• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün asminin bundan sonraki hedef ne sorusunu eşime sordum bugün.
Ben size yazdığım gibi düşündüğümü söyledim.
Eşim omurboyu calisamayacagimiz için pasif gelirimiz olmalı, emeklilik birikimine daha çok önem verip yüksek meblaga ulasmaliyiz ki İstanbul'dan da bira an evvel gidebilelim diyor.

Aldı eline kağıdı kalemi planlar yaptı, hesap yapti.
Hayal kurduk.
Şu virus bir an evvel bitseydi keşke daha net gorebilseydik önümüzü.
Ama hayal kurmak bile mutlu etti beni
İşte ben de böyle düşünüyorum. Pasif geliri arttırıp ilerde dinlenmek. Küçük bi yerde günü kurtaracak iş olabilir. Yoğunluk ve koşturmacanın az olduğu bir hayat istiyorum

Satılık ev fiyatlarına baktık, gitmek istediğimiz yer kanatsız uçuşa geçmiş, bizim evin değeri de epey artmış.
Sonra yalı, villa baktık.
Evrene tüm pozitifligimle mesaj yolladım.
Tanıdık emlakçı var bu bölgede, yarın arayıp benim ev ne kadara gider diye soracağım.
Giriş katlara bile 300 bin yazan ilanlar var😱

Satılık ev fiyatlarına baktık, gitmek istediğimiz yer kanatsız uçuşa geçmiş, bizim evin değeri de epey artmış.
Sonra yalı, villa baktık.
Evrene tüm pozitifligimle mesaj yolladım.
Tanıdık emlakçı var bu bölgede, yarın arayıp benim ev ne kadara gider diye soracağım.
Giriş katlara bile 300 bin yazan ilanlar var😱
Hayallerimiz gerçek olsun 💕

Bizimkiler evdeler canım, bir yere gitmiyorlar.
Bizim zaten köyde evimiz de yok🙏
Valla canım kim nerden kapmış, kim kime bulastirmis orası muallak,
Şu an herkes barut gibi ama.
Yengeler annemi sık ararlar, annem diyorki her konuştuğumuzda biri diğerinde.
Beraber mangal yapmalar, çay saatleri, yürüyüşler.
Bir yenge gelinde çıkarsa bizde kesin vardır, buradayken hepimize de geldi demiş.
Cok gecmis olsn
Bugun kacıncı pozitif duyusum
Köydeydik karsı komsunun Bursa daki evinde apartmanda cıkmıs😔
Tabi birden panik oldu herkes.
Beklenen 2.dalga geldi galiba😟

Cok gecmis olsn
Bugun kacıncı pozitif duyusum
Köydeydik karsı komsunun Bursa daki evinde apartmanda cıkmıs😔
Tabi birden panik oldu herkes.
Beklenen 2.dalga geldi galiba😟
Sağol canım, bilmiyorum ki 2.dalgami insanların rahatlığı mi
Bu kadar yakın çevreden olunca benim panik tavan yapti

Sağol canım, bilmiyorum ki 2.dalgami insanların rahatlığı mi
Bu kadar yakın çevreden olunca benim panik tavan yapti
Keşke korona hiç olmasaydı :( geçmiş olsun. Geçen gün akraba düğününe gittik. Biz dikkat ettik ama insanlar hastalık var gibi değillerdi..

Geçmiş olsun kuzenine kahvemsi...
Ben de evrene pozitif mesaj gönderiyorum bakalim bana ne zaman olumlu mesaj verecek :KK70:
Oturduğum bloğun giriş katı 2 arti 1 85 m2 300 Tl imiş..

Bugün 2 yer baktık...1 tanesi kuzey ve bari cephe ama kullanissizdi
Diğeri 3 arti 1 ama fiyatı yüksekti 460 Tl ve arada bir yerdeydi yakında market vs yoktu..Içi fena değildi

Olumsuz diye belirleyip sildik kafamızdan...

Geçmiş olsun kuzenine kahvemsi...
Ben de evrene pozitif mesaj gönderiyorum bakalim bana ne zaman olumlu mesaj verecek :KK70:
Oturduğum bloğun giriş katı 2 arti 1 85 m2 300 Tl imiş..

Bugün 2 yer baktık...1 tanesi kuzey ve bari cephe ama kullanissizdi
Diğeri 3 arti 1 ama fiyatı yüksekti 460 Tl ve arada bir yerdeydi yakında market vs yoktu..Içi fena değildi

Olumsuz diye belirleyip sildik kafamızdan...
Sağol canim
Dur bakalım öyle moral bozmak yok, araştırmaya devam.
Oturduğun yerden memnunsan oraya baksan mi acaba 🤔

sagolasin canim henüz bir muhasebecimiz yok 😄 calistigim kurum üniversite olunca soracak kimse de yok 🤷
canim Lohnsteuerhilfeverein diye kurumlar var. Onlar senle birlikte vergini hesapliyor ve belediyeye yolluyorlar. Kazancina göre bir fatura ödüyorsun. Misal 2018 de ben 180€ ödedim kazancimiz iyidi, 2019 icin daha az ödüyecegim cünkü benim gelirim pek yoktu, sadece esim calisdi.
Vergi islerini kendi hal eden insanlar var, ama ben kendim ilgilenmek istemedigim icin uzmana para ödemegi tercih ediyorum.
Onlar sana 3/5 mi 4/4 mü daha iyi hesabinida yaparlar. Bu meslegi yapan cok türk de vardir Berlinde, en azindan dil konusunda daha rahat olursun.

Beni uyku tutmadi bu gece.
Kafamda binbir düşünce var, en iyi terapi yöntemime başvurdum ben de.
Mutfak dolaplarını düzenledim, kavanozları mi çıkardım.
Dolap yüzeylerini sildim, kiler dolabını temizledim.
Sonra her yeri sildim, toz aldım, wc yıkadım.
Duş aldım.
Şimdi de çay koydum

Asmin ben de Almanyaya tasininca mutfaksiz evleri gördükce sok olmustum 😬😅 millet tasinirken mutfagini da götürüyor böyle sacmalik olur mu ya 🤭
bu aksam arkadaslar evlerine davet ettiler bizi. Ilk kez evlerini gördüm, cok güzeldi masallah. Özellikle mutfaklarini cok begendim. 30000 euroluk mutfagi 15000 € ya almislar arkadas o dönemde mobilyacida calisdigi icin. Yani öyle bir mutfagi bende birakmazdim götürürdüm 😀

Back
X