Evet canım mazot bakım isleri ayrı
erkekler arabalarına fazla düşkün oluyorlar. habire bi aksesuar ekleme, bi yenilik peşindeler. benim ki de öyle, anlıyorum aslında. ama birikim işlerine başladığımızdan beri eskisi gibi değil çok şükür. sadece gerekliyse alıyor artık..

kasko yoksa bekle canım en ufak bı cızsen cok pahalıya gelıyor

bu arada çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. hepimize kazasız, belasız sürüşler olsun inşallah....kasko var mıydı bari?
Canm bizim arabanin kaskosu yok. Zaten cok pahali bir araba degil. Su an ki ederi 30-35 bin civaridir. O yuzden yaptirmaya gerek duymadik.

arkadaslar fikrinizi almak istiyorum biz iftarları annemdeyiz hep yalnız zaten oruclu yemekle ugrasma dıyor sagolsun arada da kvme gıdıyoruz iftara da kimseyi almıyorum sadece bi aksam benim en yakın arkadasım ve esi bi aksamda esimin en yakın arkadası ve esi gelıyor.cok öyle davet sofrası tarzı hazırlamıyoruz elimizden geldıgınce yapıyoruz bıseler
benim düşündüğüm menü
çorba(henüz ne olduguna karar vermedim)
zeytinyağlı fasulye
beyti kebabı
içli köfte (kayınvalidem yapıcak)
bulgur yada pirinç pilavı
yeşillikli semiz salatası
nasıl sizce?

Birde tatlı eklersen tamamdır
Ben kompostoda yapıyorum ekstra

Kızlar size bir şey sorucam benim yerimde olsanız ne yapardınız
Başımıza bela bir kk var her ay illa 1500 buluyor bunu 500-600 gıda falan oluyor o ay alınmış
Kk 3 ay kullanmasak borcu kalmıyor ama o dirayeti gösterebilir miyiz bilmiyorum
Eşimin bu ay gün parası gelecek onunla kk borçlarını mi kapatsak (ama eşim kartı tamamen kapatmak istemiyor)
Yoksa onu birikime koyup devam mi etsek
Bu kk benim canımı çok sıkıyor son 1 seneye kadar kk yoktu aldigimizdan beri paranın bereketi kalmadı
Bir maaşı kenara koyanlara çok imreniyorum olması gerekende o zaten yoksa ben niye çalışıyorum

Canm bizim arabanin kaskosu yok. Zaten cok pahali bir araba degil. Su an ki ederi 30-35 bin civaridir. O yuzden yaptirmaya gerek duymadik.
canım benim araba da o civarda ... ama yaptırmaya karar verdim ben, yoksa cesaretim hiç gelmeyecek gibi.

menü süper canım. hatta pilav fazla gibi. beyti kebabı lavaşa sarıp yapılandan mı yapıyorsun? öyleyse pilav çok bile gelebilir. bi de Suveybe13 nin dediği gibi hoşaf ya da komposto da çok yakışır. soğuk soğuk iyi gider, tüm gün sıvıya hasret kalınıyor zaten.

Kaza yaptigimda cok masrafimiz oldu ama kasko yapincada araba kazaya karismis olarak gozuktugu icin arabanin degeri dusuyor diye biliyorum.
Yanlis biliyorda olabilirim

canım benim bildiğim arabanın değeri düşmüyor da, kaskonun bir sonraki sene oldukça fiyatı artıyor. bir de hasar kaydı tutulursa fiyat düşüyor ama artık herkes araba alırken ekspertize sokuyor, hasar kaydı çıkmasa bile ekspertiz nerede ne kazası var anında raporluyor, bir şey değişmiyor yani.

valla canım benim bu birikim konularında kafam diğer arkadaşlara göre bi garip çalışıyor.
ben olsam kapattırmayacağım kartın borcunu toplu para ile ödemem. toplu para varsa hemen altın ya da yatırım yaparım. kart borcu illaki ödeniyor. bi de geçmişte çok tecrübe ettim, o kart kırıp atılmıyorsa, tüm borcu kapansa dahi, 3 ay bilemedin 5 ay sonra yine o kartla alış veriş yapılmış, borca girilmiş oluyor. arada olan toplu paraya oluyor.
ben kendimizi çok ölçüp tarttım. biz borç olmadan brikim yapamıyoruz. kk ile market alış verişi yapmamaya söz verdim kendime. altın alıyorum, taksitli işlemler için kullanıyorum, ayda ayda ödüyorum.

Son düzenleme:
Canm bence kk yi tamamen kapatma niyetindeysen toplu olarak odeyebilursin. Ama hala kk kullanmaya devam edeceksen gun parasindanda olma derim.Mesela bizimde her ay kk 2000-2500 geliyor. Bu ay 3500 civari odedik ama icinde perde ve hali taksidi var. Diger aylar yine birazda olsa duser diye tahmin ediyorum. Biz kurtulamadik. Taksitlide alinca isin icinden hic cikilmiyor.

bizim düşünce aynı canım. okuduğum kadarıyla arkadaşlar genelde kart borcunu ödeyip borçtan kurtulmayı mantıklı buluyorlar ama ben de aynen senin gibi düşünüyorum.

bizim düşünce aynı canım. okuduğum kadarıyla arkadaşlar genelde kart borcunu ödeyip borçtan kurtulmayı mantıklı buluyorlar ama ben de aynen senin gibi düşünüyorum.
Yani gecen aylarda kredi kartina cok yuklenmemk adina bankada duran paramizi harcadik. Simdi o parada gitti. Kredi kartinada hala borc oluyor. En azindan kk ile alsaydik odenir giderdi. diger paradanda olmazdik.

anladim canim. O zaman az trafigin oldugu yollarda en sagdan gitsen. Yavas yavas kis molalar vererek. Zamanla alisabilirsin

Bizde kapatmayacagiz galiba kartı kötü gün için o zaman en iyisi altın alıp koymak

Bizim için en iyisi gıda için çekmemek yüksek fiyattan birşey alırken kullanmak oda benim ugrasima bakıyor yine

Sizin yerinizde olsaydım gelen parayı altına yatırım yapardım kesinlikle... Geçen yıl arabamızın 1 senelik kalan borcunu kapattık 20.000 tl kadar yatırıp faizi azalsın diye pişman oldum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…