• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziraat in web sitesinde 192/193 olsun alış satış mesela. Ben internet bankacılığına girip alış satış yapacağım mesela 189/195 oluyordu. O fark safliktan mi yoksa bankanın uckagidi miydi acaba bilmiyorum. Yine öyle olur diye çekiniyorum. Kuveyt Türk internet başvurusu ile hesap aciyormus şubeye gitmeden, onu gördüm şimdi.

Altının saflığıyla ilgili değil. Alış satış arasındaki gark o işte. Bu fark mesai saatleri içinde daha düşük mesai saatleri dışında daha yüksektir. Bazen bankadan bankaya bazen de mesai saatleri içinde değişir. Bankanın üç kağıtı değil bu. Nasıl ki kuyumcuya gidip bozdururlar 5 10 lira zararla bozduruyoruz bankada da birkaç lira ya da kuruş bazında zarar oluyor

Screenshot_20180712-213445.webp Benim hala aradaki fark açılmadi. Saat 21.35. Kuveyt türk. Uzun zamandır mesai saati dışında nasıl olduğuna bakmamıştım. Bu saatte de mesai içindeki fiyatlara alım satım yapabiliyorum. :) p_ritha p_ritha florence_N florence_N

Bende baktım Kuveyt’te normalde mesai dışı alım satışta çok fark koyuyorlardı şuan piyasa nasılsa oda öyle yeni bir şey mi ben öncesinde de kaç kere bakmıştım ama çok fark koyuyordu

Hangi banka
Yıllık bir ücret alıyor mu
Kuveyt türk canım. Hiçbir ücret alınmıyor. Hâlâ alım satım yapabiliyorum fark açılmadi saat 10 buçuk olduğu halde. Ne zaman açılacak onu takip ediyorum. :) Dün gece 1de altın aşırı yükselmişti fark açılmıştı. Belki de 12ye kadar normal çalışıyordur. Bekliyorum. Memnunum bankadan.

Bende baktım Kuveyt’te normalde mesai dışı alım satışta çok fark koyuyorlardı şuan piyasa nasılsa oda öyle yeni bir şey mi ben öncesinde de kaç kere bakmıştım ama çok fark koyuyordu
Işte ben de onu bekliyorum saat kaçta mesai dişi fiyat uygulanacak diye. Hâlâ normal piyasaya göre...

Mesai dişi hiçbir bankadan alım satım yapmayin zaten. Aradaki fiyat farkindan anlarsiniz. Normalde 1-2 lira arasinda fark olur. Mesai disi 10 lira kadar oluyor alim satim arasinda. Bozdurmak zorunda kalmayın düşük fiyatlara. O yüzden bence kenarda da paranız dursun altını hiç ellemeyecekseniz veya uzun süre. O şekilde alin. Mesai saatleri fiyatlarının önemi yok aslında. :) Dediğim gibi bozmayın ve mesai saati dışında asla almayın, satmayin. Ha mesela altın gündüz 191 idi diyelim. Şu an 194ten satabiliyorum. Hâlâ mesai içerisinde görünüyor banka. O avantajı var bir de yıllık ücret vs alınmıyor. (Kuveyttürk) Başka bir şeyi yok :) Herkese iyi birikimler. Açıklayıcı olabilmişimdir umarım.

Screenshot_20180713-003833.webp Evet 00.30 itibariyle fiyat aralığı açıldı. Zaten dediğim gibi bu fiyata alıp satılmaz. Zarar olur. Bankamın avantajı bu saate kadar normal fiyatlardan alım satım imkanı vermesi. İnternet bankacılığı olmayıp açmayı düşünenlere önerebilirim.

Son düzenleme:
Back
X