Selam kızlar, misafirlerim gitti.
Ortalığı toparlayıp akşam yürüyüşlerine kaldığım yerden devam.
Tarif için Suveybe13 Suveybe13 teşekkür ederim canım pamuk gibi oldu poğaçalarim.
Artan börek ve pogacalari buzluğa attım.
Bizim bu ay mutfak alışverişi 1.363 TL tutmuş. 250 TL si kasap, 100 TL civarı stok için deterjan, yağ ve çay aldım. Dışarıda hiç yemedik. İki kişiyiz ve kahvaltıyı da evde yapıyoruz. Kışın 500 TL yeten aylar bile oluyordu ama artık dondurucu stoklarımiz bitti ve herşey çok pahalı.
Afiyet olsun canım

Babasından alacağı varken birikimi kullanmak istemesi tam bir klasik erkek düşüncesi. Erkeklerin geneli boyle sanirim, eşim de parasının değerini hiç bilmezdi, cebinde biraz para kalsın hicbiryere harcayazsa hemen dışarıda yiyelim der.
Borçları hafifletip birikime başlayınca neredeyse hiç kendi maaşımı kullanmamaya başlamıştım ve harçlığım kalmadı diye ondan istiyordum.
Ev kredisi ile birlikte daha da paranın kıymetini bilmeye başladı. Mesela pazara birlikte gittik domates 7 TL diğer tezgahlara bakıp öyle alalım diyor, eskiden olsa ilk tezgahtan alır çıkardı. Yani borç altına girince ancak erkekler düzene giriyor diye gozlemledim ben.
Tatlu ya katılıyorum, biraz ayrı birikim yap onun haberi olmasın, birken parayi az bilirse ona göre daha temkinli yasayabilir
Borçtan baskaşı bizi kurtarmaz dolar eura hesabı açtım onun haberi yok birazda oradan alayım diyordum ayrı birikim için cesaret edemedim altındanda bayağı zarardayım

Kredi karti borcu hakkinda konuştuk boyle olursa birikim yapamayız diye. Kendi kartini kapatmasini istedim
Yoksa borc dolu gunler olur.
Benim maasim kres kira aidat faturalar yol yemek bes derken bitiyor onunkiyle mutfak ve birikim boyle anlasmistik son 2 aydir sekteye ugradi kk yuzunden
Allah kurtarsın canım ona bir kere bulaşan kolay kolay kurtulamıyor

En son bilezik yapmıştım bayağı enlicesinden birseye lazım oldu yine istedi.
O bileziğin yerine 2 li burma adana bileziği yapacağım. Hem bilezigimi aldı şimdi ne dese begenirsiniz yeniden yapmak isteyince bilezik değer kaybettiriyormus ata yapmalıymışım. Aldığını yerine koyacağım onu da harcamayacağım dedim.

Şimdi sıkıntı yok hiç kavga da yok isteyemiyor. Temiz iş :halay::KK50:
Enişteye bak sen, atayi da sen al deseydin :)

Selam kızlar. Biz de geçen sene şubat ayında ev aldık. Buralarda bahsetmiştim sanırım. Zaten bi cok borç ödedik nisanlandigimizdan bu yana. Herseyimizi ikimiz yaptık. Hicbirsey abartmadık, eksik de kalmadik, evimizi de 8 yıla kredi çektik, babamdan da dolar ve euro borç aldık onunla da araba aldık. Şuan avantajımız hem 16 ay ev kredisi ödemişiz, hem ufak tefek borçları bitirdik, bir tek babamin borçları kaldi. Ona da ufaktan altın alarak birikime basladik tamamlaninca dolar ve euroya çevirir veririz insallah :) eşim deben de birikim konusunda cok sey öğrendik. Sartlar bizi bu hale getirdi diyebilirim :) ayda ödediğim ev kredisi de 930 tl gibi ufak bi mebla :) biraz da ben bahsedim dedim ;)

Tebrikler Aynen katılıyorum canım

Ben de birkaç yıldır eşimden habersiz birikim yapıyorum. Eğer esimin haberi olsaydı çoktan gitmişlerdi.
Evliliğimizin başlarında birseye lazım olunca bende para olduğunu bildiğinden isterdi ben de hep verirdim. Sonra dedimki kendime sen biriktirmeye çalış esin harcasın. Uzunca bir süre biriktirmedim çünkü bir anlamı yoktu.
Bir sonraki aşama da eşimden habersiz kenara altın yapıp koymak oldu.
Bu süper çünkü bayağı biriktirdim ben. Arsa vb alacak olursak bur kısmını çıkartır veririm. Bir kısmından yine haberi olmaz. Kenarda hep olmalı. Keşke eşim de birikim yapabilse birlikte birikirsek.:işsiz:

