• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sekerim00 sekerim00 şartlarını en iyi sen bilirsin ama cocuk olunca masraf artacak cok sıkışıp bunalabilirsiniz. Hem annen ablan vs var zaten doğum iznin bitince birazda rapor vs alarak bir seyler yapsan diyorum
Ben de kahvemsi ye katılıyorum.
Tabiki son karar sizin canim:emir_bebek:
ya kızlar haklısınız ama sabah 8 buçukta işe geliyorum akşam en erken 7 7 buçukta evde oluyorum
cumartesi günleri full çalışıyorum
özel gün resmi tatil hiç izin yok
sizce burda yinede çalışmalımıyım çocuktan sonra
onada haksızlık olmazmı bu
sabah 8 akşam 5 cumartesileri izinli olan bi işim olsa kesin çalışırdım ama bu şartlar beni şu an bile zorluyor o zaman naparımki
bide böyle bakıp fikir verin bana

ya kızlar haklısınız ama sabah 8 buçukta işe geliyorum akşam en erken 7 7 buçukta evde oluyorum
cumartesi günleri full çalışıyorum
özel gün resmi tatil hiç izin yok
sizce burda yinede çalışmalımıyım çocuktan sonra
onada haksızlık olmazmı bu
sabah 8 akşam 5 cumartesileri izinli olan bi işim olsa kesin çalışırdım ama bu şartlar beni şu an bile zorluyor o zaman naparımki
bide böyle bakıp fikir verin bana
Ekonomik durumlarınız bebekten sonra nasıl olacak? Sen çalışmadığın bir süre harcamalardan kısmadan devam edebilecek misiniZ? Ev kira mı? Sizin ise kredi ödemesi var mı? Bunları dikkate alarak karar vermelisiniz. Bir de her zaman şunu düşünürüm iş işte aranır.

sekerim00 sekerim00 senin aile desteğin de olduğunu düşünerek en azından yarı zamanlı bitene kadar ise devam etmen bana göre mantıklı gibi geldi.
Bebekten sonra da masraflar olacak malum.
İşveren kabul etmezse tazminatını verip gönderir kanunen hakkın çünkü.
Hergun yarım gün değilde 3 gün tam çalışıp kalanında evde olursan hem sen bunalmazsin hem de bebeğinle vakit gecirirsin.
Bebek yaşına gelene kadar da süt iznin olacak onları da isver ile görüşüp toplu kullanabilirsin, yıllık izinler vs. derken o arad amaddi durumuna göre karar verirsin.
Belki daha iyi bir iş bakarsın ya da evde olursun
Ama ben çalışmadığım bir hayat düşünemiyorum, sürekli calismaya alişan insanlar bir süre sonra evde çok bunaliyor

sekerim00 sekerim00
Bende destek olan kişiler var diye dedim.
Ben doguda köy okulunda çalışıp sabah 7 de evden çıkıp aksam 5 te ancak geliyordum.yaklasik 120 km yol . Ve gece çocuğa tek bakıyordum evde yemek yok esim düzensiz ve il disi falan calisyordu...

Bence su an düşünme doğum yaklaşsın siz ona gore karar verin...

Ekonomik durumlarınız bebekten sonra nasıl olacak? Sen çalışmadığın bir süre harcamalardan kısmadan devam edebilecek misiniZ? Ev kira mı? Sizin ise kredi ödemesi var mı? Bunları dikkate alarak karar vermelisiniz. Bir de her zaman şunu düşünürüm iş işte aranır.

sekerim00 sekerim00 senin aile desteğin de olduğunu düşünerek en azından yarı zamanlı bitene kadar ise devam etmen bana göre mantıklı gibi geldi.
Bebekten sonra da masraflar olacak malum.
İşveren kabul etmezse tazminatını verip gönderir kanunen hakkın çünkü.
Hergun yarım gün değilde 3 gün tam çalışıp kalanında evde olursan hem sen bunalmazsin hem de bebeğinle vakit gecirirsin.
Bebek yaşına gelene kadar da süt iznin olacak onları da isver ile görüşüp toplu kullanabilirsin, yıllık izinler vs. derken o arad amaddi durumuna göre karar verirsin.
Belki daha iyi bir iş bakarsın ya da evde olursun
Ama ben çalışmadığım bir hayat düşünemiyorum, sürekli calismaya alişan insanlar bir süre sonra evde çok bunaliyor
sekerim00 sekerim00
Bende destek olan kişiler var diye dedim.
Ben doguda köy okulunda çalışıp sabah 7 de evden çıkıp aksam 5 te ancak geliyordum.yaklasik 120 km yol . Ve gece çocuğa tek bakıyordum evde yemek yok esim düzensiz ve il disi falan calisyordu...

Bence su an düşünme doğum yaklaşsın siz ona gore karar verin...

kızlar aile desteğim var ama şu an annem kardeşimin eşi olmadığı için onun yanında duruyor onun dışında babam memlekette aylardır yalnız ve çalışıyor adamada yazık oluyor. kardeşimin eşi olsa annem burda durmaz evine gider
yani annemler normalde ankarada oturmuyor. gerçi çalışsam yine gelir annem bakarda hiç değilse bi süre kendim bakmak istiyorum ama dediğiniz gibi henüz çok erken ilerde karar veririz buna kalp atışını bi duyalımda hayırlısıyla..
sirkencim ev bizim borcunu ödüyoruz bayada yüksek ödüyoruz.
rabbim öyle güzel bi zamanda nasip ettiki bin tlye yakın araba kredisi ocakta bitiyor. şubattada bebiş geliyor nasipse :)
onun dışında biraz daha kalır bize eşimin maaşından şu an bişi kalmıyoda o zaman aylık 2bin tl falan elimize kalır onlada geçinebiliriz inşallah

Şöyle yapicam kizlarr
32. Haftadan sonra isten cikisimi almicam isyeriyle konusucam cikisimi vermesinler dogum izni parasini alabilmek icin
Sonrasindada onlarin cikis vermesini isticem issizlik maasi alabilmek icin
Bu kadarinida yaparlar diye dusunuyorum
Ablam boyle yapti isyeri kabul etti
Kahvemsim hemen calismak istemedigim icin cikicam isten sartlarim tatilim maasim bence bebegime yeterince vakit ayiracak duzende degil. Yarim gun calisma hakkim oldugunuda biliyorumda hem isyeri buna problem cikarabilir hemde ev cok uzak sabah enistemle gelsem oglen cikip gitmem cok zor olur eve.
Böyle yaparsan doğum öncesi 56 günlük rapor paranı alamazsın cnm, doğum sonrası 56 günlük parani da.
32. Haftayı da çalışarak bitir doğum iznine ayril çıkışını dönüşte iste ,tum izinlerin bitipte işbaşı yapacağın zaman.

Böyle yaparsan doğum öncesi 56 günlük rapor paranı alamazsın cnm, doğum sonrası 56 günlük parani da.
32. Haftayı da çalışarak bitir doğum iznine ayril çıkışını dönüşte iste ,tum izinlerin bitipte işbaşı yapacağın zaman.
bende öyle yapıcam canımm ama işyeriyle konuşcam bilsinlerr :)

Back
X