Altın hesapları

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Arkadaşlar bankada altın hesabı açmak istiyorum. Parayı nakit olarak hesapta tutarsam hem zarar oluyor para durduğu yerde değersizleşiyor hem de hesapta duran para çok kolay harcanıyor. Eve altın alıp koysam güvenemem. Bir günde yatırımımın uçup gitmesini istemem. Ama bankada altın alıp biriktirdiğimiz zaman çekmeye kalkarsak zarar uğrar mıyız? Bankalar bu işten nasıl kar ediyor. Kar edeyim derken zarar etmek istemem. Kk nın ekonomist kadınları değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz :)

Benim de bankada altın hesabında duruyor istediğimiz zaman altın olarak çekebiliyor muyuz onu bilmiyorum.. kesintiye uğruyor mu onu da bilmiyorum :) sadece para kaldıkça altın usd olarak değerlendirmeye çalışıyorum.. :p

Altın çekmek önemli değil ama paraya çevirdiğimiz zaman zarar etmeyiz sanırım.

yokk kesinti yok aldığını bozuyorsun.. alış satış arasındaki fark zararın olur en fazla.. çünkü aldığın fiyata satamıyorsun.

Altın çekmek önemli değil ama paraya çevirdiğimiz zaman zarar etmeyiz sanırım.
230dan altın alıp 210dan satıp tlye çevirirsen zarar edersin
230dan alıp 240tan satarsan kar edersin:KK70:
Mantığı bu.

Bazen olaylı çalkanlıtılı günlerde alış satış arasındaki fark normal zaman göre daha açık olur. Alım satım yapılmaz zarar edilir. Alışla satış arasındakinin farka da makas deniyor
Mesai saatleri dışında ve haftasonları makas açık oluyr yine ama 7/24 çalışan bankalarda var

Ben iş bankası ziraat ve kuveyttürk kullanıyorum. En çok kuveyttürten memnunum. Makası daha az. Benim için kötü yani çalkantılı dönemlerde kitlenmesi giriş yapılamaması.
Diğer bankalardan altın almıyorum makası daha fazla

Bu bankalardan hesap açın demek istemiyorum tabi. yatırım tavsiyesi değildir.

Ayrıca altın al sat yapmasan bile
230dan 10 gr altın aldın. Kur değişti altın 210a düştü. Hala 10 gr altının vardır ama tl olarak değeri düşmüştür. O zaman panik yapmaya gerek yok. Nasıl olsa tekrar yükseliyor

Ayrıca altın al sat yapmasan bile
230dan 10 gr altın aldın. Kur değişti altın 210a düştü. Hala 10 gr altının vardır ama tl olarak değeri düşmüştür. O zaman panik yapmaya gerek yok. Nasıl olsa tekrar yükseliyor
Zaten al sat yapmak yerine uzun vadeli yatırım yapmayı planlıyoruz.

230dan altın alıp 210dan satıp tlye çevirirsen zarar edersin
230dan alıp 240tan satarsan kar edersin:KK70:
Mantığı bu.

Bazen olaylı çalkanlıtılı günlerde alış satış arasındaki fark normal zaman göre daha açık olur. Alım satım yapılmaz zarar edilir. Alışla satış arasındakinin farka da makas deniyor
Mesai saatleri dışında ve haftasonları makas açık oluyr yine ama 7/24 çalışan bankalarda var

Ben iş bankası ziraat ve kuveyttürk kullanıyorum. En çok kuveyttürten memnunum. Makası daha az. Benim için kötü yani çalkantılı dönemlerde kitlenmesi giriş yapılamaması.
Diğer bankalardan altın almıyorum makası daha fazla

Bu bankalardan hesap açın demek istemiyorum tabi. yatırım tavsiyesi değildir.
Bende zaten çoğu bankacılık işlemi için ziraat kullanıyorum. Sanırım bunu da ziraat ten yaparım.

Back
X