Al sat yapmak, para 2 bin lira da artsa satmak mantıklı gelmiyor bana. Kaldı ki nerdeyse o kadar kârım olmus gibi gorunuyor şu an. Ama degil. :) Soyle ki; mesele geçen ay bilezik aldım ben. 4 tane tam altınımi verdim kuyumcuya. 30 gram alacaktık. Kuyumcu tam altinin tanesini 1200 liradan almıştı. 4 tanesi 4800 lira etti. Yetmedi. Uzerine 450 lira daha verdik. Bileziği toplam 5250 liraya aldik....
Şimdi elimde 4 tane tam altın olsa tanesini kuyumcu 1380 liradan aliyor benden. Fiyatlar yukseldi. Bu da 5520 lira ediyor. E bileziğin gramı 200 lira oldu. Yine ayni 30 gram alacagim diyelim. 6 bine tamamlamak için 480 lira gerek. E Geçende de ustune 450 vermiştim zaten.. Bi fark yok.
Diyeceğim o ki; kâr edip satmak bu yüzden mantıksız. Bana göre ortada kâr yok. Elimizdekinin DEĞERİ O diye düşünüyorum. Şimdi elimdekileri satsam bi daha eski fiyatına asla alamam. Zarar ederim. :) Bir seyi 2 bin liradan satip AYNI MİKTARI 1800den falan alabilirseniz 200 lira kar edersiniz ancak. Yoksa 2 bin lira kâr ettim diye birşey yok. :)