altın-takı işlerinden anlayan hanımlar bir bakın ne olur

dertlerderyabensandal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
405
149
53
hanımlar şimdi nişan bozulunca kız kv kp ve nişanlısının taktığı takıları geri veriyor sanırım bu tüm yörelerde böyle. benim merak ettiğim diğer misafirlerin taktığı takılar işte para çeyrek vs gibi onlar ne yapılıyor? vermek mi daha ayıp vermemek mi nedir bu işin usulü? diyelim erkek tarafına verildi kız tarafından halanın amcanın vs taktığı ne yapılıyor? yolu yordamı bilenler açıklarsa çok mutlu olurum.

onların taktıklarını onlara kendı tarafınızdan takılan sıze

nısanın nasıl bozuldugu da onemlı
sebebı sacma kızı magdur edecek bır sekılde erkek tarafından nısan bozulduysa hersey kızda kalıyor
hukukı olarak hakkı

anlasmalı ayrıldılar ıse erkek tarafının taktıklarını versın aldıklarını da versın

Canım altın kızda kalır, gelenek öyledir. Emsal kararlar var, hukukta öyle diyor.

Çünkü bu bozulmalarda kız tarafı daha çok yıpraniyor, ve kızın adı çıkmış gibi görünüyor. Onun kefaret bedeli de altınlar sayılıyor.
Canım yargıtayın bir kararı var okudun mu bilmem yüzük hariç bütün hediyeler iade edilmeli diyor aksi taktirde damat tarafı "beni dolandırdılar,altınlarımı gasp edip nişanı bozdular" diye biliyor. Senin dediğin boşanma için geçerli nişan için değil yani. Ekleme; evet şimdi baktım karşı taraf "sebepsiz zenginleşme" davası açabilirmiş.

Konu sahibi; onlar tarafından takılan bütün altınları kayınvalidene gönder,onlar dağıtsın. Aksi halde başın ağrır.

Sorunun cevabını bilmiyorum ama bence erkek tarafi hataliysa kızda kalmali.Bir de bizde şöyle birşey olmuştu, dayimin oglu bosanmisti,baska biriyle tekrar evlendiginde taki yapilmadi(Annem Elazigli) Amcamın oğlu nişanlanıp ayrildi.O tekrar nişanlarsa takı takmayacak baba tarafi(Babam Bingollu) Yani böyle sacma bir durum da var

Herkes kendi tarafinin taktiginin alsın. Taki videosu yok mu? Veya fotograflar? Oradan bakin kim ne takmis.
zaten öyle ben iğneye kadar toplayıp vereceğim erkek tarafının zaten. merak ettiğim misal halamın taktığını halama amcamın taktığını amcama geri iade etmem mi gerekir yoksa versem ayıp mı olur bende mi kalmalı.

Canım altın kızda kalır, gelenek öyledir. Emsal kararlar var, hukukta öyle diyor.

Çünkü bu bozulmalarda kız tarafı daha çok yıpraniyor, ve kızın adı çıkmış gibi görünüyor. Onun kefaret bedeli de altınlar sayılıyor.
biliyorum ama ben gerçekten bir şey istemiyorum bana zarar vermeden bu iş bitsin yeter.

zaten öyle ben iğneye kadar toplayıp vereceğim erkek tarafının zaten. merak ettiğim misal halamın taktığını halama amcamın taktığını amcama geri iade etmem mi gerekir yoksa versem ayıp mı olur bende mi kalmalı.
Hayır vermelisin.
Sende kalmamalı.

Öncelikle bi önceki konunuza istinaden çok doğru bi karar vermişsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun.

Takı tören usullerini pek bilmem ama bence de kendi akrabalarınıza da geri iade etmeniz daha doğru olur. Bir daha ki nişanınızda tekrar takılır.

aaa ben sımdı hatırladım sızı nıckınızı gorunce
konu sahıbı gozunuzu seveyım neyı var neyı yok verın o psıkopata aıt bırsey kalmasın sızde
amcanların dayıların taktıgını da verın
sızde kalmasın

Ben olsam takılan herseyi iade ederdim ama bu sadece kişisel görüş konu ile ilgili bilgi sahibi değilim

Yanlış yönlendirmeyin bilmeden
Hukuk düğünde takılan takılar kadında kalır siyor
Nişanda takılanlar takılan tarafa iade edilmek zorunda
Yani erkek tarafından takılan herşey erkek tarafına iade edilmeli
Kı tarafının taktıkları kızda kalacak bukadar basit

Kendi halanız amcanızın taktıklarını geri vermenize gerek yok onlar bunu size hediye etmiş birdaha nişanlandığınızda yine takarlar
Kenarda dursun ihtiyacınız olduğunda kullanırsınız

Bildiğime dayanarak; yüzüğünüz ve erkeğin birinci derece ailesinin taktığı her şeyi iade edin. Kalan misafirlerin taktığı vs. kızda kalır. Nişan zaten kız için yapılır. Çeyizini düzsün, eksiğini alsın diye. En çok yıpranan da kız ve ailesidir zaten.

Genelde nişan kim tarafından bozulursa ona göre hareket ediliyor bizim oralarda mesela erkek tarafı bozduysa bilezik vs. Verilmiyor. Ama kız bozduysa iade ediliyor. Paraydı küçük altındı her iki durumda da kızda kalır ayırt edilmeksizin.
Hukuksal yönüyse tüm takılanlar istenilerek verilen eşya yani hediye anlamında oldupu için dilerseniz hiçbirini vermezsiniz.
Bana kalırsa onların taktığı bilezik set vs varsa bohçayla birlikte karşı tarafta aynı şekilde beraber iade edin.
Paraydı küçük altındı vermeyin derim.

Back
X