kızlar günaydın... herkesin iyi olduğunu düşünerek, sevgiyle kucaklıyorum hepinizi:)
hayırlı, bereketli bir Ramazan ayı diliyorum herkese...
karamelli_turta
karamelliciğim yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle mutluluk sağlık huzurla güzel günlerle oturun inşallah:) ne güzel bir haber oldu... birikimler yerlerini buluyor zamanla:)
T
tatlu
cum canım arada okuyorum buraları ama yazmaya çok vaktim olmuyor. bir yerlerde denk gelmiştim ,cildinin kuruduğundan bahsediyordun. ben de aynı sorunu yaşayan biri olarak bir kaç şey yazmak istedim. öncelikle cildin çok kuruysa çok yıkama ve temizleme işlemi yapmayacaksın. 3 günde 1 en fazla. bu süreden önce yıkamak cilt zaten kuru olduğundan daha da nem kaybına sebep olarak, cildin kendini nem üretmek için daha da zorlamasına, yorulmasına hatta sivilce gibi zorunlu nem artırmasından kaynaklı kızarıklık vs gibi sorunlar oluşmasına neden oluyor. köpükler biraz daha iyi olabiliyor kuru cilt için. yada bebe şampuanı kullanabilirsin ph ları uygun oluyor. birine karar verip bir süre denemelisin mutlaka. sürekli ürün değiştirme iyi olmuyor.
yıkama sıklığından sonra konu tabii ki nemlendirme. uygun , içeriği temiz mümkünse bir nemlendirici bulup kullanma. tavsiyem özellikle akşam saat 10 dan sonra sürülmesi. yatana kadar nemlendirici emilmiş olur ve yatağa yastığa bulaşma, verimlilik azalması olmaz:) araştırırken bebak acı badem sütünü bulmuştum ben. kullananların memnun olduğunu görünce aldım ve memnun kaldım. bir de bebak ın nemlendirici acı badem kremi var ama o çok yoğun nemlendirme yaptığından hassas ciltlerde (benim gibi) kızarıklık yapabiliyor. ilk önce diğerini kullanmanı tavsiye ederim. önemli olan çok yoğun değil yeterli nemlendirme. fazlası sıkıntı veriyor cilde...
son olarak dikkat edeceğimiz konu tabbikii güneş faktörü:) birçok güzellik uzmanı hafif nem ve güneşe çıkmamanın aslında cildi koruma anlamında yeteceğini söylüyor. 30 yada 50 faktörlü bir koruma kremini sürekli kullanman iyi gelecektir. okuldan çıkınca çünkü yürüyorsun bildiğim kadarıyla... ben cosmed hassas ciltler için olanı kullanıyorum. iyice yedirmediğimde hafif bir beyazlık kalması dışında memnunum.
kendine basit bir yol çiz ve onu uygula derim cildin konusunda arkadaş tavsiyesi olarak:) çünkü bir ordan birşey duyuyoruz yada biri birşeyden çok memnun kalmış, şu ürün varmış denemek istiyoruz bayanlar olarak:) ama mesele bir nemlendirici, belki bir besleyici maske ve güneş koruma ürünü hepsi bu:)
daha da güzelleşerek yaşlandığımız bir hayat diliyorum tüm altın kızlarına

... sevgiyle... :)