Altın sevmek zorunda mıyım !?

Boşverin üzülmeyin, altın sevmemeniz yadırganacak bir durum değil, küçüklüğümden beri altını hiç sevmem, öyle ki 5-6 yaşlarındayken koluma taktıkları altın bilezikleri kırıp toprağa gömmüşüm, gümüş her zaman tercihimdir, en kötü halde altın olacaksa beyaz altın olsun bari diyenlerdenim:ssz:

Ben de sevmiyorum. Ne yapacağız şimdi? :1: Hayatta takmam. Bir de altına bu kadar anlam yükleyenleri anlamıyorum. Altının asıl amacı zaten birikim değil midir? Be de altınlarımı satıp orta halli bir araba aldım, işe gidip gelirken bari yorulmam diye. Aaa olmazmış efendim. Araba olmasada olurmuş, altın hiç satılır mıymış. Kollarım boş olmazmış :53: Ya ne yapacaktım ki kefen parası mı?

ben de altını sevmem. hiç altın takmam neredeyse. alyansım altın ama çok ince ve abartısız bir şey. iş yerinde "seninki makine yüzüğü bizimki el işi" gibi laflar söylemişlerdi. sanki herkes altını sevmek zorunda.

ben severim :) ama beyaz altını. pırlantalarla yakut safir zümrütle çok çok şık oluyor bence.
ama herkesin özel zevki kimseye karışmam.
bence arkadaşların seni kıskanıyor,
yoksa umursamadığın bir insanın ne taktığıyla kimse ilgilenmez.
uzaklaştır onları hayatından böyle insanlar olmasa da olur.
belki onların kocaları bırak altını hediye bile almıyorlar
senin eşin güzel güzel gümüşten hediye yaptırmış öyle anlatmışın ki kocanın sevgisini hissettim senin de mutluluğunu.
bence bunu kıskanmışlar diğerlerini boşver bir de :nazar: koydum sizin için :) sen de tak :)

Yok zaten yarın sabah seviyeli bir şekilde " kıskanmanın faydası yok, gümüş olsun teneke olsun yeter ki kocamdan olsun " diyeceğim... Bir çoğu stajyer zaten oturup soru çözsünler benim dedikodumu yapana kadar.

Allah'ım yarabbim yoruma bak. bazı insanlar sırf konuşmuş olmak için konuşuyorlar bence. hem kime ne benim eşim bana hediye alıyorsa ister altın alır, ister gümüş alır, ister imitasyon alır. önemli olan içinden gelmesi, düşünmesi yani. :31:

ayrıca altını başkasında görürüm çok hoşuma gider evli olmadığımdan bileziğim falan yok ama anneminkini alıp takmıştım bigün nasıl duracak diye onda bile dayanamadım çok tuhaf hissettim kendimi çıkardım hemen. ama bu bilezik için öyle. kolye, yüzük kibar bi bileklik olsa kullanabilirim tabiki :31::31:

zevkler tartışılmaz yaa...sen sevmeyebilirsin bunun kadar normal bişey olabilirmi yaa...

insanlar konuşacak çok şey bulur,bende altın severim ama taşlı yüzük kolye vs.

ama bilezik takamam utanıyorum görgüsüzlük gibi geliyor.şakırr şakırr

neyse onuda sevenler var saygı duyarım.....

o dedikodu yapanlar senin eşinin inceliğini kendilerine yapılmadığı için olmasın o laflar....

takma derim...

Bende sozde sevmezdim sari sari altini, ta ki kendim sahip oluncaya kadar :)))
Ah ahhh, soyle bir kollarima takipta atamadim ki havasini :)
Saka bir yana, alyansimla tek tasim benimde beyaz altindir.
Sariyi hala benimsemiz degilim.

Milletin agzi torba degil ki buzesin.
Esinin yaptigi, inceligi kaldirmamislar bence.
Takilma bosver gec.

bende aksine severim altını
altın deyince insanların aklına dirseğe kadar adana burması geliyor sanırım :)))
çok kibar altın bileklikler kolyeler küpeler var
eskiden miş o 2 kolda bilesikler boyunda zincirler filan
aynen ben de çok severim altını. zarif ince altın takılara bayılırım

