Alttan almak mı, üste çıkmaya çalışmak mı?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Eşimin belki elli tane iyi huyu varsa hepsini gözümde silen bir kötü huyu var ki, %90 kavga sebebimiz. Söylenmek! Üstelik hem yapıp hem söylenmek. Titiz biri değil eşim ama özellikle son bir senedir dağınıklığa, tezgahta bulaşığa takmış durumda. Son örneği vereyim. Hamilelikle ilgili rahatsızlığımın biraz hafiflemesiyle dip köşe temizlik yapayım dedim. Eşim de evdeydi, ben temizlik yaparken kendisi kitap okumayı tercih etti. Sil süpür, topla katla derken tam 4 saat koşturdum.

Akşam çocuğu yatırayım dedim, sonra eşim geldi beni kaldırdı, oturma odasında çocuğun oyuncakları vardı. Sanki evi b.k götürüyomuş gibi söylene söylene topladı. Çocuk uykum var deyince mutfağı öylece bırakmıştım. Girdi mutfağa bir yandan topluyor bir yandan söylenmeye devam ediyor, akşama kadar ne yapıyormuşum, tüm gün oturuyormuşum, bütün işlere o koşturuyormuş, o yapmasaymış ev pis kalacakmış bla bla. Ben de dedim, allahtan kork, ne kadar didindiğimi görmedin mi, iki bulaşık sudan geçirince, iki oyuncak arabayı kaldırınca herşeyi yapmış mı oluyorsun. Susturmak ne mümkün, konuşuyor konuşuyor.

Kendimi düzeltmiyor muşum, sen kendini hiç düzeltmeye çalışıyor musun dedim. Benim herşeyim düzgün allaha şükür diyor, ben dört dörtlüğüm, işime de yetişiyorum, evi de ben temizliyorum dedi. Böyle sürdü gitti ve sürmeye de devam edicek gibi. Çünkü adam kendinde hiçbir kabahat görmüyor, benim yaptığım hiçbir şeyi de görmüyor. Yarın öbür gün bebek doğduğunda mutfak dağınık da kalıcak, yemek de yetişmeyecek, ev de pislenecek. Şimdiden ne yapacağımı bu çeneyi nasıl çekeceğimi düşünüyorum.
Şeytan diyor ki gir sınavlara seneye, atan hiçbir şeye dokunma, herşeyi parayla yaptır anlasın bu işlerin o kadar ucuz olmadığını ama çocuğumu en azından kreş yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum. Ne yapacağım, bu adamı nasıl susturacağım konusunda en ufak bir fikrim yok.
Sırf çenesini açmasın diye onun istediği düzeni tutturmaya çalışsam, 10 gün bal kaymak olsa, bir gün bir oyuncak, bir bulaşık mutlaka kalır, kendimi savunsam otomatiğe bağlamak konusunda uzmanlaştığı için kafayı sıyırma noktasına gelmem kaçınılmaz.
Bir çene bir insanı bu kadar çaresiz bırakmamalı allahım

Son düzenleme:
Bitane de benm basimda... Sizinki kadar degil ama tutunca tutar damari... Ben artik cevap vermiyorum icimden soyleniyorum hem ozaman istedigimi de soyleyebiliyorum :))) ama ileri gidince de b.kun icimde mi yasiyosun nankorluk yapma diyorum bazen de annen hayatta olmadigi icin benim yaptiklarima saygi duymuyosun annen olsaydi anneligimin de kadinligiminda degerini bilirdin diyorum tabii aninda dank edio ve susuyo...bide sunh derim sen evde olsanda ben yemek yapiyorum utu vs yapiyorum demiyorumki sana hadi sen evdesin bugun sen yap...olsanda olmasanda yapiyorum ve benim onceligim cocugum o aglarken ben seninle ilgilenemem mutfak toplayamam... Tabi annelik bambaska anlamazlar ki...

Ayy boyle erkekte zor ya ne oyle herseye karisiyo okadr zıt geliyoki bana bizimki hayatta boyle seylerle ilgilenmedigi icin huy meselesi iste, zor olanda senin icin rahat rahat evinde oturamdgin,hem bebgin var istedgin zman yapmak istersin ister istemezsin yani boyle karisan kocada uyy cekilmez :sopa:ona neoluyosa git baska isine bak sanane yani, yapacaksanda anlayisli ol yani ben bile oyle yapmam kucuk cocugum falan yok nezman canim isterse esin hayatta birsey dedgini gormedim ilgi alani degil daha dogrusu iste huyy esinizinki var cok karisan kocalar evin esyalarina kadr nedin allah sabir versin

Ayy boyle erkekte zor ya ne oyle herseye karisiyo okadr zıt geliyoki bana bizimki hayatta boyle seylerle ilgilenmedigi icin huy meselesi iste, zor olanda senin icin rahat rahat evinde oturamdgin,hem bebgin var istedgin zman yapmak istersin ister istemezsin yani boyle karisan kocada uyy cekilmez :sopa:ona neoluyosa git baska isine bak sanane yani, yapacaksanda anlayisli ol yani ben bile oyle yapmam kucuk cocugum falan yok nezman canim isterse esin hayatta birsey dedgini gormedim ilgi alani degil daha dogrusu iste huyy esinizinki var cok karisan kocalar evin esyalarina kadr nedin allah sabir versin
Amin kardeş amin:) aynen öyle valla. Ona ne oluyo da karışıyo anlayamıyorum bir türlü. Evde durduğu süre belli, onu ilgilendiren alanlar belli. Sanırım içten içe beni yönetme arzusuyla yapıyor.

Hiçbir şey yapma zaten hamilesin 4 saat didinip laf isitmissin bari yapma da laf yerini bulsun,yapsan da yapmasan da laf yediğine göre bari canını ve bebeğinin canını üzmemiş olursun

Elimden gelen bu diyip köşeye çekil
Oooy oy hiç yapmasam da ben rahat olamam ki:) yaptığımla yetinse huzuru bulucaz da işte

Back
X