• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En az 3000lik altın karamelli_turta karamelli_turta . ev peşinatı yapmam lazım yaşım 30u vuruyor. Çocuk yok, ev yok. Bi uygun yollu araba alabildik. Ev eşya borçları ödendi filan. Annemede 300 400 veriyorum aylık değişiyor
30 yaş hepimiz için dönem noktası sayılıyor resmen :KK58: hedefin çok güzel inşallah tez zamanda evinizi alırsınız :KK36:

Benim ekonomi, tasarruf, birikim de 30 da dank etti kafama anca işte, ama ben savurgandım..:confused:

Hatta bizim ailenin en savurganıydım, 30 uma gelince ne olduysa oldu annem hayretler içinde :rolleyes::confused::deli:

30 yaş hepimiz için dönem noktası sayılıyor resmen :KK58: hedefin çok güzel inşallah tez zamanda evinizi alırsınız :KK36:

Benim ekonomi, tasarruf, birikim de 30 da dank etti kafama anca işte, ama ben savurgandım..:confused:

Hatta bizim ailenin en savurganıydım, 30 uma gelince ne olduysa oldu annem hayretler içinde :rolleyes::confused::deli:
Hehehhe:) yenı yıl hedefını nr zaman yapacagız

Kizlar bnde 3 aydir sizlerleyim birikim yapabildim mi pek yapamadim:KK51: ama en azindan ev aldigimiz su surecte bir cok ekstra masraf cikti.onlarida borclanmadan odeyebildik.kimseye muhtac olmadik cok sukur
Bnm su 4 aylik surecte hedefim 4 ceyrekcikti simdilik onuda yapmadim:olamaz: ama bu ay ekstradan sinav gorevim +bebegimin dogum parasi gelecek onlari alip 3 ceyrege tamamlamayi dusunuyorum
Bakalim hayirlisi :KK66:
Diimi canım, bak farkındalığın arttı hem..
Inşallah alırsın Canım

Canım hoşgeldin daha çok gel, özlüyoruz bebiş nasıl?
Alışveriş başlar o zaman artık..

Aralık ayı birikim listemizi bu ay erken açacağım, çünkü 2018 için hedefleri Aralık 15 ten sonra yaparız.
Bende özledim sizleri arada dahıl olmaya calsııyroum:) bebıs ıyı cok sukur. Alısverısıede ufak ufak basşayacagım bebek arabası ıle gırıs yaptım. Bırıkımımk etkılıcek tabiki ama yınede devam:) o zaman 15aralıga kdr aralkk bırıkımlerımızı alalım. :)

Ben hiç bir zaman savruk değildim ama şartlar maalesef. Çok şükür memurum. Yoksa bu yaptıklarımın altından nasıl kalkardım. Neler sığdırdık şu 9 10 seneye annemle. Düşündükçe şaşırıyoruz bazen

Ben hiç bir zaman savruk değildim ama şartlar maalesef. Çok şükür memurum. Yoksa bu yaptıklarımın altından nasıl kalkardım. Neler sığdırdık şu 9 10 seneye annemle. Düşündükçe şaşırıyoruz bazen
Senin gibi taa daha erken yaşlarda bende birikimin öneminin farkında olmak isterdim şu an 32 yaşındayım . Olsun herşey geçiyor canım, bak ne güzel planların var.
Ama kişilik meselesi bilmiyorum sonradan kazandığım bir alışkanlık oldu bende birikimin önemi..

Senin gibi taa daha erken yaşlarda bende birikimin öneminin farkında olmak isterdim şu an 32 yaşındayım . Olsun herşey geçiyor canım, bak ne güzel planların var.
Ama kişilik meselesi bilmiyorum sonradan kazandığım bir alışkanlık oldu bende birikimin önemi..
Ne güzel en azından farketmişsin. Ya hep o şekilde devam etseydin. Var çok öyle insan. Dert etme. Bi dönem aslında doyuma ulaşmak lazım yoksa yapamamakta hayıflandırıyor insanı.

Hayırlı olsun canım :))
Bak şimdi aldıkça alasın gelecek

Çok sevindim Canım hedefe ulaşmana
Darısı bizim de başımızA :KK51:
Salı maaş günü bende o gün hedefimi tamamlayacağım inşallah...
Tam mı yazmışım sana hemen düzeltiyorum :KK17:
amin canim herkes ulassin insallah hedefine:)
krc05 krc05 canım aralık birikimi içindi değil mi 2 ata altının?
evet canim, 2018 ocak'a kadardi

Merhabalar,
Cuma günü 1 gr altın almıştım. 15 ine kadar ne kadar kalırsa altın almayı düşünüyorum bakalım.

