• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gunaydin kizlar..
Kahvemsi ben yarim altin taktim evde yapmistik taki uygun olmazsa ben eline verecektim.
Annemler bana nisanda hic bsy yapmadi acikcasi sartlardan dolayi icim rahatti onu gerektiriyordu.
Esimin kardesilerine de yarim yapacagim
Dugundede 20 gr bilezik yapmistim
Sartlar ne gosterirse o dur benim icime en cok sinen yarim olmustu

Ben esimden gizli birikim yapmadim daha dogrusu biz ne aciklama yapariz ne tam konrtol ederiz
Esim benim maasimi ne yaptigimi bilmez sormaz. 2.5 yillik evliyim son 6 ayda gelirimiz artti esim bana gonderiyor ben degerlendiriyorum. Bir gun biriken rakami topladim cok sasirdim o zmn soylemistim cok mutlu olmustu.
Ne o beni ne ben onu uzmedik sasirtmadik.
Insallah boyle gider.
Esimin aileside simdiye kdr bulasmadi. Kp ztn calisiyor kazaniyor bsy istesem aninda yetisir herkese karsi boyledir
Secim donemi cok uzulunce beni arayip sakin kendini ezdirme ben varim arkanizda bsy olursa al cantani cik demisti demesi bile yeter..

Hayırlı sabahlar hanımlar...aaa eşin haberi olmadan birikimmi yapılır...mesela ben yapmam:eek:cüzdanım kıyısında köşesinde bir şey olmazsa rahat edemem... çantamda ondan biraz fazlası olmazsa hiç duramam...hesabımda en az bir sene beni geçindirecek param yoksa zaten ölürüm...aşın bunları hanımlar...esas birikim eşden habersiz yapılan birikim...bu demek değilki çalıp çırpıp kenara atmak...ben evde tasarruf yapıyorsam...o indirim senin bu indirim benim diye şehrin dükkanlarını dolaşıyorsam bu benim en doğal hakkım...tabiki birikim yaptığımı biliyor mebla söylenmez o kadar...ama başım sıkıştı denildiğindede hiç kafana takma öderiz demesinide biliriz...hem üzüm üzüme baka baka kararırmış...bizde resmen yarış var kim daha çok birikim yapıyor diye
:KK9::KK9::KK9:

Tatlum yil arttıkça tadilat da isteyecek.
Yarın da araştırsam biraz diyorum beynim sulandi dur birgün diyorum sonra.
Ev almakne kadar zormuş
K kahvemsi mutluluk
En yakinimizda alan sen varsın kuzum
Geçen sene yazıyordum size ne zorluklar çektiğimi, butce belli, istekler var, eee ev fiyatları yüksek.
Bir ara o kadar bunalmistik ki ilanlardan bile bakmıyordum.
Çok şükür rabbim gönlüme göre nasip etti, isteyen herkese de en güzelini versin

gayet güzel canım daha ne olsun benım kayınpederım yeni vefat etmıstı söz nısan bir oldu kayınvalidem 2bilezik takmıstı toplam 35gram. 110gram falan da hasır set yaptırdı nişandan sonra ölçü alındı özel yaptırdı sagolsun.1tane de kına gecemde taktı gelin elini acmıyo diyınce elime koymustu :KK48: sonra aynıları düğünde geri taktı. sagolsun bir tane bıle alsa benım için kıymetli biliyorum bizim için her seyin en ıyısını yapmak ister.
Maşallah kayinvalidene.
Benim eşimin herşeyi kendisi yapmıştı.
Biraz da benim yaşadığım burukluğu gördükleri için ailem elinden geldiğince destek olmak istiyor

Geçen sene yazıyordum size ne zorluklar çektiğimi, butce belli, istekler var, eee ev fiyatları yüksek.
Bir ara o kadar bunalmistik ki ilanlardan bile bakmıyordum.
Çok şükür rabbim gönlüme göre nasip etti, isteyen herkese de en güzelini versin
Aynen Kahvemsim, insan başına gelince anliyor.
Bugün bakmayacaktım sözde ama gitsem baksam daha diyorum.
Fellik fellik ev arıyoruz :)))

Bu sabah ilk kez çocuklara da söyledim.
Ilk etapta büyük oğlum duygulandı babanemi dedemi özlerim dedi, liseye kadar burada kalip (2 yil) okula burada devam edeceksin dedim.
Şehir merkezinin daha cazip olduğunu söyledim,sonra sıcak bakmaya hoşuna gitmeye başladı. Liseye basladigim zaman kardeşime ben bakarım anne dedi ,yavrum ah kardeşlik.
Küçük oğlum ise ben bu plani hiç beğenmedim dedi ..
Şu anki okuluna devam etmek istermiş bende öyle olacak, haftasonu da çorluya geleceksiniz dedim, bazen de biz geleceğiz.

Ilk etapta büyük oğlum duygulandı babanemi dedemi özlerim dedi, liseye kadar burada kalip (2 yil) okula burada devam edeceksin dedim.
Şehir merkezinin daha cazip olduğunu söyledim,sonra sıcak bakmaya hoşuna gitmeye başladı. Liseye basladigim zaman kardeşime ben bakarım anne dedi ,yavrum ah kardeşlik.
Şu anki okuluna devam etmek istermiş bende öyle olacak, haftasonu da çorluya geleceksiniz dedim, bazen de biz geleceğiz.
Çık gezen canım, ne kadar çok ev görsen o kadar iyi.
Çocuklar ilk başta düzeni bozuldu istemez ama yeni ortamlara da en kolay onlar adapte olur bence

Eşinin ailesine söylediniz mi ev baktığınız i

Vaktin oldukca bak canim olmadık yerde ne guzel eve rastlarsın...bi bakmışız almışsın taşınmışsın..