Selam kızlar. Biz de geçen sene şubat ayında ev aldık. Buralarda bahsetmiştim sanırım. Zaten bi cok borç ödedik nisanlandigimizdan bu yana. Herseyimizi ikimiz yaptık. Hicbirsey abartmadık, eksik de kalmadik, evimizi de 8 yıla kredi çektik, babamdan da dolar ve euro borç aldık onunla da araba aldık. Şuan avantajımız hem 16 ay ev kredisi ödemişiz, hem ufak tefek borçları bitirdik, bir tek babamin borçları kaldi. Ona da ufaktan altın alarak birikime basladik tamamlaninca dolar ve euroya çevirir veririz insallah :) eşim deben de birikim konusunda cok sey öğrendik. Sartlar bizi bu hale getirdi diyebilirim :) ayda ödediğim ev kredisi de 930 tl gibi ufak bi mebla :) biraz da ben bahsedim dedim :KK66:
Ne güzel adamı borca solabilmişsin ben beceremiyorum
eviniz ve arabanız hayırlı olsun
Sen çalışmıyordun di mi canım

Eşime dedimki madem babandan istemiyorsun bende vermiyorum dedim onla kötü olmayacağına göre benlede olmazsın dedim
bu konuda kararlıyım gitsin yapsın askerliğini banane babasıyla kötü olmamak için benle tartışabiliyor paşa paşa yapsın askerliği bizde kendi başımızın çaresine bakarız o zaman

Eşime dedimki madem babandan istemiyorsun bende vermiyorum dedim onla kötü olmayacağına göre benlede olmazsın dedim
bu konuda kararlıyım gitsin yapsın askerliğini banane babasıyla kötü olmamak için benle tartışabiliyor paşa paşa yapsın askerliği bizde kendi başımızın çaresine bakarız o zaman
cnm sen ugras borca sokmk icin ama kesinlikle kendine para ayir hayat bu ne olaxagi belli olmaz

çalışıyorum canım. Evet borca girdik ama babamın borcunu bitirdikten sonra cok rahatlayacagiz insallah
Ne kadar borcunuz var babanıza bilmiyorum ama bende babamdan çok borç almış biri olarak elinize geçtikçe az da olsa verin
Keşke baban dolar uero cinsinden vermeseymiş

tebrikler cnm iste wvlilik budur birliktw bur seyler yapmak kiymet bilmek maasallah tez zamanda borcunuzda kurtulun ins
tesekkurler canim. Hepimiz insallah..

Ne kadar borcunuz var babanıza bilmiyorum ama bende babamdan çok borç almış biri olarak elinize geçtikçe az da olsa verin
Canım babam öğretmen emeklisi, yani öyle mal varlığı olan biri degil.. onlarinda kendo birikimleri, gönlüm razı gelmezdi tl.olarak alıp sonra aynı miktari vermek. Kendi birikimleri döviz olarak.evde duruyordu ve ben öyle almak şartıyla kabul.ettim. ki zaten babam da annemde borç için kendimi sıkmama kızarlar.. eksik etme derler, yoksa da canın sagolsun derler. Ben tl olarak kimseden yüklü borç almam zaten.

Bu arada babamdan aldığımız borç 5 bin dolar + 2 bin euro :) ben yavastan altin almaya başladım şuan
Tam altin ceyrek yarim karışık altınlar oldu. Ceyrek olarak hesap edersem hepsini 29 adet ceyrek diyebilirim :)

Günaydın kızlar
Birikim topiklerinin bana epey faydası olmuş, dün avmye gittik ama hiç bir şey alasım gelmedi. Tatil için bir şeyler alsam diye aklımdan geçti ama düşününce tatilde 1 hafta giyeceğim şeyi gelip Ankara da giyemiyorum. Bikini, mayo da her sene almışım evde 4-5 tane var diye durdum ve almadım. Plaj çantamın biri çok kötüydü atmıştım, birinin de sapı kopmuştu. Gitmişken hasır plaj çantası bakayım dedim, olanları beğenmedim. İyi bir şey alayım diye internetten baktım. Hasır çok kullanışsız yazmışlar, bavula sığmaz, evde yer kaplar, kirlenince yıkanmaz vs. En kullnışlı pamuklu, kumaş ve içinde fermuarlı bölmesi olanlarmış... Neyse sonuç olarak evdekinin sapını dikmeye karar verdim. :KK49: Güneş koruyucu falan da geçen seneden varmış, tatil için hiç bir şey almayacağım.

Back
X