• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buun kendime kitaplik aldim a101 den... ihtiyacti. Okudugum kitaplari dolabimdaki raflara koyuyodum e haliyle dolabim -az kiyafet olmsina ragmen- tikis tikis duruyordu.. Allahtan katlayip katlayip koyuyodum kıyafetlerimi yoksa karman corman olurdu. 55 liraya aldim kitapligi 4 rafli. O bile doldu sayilir... kitap sitelerinden bir siparislik cani kaldi..

Selam kızlar, bugün biraz iyileşince stok işini aradan çıkardım. Tuvalet kağıdı, peçete, havlu kağıt, bakliyat, buzdolabı poşeti, salça, çay, yağ, kahve, temizlik malzemeleri, roll on, ped ve sebze meyve aldım. 750 lira kadar harcamışız. Alışverişi Ankara Gimattaki City Grosstan yaptım. Fiyatlar gerçekten farkediyor. Fazla olanları kilere yerleştirdim. Yapılacak bir tek kışlık menemenim kaldı.

Selam kızlar, bugün biraz iyileşince stok işini aradan çıkardım. Tuvalet kağıdı, peçete, havlu kağıt, bakliyat, buzdolabı poşeti, salça, çay, yağ, kahve, temizlik malzemeleri, roll on, ped ve sebze meyve aldım. 750 lira kadar harcamışız. Alışverişi Ankara Gimattaki City Grosstan yaptım. Fiyatlar gerçekten farkediyor. Fazla olanları kilere yerleştirdim. Yapılacak bir tek kışlık menemenim kaldı.
Herşey zamlanmaya başlamış bile:(
İyi para vermişsin ama epey süre gidecek malzeme almışsın, güle güle tüketin
Ben de sivi sabun, şeker, lavabo açıcı, yumusatici aldim bugun stok için.
Renkliler için deterjan baktım ama fiyatlar çok yüksekti, alamadim

Canım dikkatli gidin, güzelce dinlen, eğlen ve keyfini cikar
Tüm hafta mesai olunca çok yoruldum ve daha hiç hazırlık yapamadım :(
Yarından itibaren iki ayrı bavul hazırlamalıyım önce çadır sonra uhd tatil :D
Birbirine çok uçlar ama :))
Hazırlanmak için 2 günüm var.
Bayramın 1. Günü kurban Vs geçer sabaha karşı yola çıkmayı planlıyoruz bakalım

Günaydın kızlar
Bugün detaylı mutfak temizliği beni bekliyor. Dün akşam epey kışlık yaptım. Haliyle mutfak fenalarda.
Biraz domates ve kırmızı biber daha alacağım. Doğrayıp buzluğa atacağım. İnşallah bugün araba gecerde alırım ve biter.
Sen de kışa çok sağlam hazırlandın çok iyi gelecek bunlar size canım Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin .

Sen de kışa çok sağlam hazırlandın çok iyi gelecek bunlar size canım Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin .
Kışın herşey çok pahali, biz kış sebzelerini de pek sevmiyoruz mecburen yapıyoruz :)
Bu sene kurban kesmekten de vazgeçtik. Dondurucuda epey yer kalacak ben de dolduruyorum :)
Kurban parasını bu yıl üniversiteye baslayacak yetim bir cocuga vereceğiz. daha çok sevap olur dedi eşim bana da mantıklı geldi.

K kahvemsi mutluluk canım sana bıse sormak ıstıyorum bılebılecegını dusundum
benım annem eskıden kalma 3 4kredisi var dusuk meblalarda bunların dosya masrafı ıcın nası basvuruyoruz
bı kere bankaya sorduk kredılerin dokumanını cıkarmakta ucretlı falan fılan dedı
nedır bu ısın aslı

K kahvemsi mutluluk canım sana bıse sormak ıstıyorum bılebılecegını dusundum
benım annem eskıden kalma 3 4kredisi var dusuk meblalarda bunların dosya masrafı ıcın nası basvuruyoruz
bı kere bankaya sorduk kredılerin dokumanını cıkarmakta ucretlı falan fılan dedı
nedır bu ısın aslı
Tarihi yanlış hatırlamıyorsam ekim 2014 yılından sonra çekilen kredilerde, kredi tutarının binde 5i kadar kadar dosya masrafı kesmek yasal
Bu tutardan fazla kesildi ise iadesi istenebilir. 10 yıl geriye dönük talep edebilir.
Bankadan kredilerin ödeme planı ya da dosya masrafı ödediğini gosteren dokümanlarını alıyorsun, 50 -100 TL civarı sanırım ücreti her kredi için.
Ordan aldığın evraklarla tüketici heyetine gidiyorsun. İlçe kaymakamlık binaları, hükümet konakları gibi yerlerde oluyorlar. Orada sana her kredi için ayrı ayrı dosya masrafı iade dilekçesi doldurtup işleme başlıyorlar. Her yıl için değişken olmakla beraber, en son 3bin TL ye kadar olan tutarlara hakem heyeti, üstü ise tüketici mahkemeleri bakıyor.
Evrak alırken bankaya ödediğin parayı da geri alabiliyorsun o da haksız kazanç olarak değerlendiriliyor.

kizlarrr cok ozledim sizi nerelerdesiniz ne yapiyorsunuz

ben koydeyim takiliyorum ozlemisim
9 gunluk tatil bitince donecegiz o zaman sik sik yazarim opuyorum hepinizi iyi bayramlar mutlu tatiller
İyi tatiller canım, valla benim tatil kış hazırlığı ve mutfak temizliği ile geçiyor
İki gündür hep mutfaktaydim.
Yarın ta genel temizlikuc gün bitti gitti:(

Bütün gün mutfakla ilgilendim, tüm dolapları iç dış temizledim, cam kapı yerler sildim.
Bugün biraz daha domates alıp buzluğa attım. Kış hazirliklarim büyük ölçüde tamam satılır.
Bütün gün mutfakta geçti ama yemek olarak birşey yoktu:))
Eşimle dışarı çıktık biraz yürüdük yemeğimizi yiyip geldik.
Şimdi de sarımsak ayıklayıp buzluğa atacağım. Mumkunse birkaç gün mutfakta bardak bile kaldirmak istemiyorum.

Kışın herşey çok pahali, biz kış sebzelerini de pek sevmiyoruz mecburen yapıyoruz :)
Bu sene kurban kesmekten de vazgeçtik. Dondurucuda epey yer kalacak ben de dolduruyorum :)
Kurban parasını bu yıl üniversiteye baslayacak yetim bir cocuga vereceğiz. daha çok sevap olur dedi eşim bana da mantıklı geldi.
Kış sebze ve meyvelerini bizde pek sevmiyoruz. Kurban ile alakalı verdiğiniz karar ne güzel olmuş ihtiyacı olan birine ulaşsın inş.

Back
X