• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışverişin bereketli olsun canım 🙂
Yazdığım gibi olmasa haftalık 300 tl de yetmez
2 iri boğaz oğlan.
haftanın hemen her günü et tüketimi olan bir ev
Bizim aylık ortalama mutfak gideri 1500 tl -1800 civarı olur ama oğlanlar da uyanık bazen babalarına yazıp şunu al bunu al
Şu lazım getir vs yazıp hallediyorlar 🤫😂
Yetmez tabi yeter mi 2000 TL ayırıyorum ben market ve pazar alışverişi için.
Yalniz market alisverisimi yedekli yapıyorum. Mesela 101 de bugün 700 gr kasar peyniri 19.90 di aldım yedeğe attım. Ne indirimliyse onları takip edip alıp buzluca atabileceklerimi atiyorum. Yoksa o da yetmez.
Burada çoğumuz boyle yapıyoruz biliyorum harikayiz...
Siz de iyi yapmissiniz babaları versin tabi

karamelli_turta karamelli_turta ne zaman geçeceksin evine? Ben de yeni evin planını elime alıp eşyaları yerleştiriyorum. Nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Biz bir aksilik olmazsa bir yıl sonra geçeceğiz.
Plânımiz bir yıl sonrası, tâbi kismetse.
Bize de koltuk takımı,perde vs bazi eşyalarımızın yenilenmesi gerek.
Sanirim ayni dönemde taşınmayı düşünüyoruz 😍
2021 mayis/haziran.
Şuraya da ilişirdim bu tarihi.
Ne yaptın turtis daha ay geçmedi
Ay cnm sanki 1 -1.5 ay oldu gibi 😉

Yalniz market alisverisimi yedekli yapıyorum. Mesela 101 de bugün 700 gr kasar peyniri 19.90 di aldım yedeğe attım. Ne indirimliyse onları takip edip alıp buzluca atabileceklerimi atiyorum. Yoksa o da yetmez.
Biz iki kişiyiz yazmayayım dedim 🤦
Normal bir aileye göre çok harcıyor olabiliriz ama israf asla olmaz. Çeşitli ve.dengeli besleniyoruz.
Son aylarda en az aylık 2bin gidiyor market,pazar alışverişine. Büyük kalemler de genelde stoklu, ama indirimde olunca alıp stokladigim ürünlerde oluyor tabi harcamaların içinde.
Dışarıdan takviye olmazsa 150 TL yi düşünemedim bile,olmayıp bu şartlarda yaşamak zorunda olanlara Rabbim yardım etsin
Her aldığımız bir sonraki alışverişte zamlaniyor, büyük sehirlerde zaten birçok seyi ekstra pahalı alıyoruz.
Birikim yapiyoruz mutfağa da harcamayalim mi sözünü de çok doğru buluyorum.
Birkimi yapmak için boğazdan kismayi doğru bulmuyorum.
Sağlıklı beslenip canımızin istediğini soframıza koymadiktan sonra ne biliyim.

Başka yerlerden kısıp tasarruf etsem de örneğin elektrik mesela bu yaz çamaşır kurutmayı çalıştırmıyorum
Boğazdan ben de kısamam bir de indirimde birşey buldum mu nasılsa lazım olur deyip zaten stoklarım (geçen hafta a 101 de torku kaşar 10 tl lik alışverişe 12.95 tl idi 7 tane aldım attım dolaba 🤭)

Çocuklarım tabiki bakacağım

ama onlar zaten bunun bilincinde ve zaman zaman evin ihtiyacını babamız değil mi görmek zorunda
Senin paran zaten bizim bunu buluyoruz ama onun ne yapacağı belli olmaz derler

Plânımiz bir yıl sonrası, tâbi kismetse.
Bize de koltuk takımı,perde vs bazi eşyalarımızın yenilenmesi gerek.
Sanirim ayni dönemde taşınmayı düşünüyoruz 😍
2021 mayis/haziran.
Şuraya da ilişirdim bu tarihi.

Ay evet aynı dönemde taşınıcaz galiba. Ben de salon, yatak odası, perdeler ve oğlumun odasını değiştirmek istiyorum. Bak heyecanlandım yine😊😊

Benim oğlanların odasini götüreceğiz,zaten yeni ranzali ayırıp yan yana koyacağız veya iki ayri oda.
Küçük oğlum abisiyle ayni odada istiyor yeni evde de.☺️
Perde ve salon takimi 1. ihtiyaçlarım.
Halilar 2.
Beyaz eşyalarımı olduğu gibi götüreceğiz zaten.
Inşallah diyelim.
G gunes 12 rahat vermem sana artik 😂
Gittin mi gitmedin mi diye.
Soru yağmurları vol.bilmemkac.

Bir de kızlar bizim burası küçük bir yer ya piyasası çok uygun büyük şehirlere göre yani özellikle pazar çünkü köylü üretici pazara direk kendisi getirip satıyor

Süt fiyatları direk üreticiden o da uygun

Kasaplar da eti çok fahiş fiyata satmıyorlar

Mesela geçen burada kıymanın kilosu 64 tl yazılmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Burada 50 tl

Bir de bağı bahçesi olan komşular birbirine meyve sebze verirler
Çocukluğumda da böyleydi annem de bahçesinde yetiştirdiği domates biber kabak ıspanak salatalık kiraz elma gibi ürünleri komşularına dağıtırdı
Ekmek yaptığında verirdi
Eski alışkanlıklar burada hala devam ediyor

Back
X