Ben de eskiden çok savruk biri değildim buna rağmen, para kazanmaya başlayınca baya bir savruklaştım. kyk dışında borcum olmadı hiç (her seyi nakit alırım) ama birikimim de olmadı. Tüm çeyizimi kendim yaptım. Beyaz eşyeler dahil. Çeyizde de açıkcası hiç kısmadım, gönlüme ne güzel geldiyse kalitelisi hangisiyse parasına bakmadan aldım. Pişman mıyım? yani keşke biraz daha uyguna bu işi kotarsaydım diyorum ama aldıklarımı da çok beğenerek aldım:oops:. Sonuçta birikimsiz ama içine sinen bir çeyizle başladım. birikim yapmaya:halay:

2018 hedeflerimizi söyleyeceğimiz zaman ben de bir hesap kitap yapayım :kahve:

Selamlar Hanımlar,
Grip oldum evde yatak döşek yatıyorum. Eşim de kzımı aldı çıktı sabahtan ben dinleneyim diye. Fırsattan istifade biraz kitap okudum, biraz uyudum.
Eşimle bazen konuşuyoruz. Evlenirken pahalı bir semtte 3+1 eve kiraya çıkıp, o evi eşya ile doldurmak için dünya kadar borç ödeyeceğimize, 1+1 ev alıp, içine bekarlık eşyalarımızı koyarak evlenseymişiz şu an herşey çok farklı olabilirmiş.

Ben borç ödemekten çok sıkıldım. Öncelikli hedefim ihtiyaç kredilerinden kurtulmak sonrasında da ev kredisini erken kapatmak. 4-5 sene içerisinde sıfır borçlu bir hayata geçmek istiyorum.

kizlar bi fikir sorcam size aralik ayini 15inde odedikten sonra kredi kartina toplam taksitli borcum 2500 kaliyo sizce odeyip borcumu kapatimmi yoksa sadece siradaki taksiti odeyip altinmi alim esim nasi olsa odediginde de karti kullancaz taksitli odemeye devam et diyo siz ne dersiniz?

kizlar bi fikir sorcam size aralik ayini 15inde odedikten sonra kredi kartina toplam taksitli borcum 2500 kaliyo sizce odeyip borcumu kapatimmi yoksa sadece siradaki taksiti odeyip altinmi alim esim nasi olsa odediginde de karti kullancaz taksitli odemeye devam et diyo siz ne dersiniz?
Canım bende eşinle aynı fikirdeyim taksitleri erkenden ödediniz diye maddi bi avantajınız olmuycak indirim yapılmıycak sonuçta tüm parayı kk na bağlamaktansa o parayı değerlendirme taraftarıyım ben inş hakkınızda hayırlısı en iyisi olur tabi:KK52:
Arkadaslar ben aslinda biraz birikimden sonra (50bin kadar) bunu pésinat kullanarak uzerine de kredi cekerek memleketlerimizin gelişen bölgelerinden bir arsa veya tarla almak istiyorum.
Para yada altin olarak elimde kalmadin istiyotum. Gayrimenkul yatirimi seviyorum
Sizin görüsleriniz neler:kahve::KK14:
Bende aynı fikirdeyim canim seninle evimizden sonra yatirım amaçlı arsa tarla vs bişeyler düsünüyoruz toprak her zaman kazandırır diye düsünenlerdeniz eşimle :KK52:ailemizden bize bişey kalmadı çocuğumuza bi güvence bi gelir kaynağı olur istedigi gibi değerlendirebilir diye düşunüyoruz :KK68:

Ne güzel en azından farketmişsin. Ya hep o şekilde devam etseydin. Var çok öyle insan. Dert etme. Bi dönem aslında doyuma ulaşmak lazım yoksa yapamamakta hayıflandırıyor insanı.
Evet Canım farkettim de dediğin gibi tam doyuma erdim sanırım, o zaman almaktan sıkıldığımı, beni mutlu etmediğini anladım.

Bence aylık taksidini ödeyip, altın al.
Madem kullanmaya devam edeceksiniz..
Arkadaslar ben aslinda biraz birikimden sonra (50bin kadar) bunu pésinat kullanarak uzerine de kredi cekerek memleketlerimizin gelişen bölgelerinden bir arsa veya tarla almak istiyorum.
Para yada altin olarak elimde kalmadin istiyotum. Gayrimenkul yatirimi seviyorum
Sizin görüsleriniz neler:kahve::KK14:
Aslında güzel bir yatırım.
Benim kafa da gidiyor bazen bir daire alsak mı diye.. Şimdilik altın alımı ile devam ederim. Altınları herhangi bir ev,tarla vs alsak da bozdurmayı düşünmüyorum ki en az5 yıl.

