• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kes,nlikle çok haklısın canım..İnsanız ve kul yapısı eşyalar kullanıyoruz..
bu tamiratlık birşey olur, hastalık vs olur.. Dediğin gibi insanın bu gibi durumlarda kenarda parasının olması çok güzel birşey..
Benim de böyle durumlar için kenarda bir miktar param vardır..
@papatya nın bir sözü vardı çok hoşuam gider..
Ver paşam diyeceğine, ver köşem demeli insan diye:)tamda bu durumlar için güzel bir söz:)
Gerçekten öyle. Bize acil para lazım olduğunda zorlukla biriktirdiğim beş ata altını, altın da düşükken bozdurmak zorunda kalmıştım . Çok içime oturmuştu.
Bir de aksiyonlu bir ülkede yaşıyoruz. Neye uyanacağımız , hatta uyandığımızda bankaya ulaşabileceğimiz bile muamma. O yüzden evde nakit para bulunması kesinlikle gerekiyor.

Gerçekten öyle. Bize acil para lazım olduğunda zorlukla biriktirdiğim beş ata altını, altın da düşükken bozdurmak zorunda kalmıştım . Çok içime oturmuştu.
Bir de aksiyonlu bir ülkede yaşıyoruz. Neye uyanacağımız , hatta uyandığımızda bankaya ulaşabileceğimiz bile muamma. O yüzden evde nakit para bulunması kesinlikle gerekiyor.
Kesinlikle canım..Bencede.. hele ki bu zamanda.. kenarda köşede birşeyler olmalı..
Hatta bence her kadının bile kocasından gizli bir yerlerde parası da olmalı diye düşünüyorum..

acil durum parasının olmamasının sıkıntısını geçen ay yaşadım ben. 2 düğün, 1 sünnet, 1 nişan için altın ve evde bozulan kombi tamiri bütçeyi altüst etti. o zamanda siz yazmıştınız yine sanırım acil durum parası olmalı diye.
bu ay onun için de ufak bir miktar ile başladım biriktirmeye
ama evde tutmak benim için sıkıntı
2 yıl önce evimize hırsız girmişti ve ben o durumun şokunu hala üstümden atamadım, eve giderken üstümde fazla para varsa hemen bankamatikten yatırıyorum. hiç cüzdanımda fazla para taşımıyorum.
ama bir sabah uyandığımızda ne olacağı belli olmaz konusunda da haklısınız, buna bir çözüm bulmalıyım

Bende böyle düşünüyorum aynen eşten ayrı da olmalı

Çok da iyi oldu o zaman :)
canım çocuğun için çok geçmiş olsun dilerim.
eşten ayrı para konusunda kesinlikle katılıyorum ve her yerde savunuyorum
bir kadının her zaman kendine ait parası olmalı, kendini her zaman maddi anlamda güvende hissetmeli
bu sadece Allah korusun boşanma vs durumları için değil. insanız herşey bizler için, bizim başımıza birşey gelebilir, hastalık olur. Sadece kötü günler için değil, iyi günler için de para gerekir bir yatırım olur ihtiyaç duyulur çıkartır kullanırız.
ben şimdiye kadar birikimimi hep gizli yapıyordum, daha doğrusu eşim birikim yaptığımı biliyor ama ne kadar olduğunu bilmiyordu kendisi canı sağolsun hiç birikim yapamaz. geçen ay ona para gönderirken telefondan gördü ama birikimimi. gerçi desteği arttı o yönden iyi oldu ama ben yine de tam rakamı bilsin görsün istemezdim:(

acil durum parasının olmamasının sıkıntısını geçen ay yaşadım ben. 2 düğün, 1 sünnet, 1 nişan için altın ve evde bozulan kombi tamiri bütçeyi altüst etti. o zamanda siz yazmıştınız yine sanırım acil durum parası olmalı diye.
2 yıl önce evimize hırsız girmişti ve ben o durumun şokunu hala üstümden atamadım, eve giderken üstümde fazla para varsa hemen bankamatikten yatırıyorum. hiç cüzdanımda fazla para taşımıyorum.
ama bir sabah uyandığımızda ne olacağı belli olmaz konusunda da haklısınız, buna bir çözüm bulmalıyım

bir kadının her zaman kendine ait parası olmalı, kendini her zaman maddi anlamda güvende hissetmeli
bu sadece Allah korusun boşanma vs durumları için değil. insanız herşey bizler için, bizim başımıza birşey gelebilir, hastalık olur. Sadece kötü günler için değil, iyi günler için de para gerekir bir yatırım olur ihtiyaç duyulur çıkartır kullanırız.
ben şimdiye kadar birikimimi hep gizli yapıyordum, daha doğrusu eşim birikim yaptığımı biliyor ama ne kadar olduğunu bilmiyordu kendisi canı sağolsun hiç birikim yapamaz. geçen ay ona para gönderirken telefondan gördü ama birikimimi. gerçi desteği arttı o yönden iyi oldu ama ben yine de tam rakamı bilsin görsün istemezdim:KK43:

