• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatli gunaydin cnm ben simdi kahvalti yaptim tartilmayi unutmusum ama biraz aldim sanki tatilden sonra 1.5 kilo almistim zaten simdide durmadan bisiler yiyorum beslenmemi duzene oturtmam lazim tatli hic canim istemiyor erik falan yiyesim geliyor bide az cekirdek yedim dun aksam bi kac gune toparlarim insllah yoksa ilk aylardan duba gibi olurum ben :D

Ay kizlar esimin ailesi uzakta ya onlara esim kalp atisini duyduktan sonra soyleyelim istedi bende tamam dedim.ama dun aksam annemler ablam falan bizce soyleyin allah korusun kotu bisey olsa paylasmazmisiniz bizim basimizdan bunlar gecti diye dedi iyi haberide ogrensinler simdiden dedi dualarini alirsiniz dediler sizce ne dersiniz soyleyelimmi :)

Bir arkadaşla sohbet ettik,ayni zamanda ev aldık onunla hatta ayni gün.
O bekar düğünü variki ay sonra.
Aldıkları ev 20-25 senelik 150 bin.
Ev kayninin üstünde,ona kredi cikmis 135 bin çekmiş 10 yil aylik 2650 tl. Nisan bileziklerini de bozdurmuş.

Bana ters gelen ev başkasının üzerine olmamali,kendı altinini paranı veriyorsun meselâ,her ay kredi taksidi de ödüyorsun ama ben güvenmem kimseye.
Millet nasil güveniyor aklim almıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ay kizlar esimin ailesi uzakta ya onlara esim kalp atisini duyduktan sonra soyleyelim istedi bende tamam dedim.ama dun aksam annemler ablam falan bizce soyleyin allah korusun kotu bisey olsa paylasmazmisiniz bizim basimizdan bunlar gecti diye dedi iyi haberide ogrensinler simdiden dedi dualarini alirsiniz dediler sizce ne dersiniz soyleyelimmi :)
Bence bilmek onların da hakkı :)

Bir arkadaşla sohbet ettik,ayni zamanda ev aldık onunla hatta ayni gün.
O bekar düğünü variki ay sonra.
Aldıkları ev 20-25 senelik 150 bin.
Ev kayninin üstünde,ona kredi cikmis 135 bin çekmiş 10 yil aylik 2650 tl. Nisan bileziklerini de bozdurmuş.

Bana ters gelen ev başkasının üzerine olmamali,kendı altinini paranı veriyorsun meselâ,her ay kredi taksidi de ödüyorsun ama ben güvenmem kimseye.
Millet nasil güveniyor aklim almıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Gunaydiin ♥️
Sorunu okuyunca giriş yapıp yorum da bulunmak istedim.Cok net bende güvenmem.
Babam teyzemin oğluna kefil olarak evi üstüne yaptı, ve şuan bizim Bursa'da bir evimiz malesef elimizden çıkti,yok yere o evi kaybettik.Artik Bursa da bir evimiz var diyemiyoruz.Guya akraba,güya yakin,güya güveniyorsun ama arkandan dolap çeviriyor..
Yeni ev alınma üstüne yapılma konusuna gelirse de yine çok net hayır:)
Ben emek veriyorum,ben günlerce stresini yaşıyorum,birikimimi sifirlayip hayata yeniden başlar gibi oluyorum,ev alıyorum ve başkasının üzerine olacak öyle mi? Yok yaa 😳
Bir tek eşimin olabilir o hak, ki o da zorla üstüme yapıyor.Korkuyorum ben de tuhafim.