"Diger insanlarin dusundukleri ve hissetikleri onlarin meselesidir.Onlarin yasamlarinin bir parcasidir.Onlarin davranis bicimlerinin bir parcasidir.Gecmiste herkesin basina geldigi gibi adil olmayan bir sekilde elestirilmis olabilirsin.Gelecekte de herkes gibi haksiz bir sekilde de olsa elestiriye ugrayacaksin.Fakat haksiz bir sekilde elestirilme ya da degerlendirilme hic bir seyi degistimez.Gercekleri degistiremez.Varolan seni degistirmez.Eger her hangi bir sekilde birisi seni haksiz bir sekilde elestirirse bu basitce onun hatasidir.Onun yanlis degerlendirmesidir.Basitce bir hata yapmistir.Ve insanlarin hata yapmalarina musade etmekten rahatsiz olmuyorsun.Insanlarin bazen hatali davranmalarin sakinlikle karsiliyorsun.Cunku sen icinde ne oldugunu bilensin.Kisiligin sana dogru yolu gosterir.Digerlerinin gordugu basitce kendi yasam deneyimlerinin sonucudur.Onlarin davranislarinin korku ve beklenitlerinin sonucudur.Sadece kendi dusuncleridir.Sadece kendi dusuncleri ve daha fazlasi degil.Ve sen onlarin hicbirinden mesul degilsin. Gormedigigimiz duymadigimiz ya da gormeyi duymayi hayal etmedigimiz hic bir sey bizi etkileyemez.Sadece onlara karsi aldigimiz tavir bizi degistirir.Gordugumuz duydugumuz hic bir sey bizi degistiremez ya da inicitemez.Burada soylenilenler bile seni degistiremez.Sadece bu soylenilenlere karsi aldigin tavir etkiler ve degistirir.Gordugun ve duydugun seylerin seni etkilemesi kendi ozgur iraden ile sectigin tavra baglidir.Hangi seylere tepki verecegin hangilerinin seni harekete gecirecegi hangilerini umursmayacagin senin secimindir.Umursamadigin seyler senin icin hic bir sey ifade etmez.Umursamadigin seyler senin icin hic bir sey ifade etmez" alıntı

belki bu telkin birazcık yardımcı olur. ;) böyle durumlarda benim çok işime yaradı hep...

Elbette altın sevmek zorunda değilsin. Yatırım için çok önemli bir araç sadece.
Ziynet olarak değil de gram altın olarak değerlendirmekte fayda var. Sorana öyle de bence.
Bir gün global bir mali kriz olduğunda tek geçer akçe altın olacak çünkü. Paranın değeri iner çıkar.

Bu gün kızlarla konuştum :3:" bakın dedim ben altın sevmiyorum ve bunu bilen düşünceli eşimde bana daha çok hoşlandığım gümüşten bir tektaş almış.ha altınım yok mu var üstelik ömrünüzde görmediğiniz kadar.ama bana görgüsüzlük gibi geliyor dirseğime kadar takıp işe gelmek. bence yerinizde olsam dedikodu yapana kadar oturur soru çözerdim.bu yaptığınız ayıptır.siz buraya eğitip öğretmek için geldiniz ama görüyorum ki sizin eğitiiniz henüz tamamlanmamış... " susup oturdular :16:

Bu gün kızlarla konuştum :3:" bakın dedim ben altın sevmiyorum ve bunu bilen düşünceli eşimde bana daha çok hoşlandığım gümüşten bir tektaş almış.ha altınım yok mu var üstelik ömrünüzde görmediğiniz kadar.ama bana görgüsüzlük gibi geliyor dirseğime kadar takıp işe gelmek. bence yerinizde olsam dedikodu yapana kadar oturur soru çözerdim.bu yaptığınız ayıptır.siz buraya eğitip öğretmek için geldiniz ama görüyorum ki sizin eğitiiniz henüz tamamlanmamış... " susup oturdular :16:

Siz de benim gibi aklına sonradan gelenlerdensiniz sanırım :1: Sonunda laf yerine gitti :52: Bunlar birde stajer, öğreneceklerdeeeee çalışacaklardaaa oohoo...

gündelik hayatta o tarz bilezikler takanları hiç hoş karşılamam..
zorunda falan değilsin..toplumun dayatmalarını hiç duyma bile..
insanlar mutluluğunu kıskanmıştır..çok normal..okadar fesat insan varkii..
salla gitsin..

bende sevmıyorum:1: ayıp olmasın dıye gelen hedıyelerı takarım tabı amma velakın abartmamak kaydıyla..

Herkesın zevkıne saygı duyabılırım ama hele 5-6 bılezıgı bı arada takıp gezmek bana gore degıl..:17:

Hemde bu devırde hırsıza davetıye gıbı :20:

Siz mutluysanız :36: gerısı teferruat :36:

Back
X