• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selam kızlar, maaş günü olması nedeni ile çok yoğunum bugün.
dün akşamki mesai harcırahım ile azıcık altın aldım az önce.
bayrama kadar 4-5 akşam daha mesaim olacak.
bu ay birikime para ayıramıyorum, mesailer ile biraz olsun birikim açığını kapatırım
kendi bütçemi planlamaya bugün vakit kalmaz, pazartesi sakin kafa ile yaparım.
hafta sonu yine yakın akraba nişanı var, 100 TL takacağım.
dün biraz market alışverişi yaptık, her şeye zam gelmeye devam ediyor.
kuruş kuruş arttırıyorlar her şeyi.
hafta sonu evdeki stok durumuna da bakıp eksik/acil listesi yapacağım.
pazardan buzluğa atmaya birşeyler de bakacağım fiyata göre

Şöyle bi baktım da. Evleneli önümüzdeki ay (Eylul'de) 2 sene dolacak. Eşim evliligimizin basindan beri her ay sadece bana 500 tl harçlık veriyor. Ihtiyacin olursa istersin daha demisti.
Ben de normal harciyordum. Ayda 50-100 kenara koymaya başladım. Sonra belli bir miktar oldu. Burayı keşfettim geçen yıl. :) Bankadan bana özel hesap açtık, internet bankaciligindan altın almaya başladım. Onceki biriktirdiklerimi esime süpriz yapip göstermiştim, çok sevindi ve destek verdi sağ olsun. Ondan sonra ondan aldığım tüm parayı altına yatırdım. Haberi var. :)
Şimdi önümüzdeki ay tam 2 senemiz bitiyor. Ve ben 8 bin lira biriktirmişim evlendigimizden beri. Aya bölünce, aylık 330 lira düzenli olarak biriktirmişim yani 2 senedir. :) 500 liradan 330 lira çok iyi birikim. :)) Dediğim gibi artık birikime atıyorum. Eşim eve her şeyi alır, birlikte aliriz. Bana bişey alınacaksa yine aliriz. O parayı ben biriktireyim diye verir.
2 yıldır da düğün borcu ödedik. O yuzden 500 verebiliyordu. Önümüzdeki ay o da bitiyor. :) Eşim harçlık olarak 1000 tl verecek artık. Öyle dedi. :) Maşallah çok iyi biriktirmişim elimdeki paraya göre. :) Bu da birikim hikayem. Baslangic yapmak isteyenlere ilham olsun. Ben de boyle heveslenmistim. :)

Sağ ol canım. Dövizi baya araştırdım da gündemi takip etmek gerekiyor sürekli. Ben de uğraşamam dedim. :)) Altın sürekli yükseliyor genelde. En iyisi bu benim için.
Şimdiye kadar dövize yatırım hiç yapmadım, biriktirmedim .
Ama ufak ufak almak istiyorum ,2019 tatilleri için biri yurtiçi biri yurtdışı olsun istiyoruz :) euro ve leva olarak biriktirebilirim inş :)

Altına yatırım bence sağlam yatırım ,boş değil. Çünkü altın kademeli olarak hep yükseldi hâlâ yükseliyor.
Bir taraftan ekimden itibaren altın biriktirmeye devam etmeyi düşünüyorum .

morceket morceket Canım iki yılda 8 bin harika bir miktar, devamı katlanarak gelsin .
Para parayı çeker derler inanmazdım ben. Ama doğruymuş.
İnsan bir miktar biriktirince devamlı olsun ,devamı gelsin istiyor :)
Sende buna örneksin ..
Benim macera 2015 yılı son aylarda başlamıştı .
Maaşlarımız kadar kredi ,kkları ,elden borçlar vardı önce bunları düzene soktum sonra o yılda altın takılacak yakınlarımız için tl kumbara yaptım sonrasında tatil için kumbara..
En son tüm borçlarımız azalınca aylık birikim de yapmaya başladım . :)
Çok keyifli gerçekten .
Devamlı olsun istiyorum ,güç veriyor insana bir miktar birikimi olması .

Back
X