• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K kahvemsi mutluluk tatil parasi onceden hazir olsa aha iyi olur. Tatil bitip aylarca onu odemek cok eziyet
3 yıl öncesi biz hep öyle yapıyorduk tatil bitiyor geliyoruz aylarca taksit öde ..
Artık öyle yapmıyorum.
Geç bile alsak tatili, ödeme süresini kısa tutuyorum. Tatil sonrası borcunu ödemek çok koyuyor çünkü. .

3 yıl öncesi biz hep öyle yapıyorduk tatil bitiyor geliyoruz aylarca taksit öde ..
Artık öyle yapmıyorum.
Geç bile alsak tatili, ödeme süresini kısa tutuyorum. Tatil sonrası borcunu ödemek çok koyuyor çünkü. .
Aynen canım ağır geliyor insana, biz de bu sene erken rezervasyonla aldık vadeyi de kısa tuttuk, ocaktan itibaren de aylık 100/150 koyuyoruz benzin parası, malum benzin pahalı araç da çok yakıyor, tatil dönüşü De tekrar seneye için tatil birikimine başlayacağım inşallah bu sefer kart kullanmak istemiyorum

Artık öyle yapmıyorum.
bir de begenmediysen gittigin yeri bazi seyleri resmen eziyet

Aynen canım ağır geliyor insana, biz de bu sene erken rezervasyonla aldık vadeyi de kısa tuttuk, ocaktan itibaren de aylık 100/150 koyuyoruz benzin parası, malum benzin pahalı araç da çok yakıyor, tatil dönüşü De tekrar seneye için tatil birikimine başlayacağım inşallah bu sefer kart kullanmak istemiyorum
Ekstradan benzin için de aylık ayırmanız ne güzel olmuş .
Bizim kurbandan sonra gideceğimiz tatilin ödemesi bu ay son, neyseki tatil sonrasına sadece yakıt harcamasının ödemesi olur.
Onu da karttan çektiririz.
Agustos +Eylül birikimim minimum ama anı birikimi yüksek olacak diye düşünüyorum :)
Eylülde de okul masrafları olur küçüğüm de bu yıl mini mini 1'lerden olacak :)

altın günüyse dediğin mantıklı canım.ben mesela para gününe girdim bu ay bende. alıp altına yatırıcam. öbür türlü para bir şekilde gidiyor. bilmiyorum ya borçlarımız yeni yeni azaldı.bu ay tam anlamıyla birikime başladım ben. eşimi de kafalamışım ki habersiz alıp verdi altınları :) birikim konusunda tercübesizim

ban günü en son almak mantıklı geliyor.aldıktan sonra kimseye ödeme yapman gerekmmiyor.birikim yapamayanlar için en son almak daha mantıklı :)
Biz 12 kişilik bin tl den girdik ben 4 sıradaydım
Gün paramı alınca hemen altın yaptırdım gün bittiğinde 2 bin karım vardı

Biz 12 kişilik bin tl den girdik ben 4 sıradaydım
Gün paramı alınca hemen altın yaptırdım gün bittiğinde 2 bin karım vardı
ben öyle yüklü girmedim tabi :) 8 aylığına girdim aylık 100 tl ben ve görümcem iki kişi olarak girdim ondan 800 tl tabi:) yüklü paranın yüklü karı olur tabi :)

altın günüyse dediğin mantıklı canım.ben mesela para gününe girdim bu ay bende. alıp altına yatırıcam. öbür türlü para bir şekilde gidiyor. bilmiyorum ya borçlarımız yeni yeni azaldı.bu ay tam anlamıyla birikime başladım ben. eşimi de kafalamışım ki habersiz alıp verdi altınları :) birikim konusunda tercübesizim
Benim günlerim de para günü .
Sadece tl dönüyor ben sıram geldiğinde altın alıyorum ama altın yerinde hiç durmadığı için ben zararlı çıkıyorum.
Sıramın sonlarda olması da ayrıca keyfimi kaçırdı

kızlar ilk gün bende onda sorun yok, diğeri için şu an talip çok ama sıra yakın olduğu için ben girmek istiyorum.
ilki eylül diğeri aralık başı
aylık kişi başı 400 TL olacak 12 kişiyiz. ama ben iki kişi olunca bana 4+4 gelecek diye hesapladım.
ilki ile kk komple kapatırım. bu aralar epey coştuk malum düğünler, misafirler de üstüne geldi.
diğer sıra geldiğinde de ek hesapta eksi varsa onu kapatıp altın yapmak istiyorum.
borç her türlü ödenir mantığındayım çünkü
aylık 800 TL ödeme beni kasar mı ondan emin olamıyorum, aslında kışın mesailerim de olacak öderim gibi geliyor kağıt üstünde hesaplayınca. sıra yakın olduğu için kaçırmak istemiyorum.
yapamadığım birikimleri toplu yapıp standart devam ederim diye düşünüyorum, sanırım da gireceğim iki kişi olarak

tatil olayına gelince, önce tatil yapıp taksit taksit ödemek bana hiç mantıklı gelmiyor. 10 gün tatil yapıp bir yıl sıkıntısını çekmek istemem.
bu yıl ev alma durumu netleşmediği için erken rezervasyon yapamamıştım, yine çok şükür bütçemize göre güzel bir tatil yaptık ama 52 hafta kumbarası ve serbest kumbaraları önümüzdeki yıl tatilleri için yaptım.
aslında bu yıl da bu kadar sıkışmadan güzelce tatili yapıp hem de birikime devam edebilirdik ama eşimin işindeki durumu paylaşmıştım sizlerle hala da bir arpa boyu yol alamıyor, kaldıkça alacağı da artıyor, gidersem hiç alamam durumunu değerlendiriyor ve iyice kısır döngü içerisine giriyoruz.
her ay en azından maaşını bile düzenli alsa kk borcu olmadan, ek hesap kullanmadan ve biraz daha esnek yaşayarak hayatımıza devam edebilirdik.
ev kredisi 3.600 TL zaten, üstüne kk, günlük ihtiyaçlar derken açıkçası pek fazla nakitim kalmıyor bu aralar epeyce bunaldım aslında biraz da elime nakit para geçip bunları kapatmak için günü istiyorum.
daha önce yıllarca borç ödedik ama artık düzenli mali hayata alıştım sanırım bunları ödemek zor geliyor

K kahvemsi mutluluk bizm evde de durum benzer esim maas sıkıntısında bende bunaldim insallah alabilir
İnşallah kuzum ya rabbim daraltmasin hayırlı kapılar açsın
Her gün ne yapacağız diye konuşmaktan çok sıkıldım gerçekten, akışına bırakalım diyoruz her defasında konu nasıl oluyorsa açılıyor :)

Back
X