- 18 Mayıs 2020
- 220
- 227
- 33
- 36
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #66.341
hoşbuldum :)Hoşgeldiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hoşbuldum :)Hoşgeldiniz
çok teşekkür ederim eline sağlık :)Maaşı alınca birikim tutarını ayırıp kalanı harcamak altın kural.
Bunun için de düzenli gelir gideri takip edip bütçe yapmak lazim.
Ben ev kredisi ödüyorum en büyük birikimim şimdilik bu.
Her ay duruma göre bir miktar altın alıyorum maaşı alınca.
Banka hesabından alıyorum, fiziki altını saklamak sıkıntı.
Birikim hedefinin ev, araba olmasına gerek yok, erken emeklilik için de birikim yapılabilir, hayat standartlarını yükseltmek için,vs.
Gelir gider durumunu göz önünde bulundurarak her ay bir miktar ile başla, birikimde süreklilik önemli.
Biriktirdikce daha çok yapmak isteyeceksin.
Mesela her at bir gram ile başlayıp harcama durumuna göre miktarı arttirabilirsin.
Dediğim bölgelerden birisi şehir merkezine uzak biride daha yakın.benim oturduğum yer mertoya çok yakın olduğun için tercih ettim,
daha metro açılmadan evin değeri epey yükseldi
ama binadakilerin yarısı kiracı ve kiracı olan yerde sıkıntı hiç bitmiyor
bu da ileride ev değiştirince benim için kriter olacak mesela.
biz ilk ev almaya karar verdiğimizde beylikdüzü/esenyurta bakmıştık
olduğumuz bölgeye ve işlerimize en az 1-1,5 saat uzakta.
yeterki ev sahibi olalım diye.
bütçemize uyan yer orasıydı o zaman ama sonra artısı ve eksisi göz önünde bulundurarak daha çok kredi çekip daha
merkezi yerlere bakmaya karar vermiştik.
umarım sen de gönlüne göre düzgün yaşayabileceğin bir yer bulursun
Bende denemek istiyorum.2018/19 yazlarinda 2ser gece çadır kamp yaptik
Internet bile vardi, kamp alani sahibi onubile düşünmüş
Benim eşim çok seviyor istiyor.
Macera oluyor bir nevi ama çocukla zor, onlarla hotel tatili![]()
Korkuyomus yılan cıkar diyeGöl kenari mi ay ne güzel,
Konusmuyorlar mi ki neden gitmemiş insan bir hayirli olsuna gider minik bir hediye götürür
Kocalar kardeş .
Kv kendi evinde mi kirada olduğu için mi fesatlaniyor eltiye
Normalde eltiler hiç anlaşamıyormuş öyle diyor herkes![]()
Ben ilk köye gitdigmde, eltimde gelcekdi. Herkes birbirimize girecegimizi düsünmüs. Köydeki diger haneler kaynanami arayip eltimle benim nasil gecindindigimizi soruyormusGöl kenari mi ay ne güzel,
Konusmuyorlar mi ki neden gitmemiş insan bir hayirli olsuna gider minik bir hediye götürür
Kocalar kardeş .