Selamlar Hanımlar,
Grip oldum evde yatak döşek yatıyorum. Eşim de kzımı aldı çıktı sabahtan ben dinleneyim diye. Fırsattan istifade biraz kitap okudum, biraz uyudum.
Eşimle bazen konuşuyoruz. Evlenirken pahalı bir semtte 3+1 eve kiraya çıkıp, o evi eşya ile doldurmak için dünya kadar borç ödeyeceğimize, 1+1 ev alıp, içine bekarlık eşyalarımızı koyarak evlenseymişiz şu an herşey çok farklı olabilirmiş.

Ben borç ödemekten çok sıkıldım. Öncelikli hedefim ihtiyaç kredilerinden kurtulmak sonrasında da ev kredisini erken kapatmak. 4-5 sene içerisinde sıfır borçlu bir hayata geçmek istiyorum.
Geçmiş olsun elecda elecda
Sürekli borç borç gerçekten sıkıyor insani.
Iki yıllık kredi ödemesi bittiğinde adam akıllı birikim yapmaya başladım ben düşün yani. Artık da bir süre borçlanmak istemiyorum çünkü birikim olsun istiyorum.

Canım bende eşinle aynı fikirdeyim taksitleri erkenden ödediniz diye maddi bi avantajınız olmuycak indirim yapılmıycak sonuçta tüm parayı kk na bağlamaktansa o parayı değerlendirme taraftarıyım ben inş hakkınızda hayırlısı en iyisi olur tabi:KK52:

Bende aynı fikirdeyim canim seninle evimizden sonra yatirım amaçlı arsa tarla vs bişeyler düsünüyoruz toprak her zaman kazandırır diye düsünenlerdeniz eşimle :KK52:ailemizden bize bişey kalmadı çocuğumuza bi güvence bi gelir kaynağı olur istedigi gibi değerlendirebilir diye düşunüyoruz :KK68:

Evet Canım farkettim de dediğin gibi tam doyuma erdim sanırım, o zaman almaktan sıkıldığımı, beni mutlu etmediğini anladım.

Bence aylık taksidini ödeyip, altın al.
Madem kullanmaya devam edeceksiniz..

Aslında güzel bir yatırım.
Benim kafa da gidiyor bazen bir daire alsak mı diye.. Şimdilik altın alımı ile devam ederim. Altınları herhangi bir ev,tarla vs alsak da bozdurmayı düşünmüyorum ki en az5 yıl.
tesekkur ederim arkadaslar soylediklerinizi dikkate alicam insAllah

Evet kimisi çok rahatsız edici. İşbank gerçekten iyidir ama. Benim kredi kartım vardı. Hiç taciz edilmezdim. Arada msj mail gelirdi. Yine tercih edebilirim yani

Acaba vadeli mi açsaydım diye düşünmüyor değilim. Kendime güvenemiyorum ya. Benim kadar müsrif kadın çok azdır.Nefret ediyorum bu huyumdan ya. Geçen aydan itibaren abur cuburu ıvır zıvırı kestim şimdiye kadar 750 lira gibi bir miktar birikti, o kadar çok mu harcıyormuşum diye kendime kızdım. Bir de bir program indirdim para yönetimi diye. inanılmaz faydası oldu. her aldığımı yazıyorum. ay sonunda bir baktım ne kadar küçük şeyler büyük miktar tutuyorlar. Taksitlerime veririm o kadar parayı. genç kızlığımda da böyleydim nefret ediyorum ıvır zıvıra para harcama huyumdan

Evet cnm 30 dönüm oldu gerçekten bir çok konuda kafa dank ediyor olgunlasiyoruz. eşime sabah o uyurken hazirladigim listeyi gösterdim itirazları oldu bunu yapmak zorundayız dedim
ödemezse kendi rezil olur paşa paşa öder böyle böyle akıllanır

En az 3000lik altın karamelli_turta karamelli_turta . ev peşinatı yapmam lazım yaşım 30u vuruyor. Çocuk yok, ev yok. Bi uygun yollu araba alabildik. Ev eşya borçları ödendi filan. Annemede 300 400 veriyorum aylık değişiyor

Ay 30 denilince moralim bozuldu. Ben 40 a giriyorum 2018 şubatta , ben hala çok savurganım :( benim rahatlığımın sebebi de kayınpederimin Ankara'da bize verdiği evi var. Resmen üzerimize değil ama geliri bize ait. İstanbula gelmeden kendi evimizdeydik istanbula geldik kiracı olduk. Oradan gelen kira parası buradaki kirayı karşılamıyor. İstanbul aşırı pahalı bir yer , adım atınca oluk oluk para gidiyor .

Back
X