Gunaydiin ♥
Sorunu okuyunca giriş yapıp yorum da bulunmak istedim.Cok net bende güvenmem.
Babam teyzemin oğluna kefil olarak evi üstüne yaptı, ve şuan bizim Bursa'da bir evimiz malesef elimizden çıkti,yok yere o evi kaybettik.Artik Bursa da bir evimiz var diyemiyoruz.Guya akraba,güya yakin,güya güveniyorsun ama arkandan dolap çeviriyor..
Yeni ev alınma üstüne yapılma konusuna gelirse de yine çok net hayır:)
Ben emek veriyorum,ben günlerce stresini yaşıyorum,birikimimi sifirlayip hayata yeniden başlar gibi oluyorum,ev alıyorum ve başkasının üzerine olacak öyle mi? Yok yaa 😳
Bir tek eşimin olabilir o hak, ki o da zorla üstüme yapıyor.Korkuyorum ben de tuhafim.
Baban kendı evini teyze oglunun uzerine mi yaptı?
Teyze Oğlu neler yapti da o evi kaybettiniz

Son düzenleme:
Baban kendı evini teyze oglunun uzerine mi yaptı?
Teyze Oğlu neler yapti da o evi kaybettiniz
Evet Bursa'da yaşadığımız evi teyze oğlunun üzerine yaptı.Degerlendiricem ama eve zarar gelmeyecek demisti.Benim herkese inanan babam da akrabadan zarar gelmez görüşünde olarak o kişi üzerine yaptı.O kişi diyorum çünkü kuzen değil,nefret ettiğim birisi artık.O da evi ipotek ettirmiş, kredi cekmis evi göstermiş ve batmış.Uzerine olan malları eşine devredip eşinden de ayrılmış.Ama hala birlikte olmaya devam ediyorlar yani bir nevi kendi malını kurtardı ama bizim evi kaybetti.
Hatta o kişi sahte imza olaylarına da girdi, babamı kefil de gösterdi aldığı diğer kredilere, neyse ki imzanin sahteliği davanın uzun müddet sürmesiyle sonuçlandı.
Babam bunlardan ders aldı mı? hayır:) Başına başka bir işte geldi, ama bu sefer arkadaş.Arkadasi yine anlıyor insan bir nebze 😅

Artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki insan kendinden bile şüphe etse yeridir,emek verip sıkıntısına katlanarak odedigim hiçbir şeyin bir başkasının üstüne olmasını istemem.
Benim param kıymetlidir, ne zorluklarla nelere katlanarak çalışıp hayat mücadelesi verdigimi bir Allah bir ben biliyorum onun için çok kesin ve net bir şekilde başkasının adına birşey yaptırmam.
Biz ev alırken emekliye faiz oranı düşük diye eşim dediki babanın adına başvuru yapalım.
Ne munasebet dedim. İki kardeşim bekar ve yarın nasıl insanlarla kardilasacagini bilmiyoruz, hayatım boyunca sahip olacağım tek şey bir ev onun için de kimseyle uğraşamam.

Artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki insan kendinden bile şüphe etse yeridir,emek verip sıkıntısına katlanarak odedigim hiçbir şeyin bir başkasının üstüne olmasını istemem.
Benim param kıymetlidir, ne zorluklarla nelere katlanarak çalışıp hayat mücadelesi verdigimi bir Allah bir ben biliyorum onun için çok kesin ve net bir şekilde başkasının adına birşey yaptırmam.
Biz ev alırken emekliye faiz oranı düşük diye eşim dediki babanın adına başvuru yapalım.
Ne munasebet dedim. İki kardeşim bekar ve yarın nasıl insanlarla kardilasacagini bilmiyoruz, hayatım boyunca sahip olacağım tek şey bir ev onun için de kimseyle uğraşamam.
Biz on yil önce aracımızı alırken de benim eşim de kredi için aynı teklifi etti neymiş yaşlı olduğu için vergisi bile düşük olurmuş.
Gerek yok dedim Kaç bilezik bozdurdum üstüne nakit ekledik, banka kredisini büyüklerden birine mi cektirecegim 300 500 için. Kp sonra eşime ne dese beğenirsin eşim ağzından kaçırdı.
Arabanın kredisibitince arabayi üstüne al oğlum.
Eşim ne farkeder kalacak böyle demiş.
Diyeceğim o ki babaniza bile güvenmeyin.

Bu noktadaysak kolay gelmedik buralara, emek verdik,çabaladık.

Back
X