Alttan ultrason

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Arkadaşlar merhaba. Şuan hamileliğimin 11. Haftasındayım ve bu haftaya kadar hiç alttan muayene olmadim. doktorum böyle bir şey istemedi.

İlerleyen zamanlarda isteyeceğini tahmin edebiliyorum okuduklarimdan. Daha önce hiç alttan muayene olmadım. Nasıl oluyor anlatır misiniz? Alt giysilerinizizi tamamen mi çıkarıyorsunuz, doktor nasıl bir aletle bakiyor vb. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Canm çamaşırını çıkarıyorsun üzerine bir çarşaf veriyorlar böyle baş tarafı hafif kalın 3 cm faln devamı 2 cm kadr jel ile birlikte sokuyor alttan korkmana gerk yok öyle kalın birşey değil acı falnda olmuyo fazla doktor zorlamazsa iyicee zorlarsa oluyo ama sn hamilesin sanmıyorum iyice sokup zorlayacagini bnde yumurtaları net görmek için zorluyordu bazn oda hafif bir basınç oluyordu. Ama hamilelerde neden bakıyorlar ki alttan ultrasonla???

Cevabınız için çok teşekkürler. Okuduğum kadarıyla, hamileliğin ilk haftalarında, keseyi ya da bebeği daha iyi görebilmek için altan bakılıyor. Ben geç gittiğim için doktor böyle bir şeye gerek duymadı sanırım. İlerleyen zamanlarda da hamilegin sonlarina doğru, normal doğum mu yoksa sezeryan mi olacağını belirlemek için bakılıyor. Okuduklarim kadariyla yazıyorum. Yanlissam arkadaşlar uyarsin lutfen.

Cevabınız için çok teşekkürler. Okuduğum kadarıyla, hamileliğin ilk haftalarında, keseyi ya da bebeği daha iyi görebilmek için altan bakılıyor. Ben geç gittiğim için doktor böyle bir şeye gerek duymadı sanırım. İlerleyen zamanlarda da hamilegin sonlarina doğru, normal doğum mu yoksa sezeryan mi olacağını belirlemek için bakılıyor. Okuduklarim kadariyla yazıyorum. Yanlissam arkadaşlar uyarsin lutfen.
Himmm hamileliklerim ilerlemediginden bilemiyorum canm ilk dönemde doktorum alttan bakmaya gerk duymamisti zarar verir diye belki de ama yinede dustu

Canim ben yurt disinda yasiyorum 6 haftamda ilk gittigimde direk alttan bakti kadin doltordu sknti yasamadim sukur ama sordum niye boyle bakiyorsun diye aciklamasi: normal ultrason bebegi son adet tarihine gore olcuyor net olcu net sonuclar vermuyor cogu zaman ama alttan bakildiginda her sey cok net mesela ilk gittigimdee olmam gereken ve normal ultrason hesaplari 6+2 idi ama alttan olctugunde bebek 6+4 olculerinde bu da demek oluyor ki iki gun erken dogacak dedi. Ta 15 haftama kadar hep alttan bakti gecen hafta gittogimde normal ultrasonla bakti artik gerek olmadikca alttan bakmicaz bebek buyudu rahatsiz etmiyelim dedi sadece detaylida alttan bakilacak artik dedi :)

Sen burda yazilan olumlu veya olumsuz seyleri asla okuma .bende yeni dogum yaptim insan burdan etkileniyor . akisina birak herseyi tavsiyem .psikolojin bozulur.mutlu bi hamilelik gecirmen dilegiyle

Canim ben yurt disinda yasiyorum 6 haftamda ilk gittigimde direk alttan bakti kadin doltordu sknti yasamadim sukur ama sordum niye boyle bakiyorsun diye aciklamasi: normal ultrason bebegi son adet tarihine gore olcuyor net olcu net sonuclar vermuyor cogu zaman ama alttan bakildiginda her sey cok net mesela ilk gittigimdee olmam gereken ve normal ultrason hesaplari 6+2 idi ama alttan olctugunde bebek 6+4 olculerinde bu da demek oluyor ki iki gun erken dogacak dedi. Ta 15 haftama kadar hep alttan bakti gecen hafta gittogimde normal ultrasonla bakti artik gerek olmadikca alttan bakmicaz bebek buyudu rahatsiz etmiyelim dedi sadece detaylida alttan bakilacak artik dedi :)

