru kalınlığı bulacağınıza eminim.
S Saricivcivim1 canikom bildirimi şimdi geldi yeni gördüm, çoook teşekkür ederim 💕 bu tarifle yapıcam ben de, sağolasın 😘
Mutfak işini sevmediğim gibi
Extra ugrastirici işleri 2x sevmem
Gerci ben başka işleri de sevmem
Tembelim ben
Bence koala benim🤣
Yani bilmesek inanıcaz 🥳
Bilmiyorum bende ayni durumdayım
Yillar olmus mezun olalı gözüm yemedi ama şu seviyede mühendislik maaşı benim maaşı 2 katlıyor para için yapabilir miyim acaba🤣🤣
Buyukbas ben calistirayim dedi
Cakaaaall para gelecekya 🤣
Araba öğrettiğin gibi olacaksa kalsın dedim🤣🤣
En son araba ogretecekti ağlayarak eve geldiğimi hatirliyorum 🤣
Benimki de beni çalıştırmaya çıkarmıştı ve semtteki en dik yokuşa götürüp buradan çıkarsan çok rahat kullanırsın demişti 🤦🏻‍♀️ daha da hocadan koca olmaz deyip bişe istemem. Ama haklıymış o ayrı 🤣

İyi akşamlar kızlar 🙋🏼‍♀️
Bugun dolapları elden geçirdim,küçülenleri ayırdım,kalın giysileri kaldırdım. İnce triko vs kaldı sadece. Yazlık kıyafetlere göz attım,eksikleri listeledim. Kime ne alınacak,adet şeklinde yazdım bakalım. Denk geldikçe alırım. Alınacaklar asla bitmiyor 🤷

Haftalik alışverişi yaptik.
Toplu alınca ikide bir markete girip çıkmak zorunda kalmıyoruz.
Bugünun akşam yemeğini dışarıdan sipariş ettik.
Çocukların isteği üzerine.
Ah turta bugün de yemek faslini atladi 😄

Ve ev giyimi alışverişleri tamamlandi cocuklar ve benim,sıra ayakkabı alışverişlerinde.
Mevsimlik mont da siparişindeydi o da gelmis bugün 😀
Güle güle kullan montunu canım
Bu arada bu güzellik doğum günü hediyem😍

Eki Görüntüle 2816353
Yaa çok şıkmış güzel günlerde kullan canm

Back
X