Kesinlikle canım.. Bende eşimden gizli biriktiriyorum..Dediğin gibi hep illa kötü gün diye değil.. iyi günler için olur kendimiz için olur.. Çocuklar için olur.. Ama benim illa kenarda gizlide param olmalı diye düşünüyorum..Çok şükür ki biraz kenara da şimdilik para koyabiliyorum..Zaman bence hesap, kitap ve tasarruf devri..Başımıza yarın ne geleceği bile belli değil..Ben babamdam da böyle gördüm.. Sağolsun öyle öğretti bize..
Savurganlık genlerimde bile yok..)her zaman elime geçen paranın bir kısmını kenara koymayı huy edinmişimdir..
Deli gibi para harcamak bana göre değil..

birde gerçekten merak ediyorum aylık ne kadar ayırıyosunuz geçim için? marketi pazarıda ayrı yazabilirseniz çok güzel olur :)

kızlar acil durum parası olarak ne kadar nekadar atıyosunuz kenara :))
Canım o her ay değişiyor bende..
o ay ki harcamalara göre diyim..
Ama ben aldığım maaşın 3/2 sini koymaya çalışıyorum.. önce tasaaruf içn paramı koyup gerisi ile idare etmeye çalışıyorum..
Eğer bişeyler çıkarsada mecbur kalırsam o paradan biraz alıyorum..
yani sabit değil canım bizim..

Kesinlikle canım..Bencede.. hele ki bu zamanda.. kenarda köşede birşeyler olmalı..
Hatta bence her kadının bile kocasından gizli bir yerlerde parası da olmalı diye düşünüyorum..
Bizim zaten eşimle bütçelerimiz ayrı. Ödenmesi gereken kalemleri paylaştık. Herkes kendine düşen kalemleri ödedikten sonra kalan parayı kendisi yönetiyor. Birbirimize kalan kısmın hesabını sormuyoruz. İster ailesine gönderir, ister harcar, isterse de biriktirir. Bu benim için de geçerli.
Ortak yaşamın içerisinde biraysel alanların olması gerektiğini düşünüyorum.

ben şimdiye kadar birikimimi hep gizli yapıyordum, daha doğrusu eşim birikim yaptığımı biliyor ama ne kadar olduğunu bilmiyordu kendisi canı sağolsun hiç birikim yapamaz. geçen ay ona para gönderirken telefondan gördü ama birikimimi. gerçi desteği arttı o yönden iyi oldu ama ben yine de tam rakamı bilsin görsün istemezdim:KK43:
Hırsıza karşı duvara monte kasa almayı düşünüyorum ben de.

Bizim zaten eşimle bütçelerimiz ayrı. Ödenmesi gereken kalemleri paylaştık. Herkes kendine düşen kalemleri ödedikten sonra kalan parayı kendisi yönetiyor. Birbirimize kalan kısmın hesabını sormuyoruz. İster ailesine gönderir, ister harcar, isterse de biriktirir. Bu benim için de geçerli.
Ortak yaşamın içerisinde biraysel alanların olması gerektiğini düşünüyorum.
Aynen canım.. Bizimde öyle..Biz ortaya koymayız aldığımız maaşları.
Dediğin gibi kendimiz yaptığı ödemeler var..
Bazı giderle ona ait, bazı giderle bana ait..
Mutfak masrafının büyük ksımı eşime ait..
Çocukların masraflarınıda ortaklaşa hallediyoruz.. Bir kısmı ben, bir kısmı o..
dediğin gibi geri kalan varsa kimse kimseye hesap sormuyor..
Benim kenarda eşimin bilmediği bir miktar param var.. eşim birikim yaptığımı bilir ama sormaz hiç.
Sorsa da söylemem o ayrı>):KK55:

ya iyi güzel hoş da.ev parası birikitiriyoruz şuan mesela. hesaplar aynı gayrı olunca birikimi nasıl yapıyorsunuz ya da geçmişte nasıl evinizi aldınız ya da arabayı ikinizde ortak para mı kattınız ? bizde hesap ortaktır.bütün her sey ödenir kalan birikime atılır.kim ne isterse alınır ya da aileye destek olunacaksa da ordan verilir.

bence de kadının gizli birikimi olmalı.. biz şuan bunu uygulayamıyoruz ama ben de ilerde köşeye atacağım.. şuan çok fazla borcumuz var o sebeple maaşlarımızı alır almaz borçları ödemeye çalışıyoruz, aylık bizi idare edecek kadar az bi miktar kalıyor. ha köşede bilezik parası için zulam var 500 tl + 50 dolar. miktarını eşim bilmiyor ama bilezik hedefi için biriktirdiğimi biliyor. borçlar azaldıkça ben de eşimin varlığından haberdar olmayacak şekilde köşeye birşeyler atmayı planlıyorum..