Evet, yurtdışında baslarda da alttan bakildigini söylemişti burada birkaç arkadaş. Buna göre benimde birkaç gun oynayabilir demek ki : ) halbuki daha ilk gittiğimde, doktorum kısa bir hesap yapmış ve 19 ağustosta doğuma girersin demişti. : )

Sen burda yazilan olumlu veya olumsuz seyleri asla okuma .bende yeni dogum yaptim insan burdan etkileniyor . akisina birak herseyi tavsiyem .psikolojin bozulur.mutlu bi hamilelik gecirmen dilegiyle

Çok teşekkür ederim. Umarım siz de bebeğinizi ağız tadıyla buyutursunuz.

Evet, yurtdışında baslarda da alttan bakildigini söylemişti burada birkaç arkadaş. Buna göre benimde birkaç gun oynayabilir demek ki : ) halbuki daha ilk gittiğimde, doktorum kısa bir hesap yapmış ve 19 ağustosta doğuma girersin demişti. : )
Aynen benimki de 2 temmuz diye hesapladi sonra normal ultrasonda oyle hesapladi ama alttan bakinca 30 haziran cikti, detayliya girdigimde ordaki doktor da bebegin gunune gore buyuk oldugunu dogum 2 temmuz demislerdin ama sen en gec 30 haziranda hazirlikli ol deyince kendi doktoruma hak verdim. Ayrica bazi insanlar alttan muayenenin kotu oldugunu falan soyluyorlar ama internette ne kadar arastirdiysam hic bir zarari olmadigini yaziyor her sitede.

Hamileliğin ilk ayında bakılmaz yok son ayında bakılmaz yok tehlikesi vardır.
Bunların hepsini sil aklından canım. Eğer doktorun gerekli görürse ne zaman olursa olsun bakmak isteyebilir.
4. Haftamdan itibaren her muayenede alttan da normal de bakılıyor. Çünkü benim durumumda gerekli. Bazı ölçümler için falan. Muayene sürem de max 15 günde 1
Sen doktorun ne derse onu dinle başka da hiçbirşeyi dinleme

Hamileliğin ilk ayında bakılmaz yok son ayında bakılmaz yok tehlikesi vardır.
Bunların hepsini sil aklından canım. Eğer doktorun gerekli görürse ne zaman olursa olsun bakmak isteyebilir.
4. Haftamdan itibaren her muayenede alttan da normal de bakılıyor. Çünkü benim durumumda gerekli. Bazı ölçümler için falan. Muayene sürem de max 15 günde 1
Sen doktorun ne derse onu dinle başka da hiçbirşeyi dinleme

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız, doktor nasil uygun görürse öyle olması gerekir. Bunu dusunmenin, indirip kaldırmanın alemi yok. En iyisini onlar bilir sonuçta. : )

Arkadaşlar merhaba. Şuan hamileliğimin 11. Haftasındayım ve bu haftaya kadar hiç alttan muayene olmadim. doktorum böyle bir şey istemedi.

İlerleyen zamanlarda isteyeceğini tahmin edebiliyorum okuduklarimdan. Daha önce hiç alttan muayene olmadım. Nasıl oluyor anlatır misiniz? Alt giysilerinizizi tamamen mi çıkarıyorsunuz, doktor nasıl bir aletle bakiyor vb. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
Alt elbiselerini hepsini cikarayorsun, hortum gibi bise var onu kullaniyor.Hic acimiyor cnm korkma bir zararida yok.Ben 10 haftaligim yurtdsindaym ilk haftadan beri, dr hep altan muayane ediyr

Canım bende yurt dısındayım ilk bebegimde 6. Ayıma kadar alttan baktı. Eliyle fln aletlerlede kontrol edıyodu. Bencede kasılacak bı durum yok burada oyle carsaf bez mez de ortmuyolar. Arkadas merak etmıs dıye soyluyorum,ultrason aletı ucunda kondom var,oraya jel sıkıyo oyle bakıyo. Sylvia Plath Sylvia Plath

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

alttan ultrasonu sadece ilk zamanlar eğer bebeği normal ultrasonla göremezse bakıyorlar onun dışında ilerleyen dönemlerde bakmasını gerektirecek bir durum olmuyor doğum şekline göre eğer normal doğum yapacaksan çatı muayenesi var sadece onuda elle yapıyorlar zaten

Back
X