Kv kendi evinde mi kirada olduğu için mi fesatlaniyor eltiye
Normalde eltiler hiç anlaşamıyormuş öyle diyor herkes![]()
Sinderellalar külkedisi oldu bugünkaramelli_turta geldik hemen duş ardından biraz uyuduk evde...Nasıl mutlu oldu cocuk inanamadı...Bizlere de güzel bir anı olarak kaldi bugün.....Şimdi ev işlerine dönme vakti
S Sahandayumurta a aaAntalyadan selamlarev taşımaydı ilişik kesme sorunsalıydı eşya alması eve girip çıkanın belli olmadığı mecburi bir sürecin sonunda bir bundan mı eksik kalalım dedik ve yaptık yapacağımızı ve biz tatile geldik
Perşembe günü biz işe çocuklar kreşe başlayacak ve bu sene başkacada izne çıkamayacağız 5 yıllık bir doğu sürecininde verdiği bunalımla kendimize bu kıyağı yaptık☺Tabiki riskleri var ve bizde bu zamana kadar elimizden geldiği kadar dikkat ettik güvenceli otellerden birini tercih ettik 2 ufak çocuk olunca bizim için en ideali bu oldu kamp tarzı bildiğimz bungalowlarada baktık mersin taraflarında ama işletmeler bu sene açılmamş
tek seçeneğimz bu oldu bakalım hayırlısıyla sağ salim atlatırız inşallah☺tedbirler iyi otel bomboş potansiyeline göre.İçler acısı olan turizmin durumuymş gerçekten
asıl kriz yaz sezonu sonunda yaşanacak sanırım Otellerin birçoğu kapalı açık olanlar tek blok çalışıyor ve tüm dükkanlar kapalı esnaf kepenk bile açmamş hiç turist yok diyebilirim sokaklar bile bomboş
![]()
Asmiin seninle elti olup da geçinemeyen de ne bileyimBen ilk köye gitdigmde, eltimde gelcekdi. Herkes birbirimize girecegimizi düsünmüs. Köydeki diger haneler kaynanami arayip eltimle benim nasil gecindindigimizi soruyormus
vallahi süper anlastiko olmasaydi ben tek basima yapamazdim köyde. Ben varin diye oda köy tatilini uzatdi hatda yanliz kalmiyayim diye
![]()
Koala hayirli olsun tez zamanda bitirirsiniz borcu umarım.A Avatarabdhk Bizim de ev almamız imkansız gibiydi neredeyse, biraz ev sahibimiz biraz komşumuz biraz da kv-kp voltran oluşturdular ve sonra kısmet oldu. Henüz bankanın evi tabi ki, Allah hepimize ağzı tadıyla ödeme kolaylığı versin dilerim
Bizim eve o kadar çok bahane buldular ki eşimin ailesi, asansör yok, eski bina, yapısız vs. Şeklinde. Bizim için hem lokasyon olarak uygun hem de alabileceğimiz tek ev burasıydı. Gerçekten ev o kadar yapısızdı ki. Şimdi bakınca ne cesaret diyorum ben de ama iyi ki iyi ki girmişiz Allah utandırmasın. Eşimi maddi olarak silkeleyen ilk şey ev olayı oldu benim, nispeten eskiye göre daha dikkatli.
Benim de nacizane bir önerim olacak sana; birikiminin en az 4 aylık tutarını köşeye ayırarak gerisini peşinat yapmalısın bence. Taksiti düşürürsen zaten kiran düşecek ve yine tek maaşla bu kadar birikim yapabilmişsinaz az, olduğu kadar da devam edersin birikime. Ben olsam hiç beklemez alırdım.
ne icin?yeminle her belediye 1000 evrak istiyor. delircem yakinda
Alanyaya hiç gitmedim, genelde sideyi tercih ettik:)karamelli_turta yalnız ben ilk kez alanya bölgesinde otelde kalıyorum günü birlk kaldık ama denize girmemiştik antalyada genelde kemer göynük buraları terch ederdk daha yakın diye ve daha sakin diye bu taafta kaldık suyunu bukadar temiz bukadar berrak beklemiyordum
balıklarla yüzmekten huylandığım için kıyıda durdum anca kıyıda dahi binlerce ufak balık var işletme sahibi kıyıda balıkların üreyebilmesi için yumurtlama zamannda birkaç işlem yaptırmış
gerçekten doğanın insanoğlu el ayak çekince nasıl güzelleştiğine şahit oldum çok mutluyum☺ aylardır eve kapanmanın ve yıllardır avm ye dahi izne çıkınca gidebildiğimiz zamanların acısını çıkardım, çocuklar çok güzel motive oldular, bizde azcık aşk tazelemiş olabiliriz
![]()
kız yeminle eltimde herkese öyle diyormuşSinderellalar külkedisi oldu bugün
Çocuklara çok iyi geldi gerçekten, iyiki gittik diyorum.
S Sahandayumurta a aa
Aleykumselam :)
Bizden dee özleşmiş özlemiş selâmlar antalyaya
Turizm sektörü çok etkilendi gerçekten,
Virüsten dolayi plân yapanlar da iptal etti çoğunluk
Iyiki gidip gezmişiz diyorum hiç olmazsa şimdiye kadar.
Asmiin seninle elti olup da geçinemeyen de ne bileyim
Kimseyle anlaşamaz.
ev basvurusu, kres ve kindergarten basvurusu, ev basvurusu, esime issizlik maasi basvurusu. Anneme bir diktorrandevusu aldim o bile 3 evrak istiyor. Kafayi yedigim nokta oydu herhaldene icin?