duvara monte kasa iyi fikirmiş, kendi evim olursa bir gün mutlaka isterim
biz de bir ara tüm parayı tek yerde toplayıp yapıyorduk harcamaları ama baktık hiç kendimize özel bir alan/harcamamız olmuyor,en basiti birbirimize hediye, sürpriz gibi mesela
giderleri bölüşmeye karar verdik.
bir rakam belirledik ve her ay başı eşim o parayı bana gönderir. kira, faturalar ve mutfak masrafının neredeyse tamamı onun gönderdiği para ile karşılıyorum
kendi maaşım ile bir gün parası, bir kredi taksiti ve kredi kartı ödememi yapıyorum.
burası aramızda kalsın:) biz 3 kardeş ve annem kendi aramızda gün yapıyoruz. uzun yıllardır oraya da ödeme yapıyorum. bunu bizden başka kimse bilmiyor. bu yıl rakamı biraz yükselttik. annem hepimiz adına altın, bilezik yaparak bankada kasaya koyuyor. ev alacağımız zaman çıkartacağım bunu. bir bankaya kredi borcum vardı oradaki ödeme bitince sanki onu ödemeye devam ediyormuşum gibi gün parasına ekledim onu.
eşim o krediyi hala ödediğimi biliyor.
kalan paradan geçen ay itibari ile biraz da birikime ayırmaya başladım. bunu eşim biliyor.

ya iyi güzel hoş da.ev parası birikitiriyoruz şuan mesela. hesaplar aynı gayrı olunca birikimi nasıl yapıyorsunuz ya da geçmişte nasıl evinizi aldınız ya da arabayı ikinizde ortak para mı kattınız ? bizde hesap ortaktır.bütün her sey ödenir kalan birikime atılır.kim ne isterse alınır ya da aileye destek olunacaksa da ordan verilir.
Bizim aylık ortak birikim hesabımız vardı. Ev peşinatını orda biriktirdik. Sonra üstünü kredi çektik. Ev kredisini şu an ben ödüyorum. Eşim de araba kredisini ödüyor mesela.

Bizim aylık ortak birikim hesabımız vardı. Ev peşinatını orda biriktirdik. Sonra üstünü kredi çektik. Ev kredisini şu an ben ödüyorum. Eşim de araba kredisini ödüyor mesela.
ev kredisi kaç yıllık mesela? ya da ayda kaç ödüyorsunuz sonuçta ev kredisi miktarı fazla olur araba kredisi de az olmaz mı ?o zaman siz fazla ödemiş olacaksınız :)

duvara monte kasa iyi fikirmiş, kendi evim olursa bir gün mutlaka isterim
biz de bir ara tüm parayı tek yerde toplayıp yapıyorduk harcamaları ama baktık hiç kendimize özel bir alan/harcamamız olmuyor,en basiti birbirimize hediye, sürpriz gibi mesela
giderleri bölüşmeye karar verdik.
bir rakam belirledik ve her ay başı eşim o parayı bana gönderir. kira, faturalar ve mutfak masrafının neredeyse tamamı onun gönderdiği para ile karşılıyorum
kendi maaşım ile bir gün parası, bir kredi taksiti ve kredi kartı ödememi yapıyorum.
burası aramızda kalsın:) biz 3 kardeş ve annem kendi aramızda gün yapıyoruz. uzun yıllardır oraya da ödeme yapıyorum. bunu bizden başka kimse bilmiyor. bu yıl rakamı biraz yükselttik. annem hepimiz adına altın, bilezik yaparak bankada kasaya koyuyor. ev alacağımız zaman çıkartacağım bunu. bir bankaya kredi borcum vardı oradaki ödeme bitince sanki onu ödemeye devam ediyormuşum gibi gün parasına ekledim onu.
eşim o krediyi hala ödediğimi biliyor.
kalan paradan geçen ay itibari ile biraz da birikime ayırmaya başladım. bunu eşim biliyor.
Ben de mesela ailemden ya da arkadaşlarımdan birinin istediği küçük meblağlı borçları kişisel hesabımdan veririm, eşime söyleme gereği duymam.
Aynı şekilde aldığım hediyeler vs. gibi konularda da bilgisi yoktur.

ev kredisi kaç yıllık mesela? ya da ayda kaç ödüyorsunuz sonuçta ev kredisi miktarı fazla olur araba kredisi de az olmaz mı ?o zaman siz fazla ödemiş olacaksınız :)
Aylık ödeme miktarlarını maaşlar ile orantılı olarak dağıttık. İkimize de aylık kalan tutar yaklaşık olarak aynı.

Back
X