Evet ben de bozma olayını inceledim de
Cumhuriyette resmen arada 25 tl fark var
Kısa vadede akıl karı değil
Aldım şimdi
Belki bozucam hemen hooopp zarar koca 25 tl
Gramda taş Çatlasa 1 tl
Bilezikte de iki
En mantıklıları bana bunlar geldi
bunlar ama eski fiyatlar baktıgınız sanırım ben daha yenı kuyumcudan baktım ceyrek bıle 29a bozuyolar cok pahalandı 24ayar gram 4lira, bılezıgın gramı 20liraya.hatta fotografta cektım kuyumcularda boyle fıyat farkları
tabi tanıdıksa uc bes degısır soyledıgım sıradan normal kuyumcu avm falan degıl yada lüx semt

orası oyle tabiki ama yıne de evden cok daha guvenli. arkadasıma polısler soylemıs eve hırsız gırmıstı hıc dagınık degıl artık dedektörle arıyolarmıs evı dagıtma zahmetıne bıle gırmıyorlar yani.
artı deprem,yangın vs risk her zman var
bişe olursa da o da Allahtan care yok.
Evet
Aynennn aynen
Dedektör direkt
İstedipin kadar sakla
Ben İstanbulda doğdum yaşadım ki hırsız girmeyen ev yüzde kaç düşün
Bizim apartmanda bile tek kat eksik girdiler
Bildiğin evde kimse olmadığı zaman resmen damlıyorlar
Evde Ziynet eşyası bırakmak imkansız ötesi ki zaten üstümüzde taşırdık o da tehlike
Ama şuan bulunduğum il henüz bozulmamış
Hırsızlık yok denecek kadar az
Yüzde 5 diyelim ki o da motosiklet tipi şeyler
Duyduğumu hatırlamam
Birinin evine girmişler altınlar gitmiş falan
Az da olsa onun güveni yok değil

bunlar ama eski fiyatlar baktıgınız sanırım ben daha yenı kuyumcudan baktım ceyrek bıle 29a bozuyolar cok pahalandı 24ayar gram 4lira, bılezıgın gramı 20liraya.hatta fotografta cektım kuyumcularda boyle fıyat farkları
tabi tanıdıksa uc bes degısır soyledıgım sıradan normal kuyumcu avm falan degıl yada lüx semt
Hadi ya dün tarihle baktığımı hatırlıyorum ama senin ki garantidir tabi internet bu dur bakıyım yine

kronikuykucu kronikuykucu
FDB95AFF-A3D4-4B7D-AC06-CA8F675D10A4.webp

Ah yaaa
Çok maddi kayıp oldu mu
Hırsız girmeden önceki hafta kuzenimin düğünü vardı.
Bankadaki kasadan setimi ve iki bilezigimi almıştım takmak için,düğünden sonra fırsat bulup bankaya goturememistim.
Onlar gitti, eşimle alyanslarimiz ve tek taşım vardı. Biraz da para.
Ama manevi kaybı maddi kaybın yanında çok daha büyüktü, aylarca gözüme uyku girmedi, tek başıma evime giremedim.
Rabbim fırsat vermesin ama evde birşey bulundurmak çok tehlikeli.
Şu an üstümde para bile bulundurmuyorum zaten her yerde bankamatik var, lazım olursa çekerim diyorum

Hırsız girmeden önceki hafta kuzenimin düğünü vardı.
Bankadaki kasadan setimi ve iki bilezigimi almıştım takmak için,düğünden sonra fırsat bulup bankaya goturememistim.
Onlar gitti, eşimle alyanslarimiz ve tek taşım vardı. Biraz da para.
Ama manevi kaybı maddi kaybın yanında çok daha büyüktü, aylarca gözüme uyku girmedi, tek başıma evime giremedim.
Rabbim fırsat vermesin ama evde birşey bulundurmak çok tehlikeli.
Şu an üstümde para bile bulundurmuyorum zaten her yerde bankamatik var, lazım olursa çekerim diyorum
Amin amin
Ah geçmiş ama büyük geçmiş olsun yine de

Biraz gelecek korkusu aslında temel sebep bu.
Kendimi yıllar itibari ile değerlendiriyorum çok şükür bu günumuze tabi ama sağlık harcamalarimiz sebebi ile daha iyi birikim yapmak zorundayım.
Şu anki performamsim yeterli değil, biraz ödeme dengesi olusturunca birikim işini ikinci plana attıgimi görüyorum.
Eşimle konuşup bu işi çözmek gerekiyor.

Senin bence birikimden yana eksigin yok
Ama yatirim konularina yuklenip size uygun ek gelir getirecek birseyler bulmalisin
Daha masrafli donemlerde size destek olurdu
Hem borc odeyip hem para biriktirebilmek herkesin yapacagi is degil sakin moralini bozma

Back
X