Hem çocuklar büyüyünce ihtiyaçları değişecek şehir hayatındaki olanaklara ihtiyacı olacak

karamelli_turta karamelli_turta turtiş orda olup senle ev bakmayı çok isterdim, değişik oluyor insan her farklı eve girdiğinde beğen veya beğenme önemli değilde bide fikir olması açısından yanında bi arkadaş olsa ne güzel olurdu :)

kızlar bende kesinlikle eşten gizli birikim yapılması taraftarıyım
zaman ne getirir bilemeyiz
Allah razı olsun eşimden çok anlayışlıdır onla karşılaştığım için çok şanslıyım hiçbişeyin hesabını sormaz
aileme herşeyi yaparım yapma demez ama şart yinede
ben çok fazla para kalmadığı için öyle aşırı biriktiremiyorum ama 3-5 atıyorum yine
zor zamanda kullanırız Allah nasip ederse

Çık gezen canım, ne kadar çok ev görsen o kadar iyi.
Çocuklar ilk başta düzeni bozuldu istemez ama yeni ortamlara da en kolay onlar adapte olur bence
Bende böyle düşünüyorum cnm onlara da anlayacaklari gibi açıkladım biraz, hemen gitmeyecek olmalari bir nebze su serpti onlara.

Sabah hevesliydim de dün çok yoruldum üstüne bir deişe gidiyorum yarin gideriz artık eşimle, bugün dinleneyim.
Bugün maaş gunu,çok şükür :))
Mesailerim ile birazcık altın aldım sabah.
Bereketliolsun canım

Eşinin ailesine söylediniz mi ev baktığınız i

Vaktin oldukca bak canim olmadık yerde ne guzel eve rastlarsın...bi bakmışız almışsın taşınmışsın..

Hem çocuklar büyüyünce ihtiyaçları değişecek şehir hayatındaki olanaklara ihtiyacı olacak
Eşimin ailesi durumu biliyor bizzat eşim kendi söyledi onlara evden çıkıp başka bir yere tasinacagimizi.
Dün akşam kv sormuş hatta bakiyor musunuz, buldunuz mu diye. Birkac tane aklimizda var ama hâlâ bakıyoruz demiş, gideceğimizi biliyorlar cnm.
Ben kendi ailemle henüz paylaşmadım onlara nasil diyeceğim bilmiyorum bakalım :) şok olacaklar.

Yarin gideceğimiz evin muhiti vs çok güzel, 3. Kat ve acil satilikmis onu görelim bir de bakalım.
Pazartesi baktığımız bir evin müteahhiti bir kısım parayı peşin alip kalani aylik elden odeme yapıyormuş senetle.bunu ilk defa duydum ama o sifir evi de biz beğenmedik pek iskanı da yoktu. Ama ödeme imkanı süper olurdu...

Çocuklar zamanla gördükçe bu fikri benimseyeceklerdir diye düşünüyorum inş.

Maşallah kayinvalidene.
Benim eşimin herşeyi kendisi yapmıştı.
Biraz da benim yaşadığım burukluğu gördükleri için ailem elinden geldiğince destek olmak istiyor
sagolsun canım biz de mobılyalarımızı kendımız aldk dugunumuzu kendımız yaptık gelınlık damatlık bıle kendı paramızla aldk cok sukur kendı paramız derken kredi cektik 1yıl odedık aılelerımıze yuk olmadk

karamelli_turta karamelli_turta turtiş orda olup senle ev bakmayı çok isterdim, değişik oluyor insan her farklı eve girdiğinde beğen veya beğenme önemli değilde bide fikir olması açısından yanında bi arkadaş olsa ne güzel olurdu :)

kızlar bende kesinlikle eşten gizli birikim yapılması taraftarıyım
zaman ne getirir bilemeyiz
Allah razı olsun eşimden çok anlayışlıdır onla karşılaştığım için çok şanslıyım hiçbişeyin hesabını sormaz
aileme herşeyi yaparım yapma demez ama şart yinede
ben çok fazla para kalmadığı için öyle aşırı biriktiremiyorum ama 3-5 atıyorum yine
zor zamanda kullanırız Allah nasip ederse
Canımsın.
Ne güzel olurdu gerçekten.

Eşimin ailesi durumu biliyor bizzat eşim kendi söyledi onlara evden çıkıp başka bir yere tasinacagimizi.
Dün akşam kv sormuş hatta bakiyor musunuz, buldunuz mu diye. Birkac tane aklimizda var ama hâlâ bakıyoruz demiş, gideceğimizi biliyorlar cnm.
Ben kendi ailemle henüz paylaşmadım onlara nasil diyeceğim bilmiyorum bakalım :) şok olacaklar.

Yarin gideceğimiz evin muhiti vs çok güzel, 3. Kat ve acil satilikmis onu görelim bir de bakalım.
Pazartesi baktığımız bir evin müteahhiti bir kısım parayı peşin alip kalani aylik elden odeme yapıyormuş senetle.bunu ilk defa duydum ama o sifir evi de biz beğenmedik pek iskanı da yoktu. Ama ödeme imkanı süper olurdu...

Çocuklar zamanla gördükçe bu fikri benimseyeceklerdir diye düşünüyorum inş.
faiz oranı bankaya göre az olacağı için mantıklı ama
Senet ile satış yapan firmaların tapularında problem çıkabiliyor bunu çok iyi araştırın
amcam da anadolu yakasında öyle ev aldı ama tapuyu bir türlü adına alamıyor, haciz var evde
inşaat firmasını, müheahhidi çok çok iyi bilmek lazım

Back
X