Alttan baktirmakla sanki hata yaptım

Bende dusuk yaptim. Ve uc gun once ağrılı bi vajinal ultrason oldu ertesi gun hafif kanama başladı. İncelenmesi mumkun değildi ufakti. Ama ben o gun zarar gördüğüne inanıyorum. Ben karşıyım ilk iki ay şahsi olarak

Ben 3aylık hamileyim ama hala bebeğimin kalp atışını duymadım alttan bakmak ne kelime doktorum zararlı diye bana dinletmiyor yüksek akım bebeğe zarar vermesin diye her doktor farklı ama 2aylıkken kanamam olmustu başka bi doktora gitmek zorunda kalmıştım istemesemde alttan baktı ama bi sıkıntı yaşamadım cok şükür sende de bişey olmaz merak etme

Felaket tellaliği yapmak gibi olmasın ama bende 5.haftamda kese görmek için gittiğimde doktor alttan baktı 3 saat sonra kahverengi akıntım başladı iki gün sonra kanamayla düşük yaptım başka bir doktora sorduğumda tesadüf dedi ama hep aklımda soru işareti kalacak.

Doktorunuzun zorlaması çok yanlış ve çok ayıp birşey yahu. Hiç hoş değil. Sizi tedirgin edip zorlamış biraz. Ama sıkıntı olmaz hiç canınızı sıkmayın

Bu arada bende de 4 haftalikken baktı alttan sadece doktor. Bidaha da şuan 39. Hastayım hiç bi şekilde alttan bakılmadi. Tabi bu arada doktorumu da degistirmistim 4. Haftadan itibaren. Bitek geçen gün idrar kültürü alındığında çok canım yanmıştı sanırım çok kastigimdan

Kızlar bugün doktora gittik kalp atışı ekranda vardı ama ses kesik kesikti doktor da kalp atımını tam duymam lazım alttan bakmam lazım dedi yok dedim istemiyorum müsait değilim diye bahaneler ürettim o illa olmaz bu haftada duyulmaması sorun deyince birşey diyemedim sonra alet biraz canımı acitti ve bakarken rahmimde ağrı hissettim çok şükür duyduk sorun yok dedi ablami aradım böyle böyle ağrı oldu pişmanım içimde sıkıntı var dedim o da hemşire o alet zararlı olsa kullanmazlar bende çok baktirdim dedi görümcem de ben bir kere baktirdim 15 gün sonra düşük yaptım dedi içim içimi yiyor çok şükür şimdi biseyim yok ama o sırada rahmimde çok ağrı oldu of gerçekten bunaldım kızlar
Oyle kotu dusunme. Benim ilk gebeligim dusukle sonuclandi ama muayene sebebiyle degil. Ikinci gebeligimdede dusuk tehlikesi vardi yinede bakildi alttan ama hic bisi olmadi kalbini ferah tut

Canim 3 haftalikken göbekten göremedigi icin alttan bakti 20-21 günlük bebis dedi. Su anda hamd olsun 23. Haftadayiz :) ayrica ilk 3 ay bitene kadar her kontrolde alttan bakti daha net göründügü icin. kafana takma düsecegi varsa sen orayi tikasan bile düser. Yiyecek ekmegi varsada ne yaparsan yap düsmez evelAllah. :)

Ben hamile kaldığımı öğrendiğimden beri her muayenede (ki 15 günü geçmiyor riskli gebelik olduğundan) vajinal ultrasona mutlaka giriyorum.
Düşük yaşayanların bence tesadüften ibaret olmuş.
Sonuçta bu aleti vajinaya yerleştiriyorlar rahime sokmuyorlar

Son düzenleme:
Felaket tellaliği yapmak gibi olmasın ama bende 5.haftamda kese görmek için gittiğimde doktor alttan baktı 3 saat sonra kahverengi akıntım başladı iki gün sonra kanamayla düşük yaptım başka bir doktora sorduğumda tesadüf dedi ama hep aklımda soru işareti kalacak.
ayyyy Allah'im korusun çok korkuyorum :(

Bende dusuk yaptim. Ve uc gun once ağrılı bi vajinal ultrason oldu ertesi gun hafif kanama başladı. İncelenmesi mumkun değildi ufakti. Ama ben o gun zarar gördüğüne inanıyorum. Ben karşıyım ilk iki ay şahsi olarak
Allah yardımcın olsun Rabbim kimseye yasatmasin banada :(

Kızlar bugün doktora gittik kalp atışı ekranda vardı ama ses kesik kesikti doktor da kalp atımını tam duymam lazım alttan bakmam lazım dedi yok dedim istemiyorum müsait değilim diye bahaneler ürettim o illa olmaz bu haftada duyulmaması sorun deyince birşey diyemedim sonra alet biraz canımı acitti ve bakarken rahmimde ağrı hissettim çok şükür duyduk sorun yok dedi ablami aradım böyle böyle ağrı oldu pişmanım içimde sıkıntı var dedim o da hemşire o alet zararlı olsa kullanmazlar bende çok baktirdim dedi görümcem de ben bir kere baktirdim 15 gün sonra düşük yaptım dedi içim içimi yiyor çok şükür şimdi biseyim yok ama o sırada rahmimde çok ağrı oldu of gerçekten bunaldım kızlar
Canim ben fransada yasiyorum burda fazla karindan bakmiyolar genelde hep altan muayene ediyolar.
Bi sorun olsa doktorun zaten bakmazdi

Bende bu yuzden erkenden gitmek istemiyorum doktora. Birde istemedgin birseye zorlamasi cok sacma. Eger gercktn gerekli bisy varsa da anneyi aciklamalariyla ikna etmeleri gerekli. Boylelerine sinir oluyorum. Allahm iyi doktorlarla karsilastrsin.

Canım bence doktoruna güveniyorsan sıkıntı yapma. Çünkü onlar en iyisini biliyorlar. Bak mesela benim düşük tehlikem var. Alttan muayene yasak ilişkide yasak. Doktor kesinlikle yasak dedi. Yani gebeliğe göre farklı oluyor inşallah senin için bir sorun yoktur.Takma kafana sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza inşallah:anneadayı::KK46:

merhaba en çok bu konuyu her dokdora soran benimdir herhalde cevap hepsinde aynı (kesinlikle alttan muayene ile bebek düşmez böyle bir gerçek olsaydı ilişkiyede girmeyin derdik diyor hepsi ).ben ilk gebeliğimde alttan baktırmadığım halde düşük yaptım alttan baktırıp düşürenlerinki tesadüftür bana kalırsa çok evham yapma kanamanda yok çok şükür Allahın izni ile sağlıkla kucağına alırsın bebeğini dilerim bende şu anda 6 haftalık hamileyim henüz kalp atışı duyulmadı okuyan herkesten ricam dua ederlerse inşallah bende kalp atışı duyarım

Korkma canım sakin ol bak ne güzel kalp atışını duymuşsun benim doktorumda alttan muayene yanlısı değil ama bunlar dr bile bile senin bebeğine neden zarar versin? Sakin ol stres sana zarar verir. Ağrın varsa sırt üstü uzan ayaklarının altına yastık koy dinlen annesi. Daha upuzun bi yol var önünde. Neler yaşıyor insanlar da bebekleri sapasağlam doğuyor. Tutunan bebek hiçbir şekilde zarar görmez. Dua et dinlen kanaman olursa hemen acile gidersin zaten

Back
X