Erkek doktor ve muayene

Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Her meslek grubunda iyisi de var kötüsü de var, ahlaklısı da var ahlaklısı da var.
Fibrokist rahatsızlığım için olsun jinekolojik muayene için olsun kadın-erkek ayırmadan muayene oldum, hiç de önyargılı olmadım, ki kıyısından döndüğüm kötü bir doktor tecrübem olmasına rağmen, doktor ne jinekologdu ne genel cerrah, yıllar evvel tekrarlayan bir enfeksiyon yüzünden özel bir hastanenin nefroloji bölümünden randevu almıştım, o dönemin en tavsiye edilen doktorundan hem de :))) randevuma az bir zaman kala adam böbrek kaçaklığından yakalandı, doktor frankenstein lakabıyla tanınır, iddia o dur ki hastalarının sağlam böbreklerini alınması gerektiğine dair rapor düzenleyip alıyor ve para karşılığı yurtdışından gelen hastalarına nakil yapıyormuş, benim böbrek gidecekti, sağ olsun Uğur Dündar 🙏

Demem o ki, eğer bir doktor meslek ahlakına sahip değilse, herhangi bir branştaki doktordan da her türlü ahlaksızlığı görürsünüz, ahlak bir bütündür sadece vücudumuzu görüp pis pis konuşmalardan ibaret değildir.

Ya benim geniş bir doktor çevrem vardı, gördüğüm bildiğim şeylere göre ben de gönül rahatlığıyla erkek doktora gitmem 🫠 ha mecburen gidiyoruz ne yapalım yani iclerinde üç beş karaktersiz var diye hepsini bir mi tutalım? Konuşursa da konuşur napalim? 3 dk gördüğün insan konuşsa ne konuşmasa ne. Takmayın bu kadar kafaya.
Türkiyede yine kadin doktor bulurdum ama simdi yaşadığım yerde kim denk gelirse ona kayıt yaptıracaktim, erkek doktor denk geldi ona kayit oldum. O da zaten lazim olduğunda randevu vermediği için pek sorun yaşamıyorum 😂 kendi kendime iyileşiyorum evde.

Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim bu konuda asla tutucu bir insan değilim şimdiye kadar hastahanelerde erkek doktorlara da hiç çekinmeden defalarca muayene oldum onları işlerini yapan bir görevli olarak düşündüm her zaman altında hiç art niyet kötü niyet aramadım.
Geçtiğimiz günlerde rutin meme ultrasonu çektirdim kontrol için öncelikle kadın doktor olmasını isterdim ancak sadece erkek doktor vardı önce biraz tereddüt etsem de çektirdim
Sonra bildiğiniz gibi kadın hastalar hakkında erkek doktorların whatsap grubunda yaptıkları iğrenç ve sapıkça döndürdükleri muhabbetler haberi medyaya düştü
Hatta doktorlar tutuklandı
Bu olaydan sonra içimde hep bir şüphe oluştu
İstemesem de ya bu doktorda arkamdan erkek arkadaşlarıyla muhabbetimi döndürüyorsa diye düşünmeye başladım
Artık erkek doktorlara muayene olurken özellikle rahatsız hissediyorum elimde değil geriliyorum
Kadın doktora muayene ol diyebilirsiniz ama bazen sadece tek doktor ve erkek olduğu için mecbur kalabiliyoruz
Ülke kadınları olarak malesef artık doktora bile güvenemeyecek durumdayız aklımızda hep bir şüphe
Oraya en aciz en kırılgan halimizle gidiyoruz ama belkide birilerinin sapıkça geyiğine meze oluyoruz
Bu konuda benim gibi rahatsız olan önyargı oluşan arkadaşlarım var mı yoksa ben gereksiz yere mi pimpirikli davranıyorum
Evet haklısın. Zamanında arkadaşımda bi muayene gittiğinde doktor işini yapcağına iltifatlar yağdırdı saç rengin nekadar güzelmiş dedi ne alaka doktor bey saçmalamayın dedi ve oradan çıktık arkamıza bakmadan. Tabi ki şikayet ettik hiç bişey yapılmadı. Haklısın anlıyorum ama hepsi aynı değil bunu yapanlar zaten doktor değil hepsi çakma diplomalı bunu yapanlar.

Diğer konuya gelirsek :
Doktorların günlük rutinleri aslında muayene etmek yani bi dükkan işi gibi onlar için. Göğüsü göğüs olarak görmüyolar araştırmaya odaklanıyorlar. İşini yapıyolar.. mesela yakında kolonos kopi için randevum var erkek ama. Öncesinde muayene olmam gerekiyor ama başka iyi doktor yok eşimde o doktora gitti memnun kaldık. O yüzden önyargılı olmamak iyidir. Ve tek gitme böyle korkuların varsa en azından için rahat eder bişey olursa da şahidin olur.

Ay tam olarak da öyle ayırt ediyorsunuz. Branşım gereği çoğu hastam artık sürekli görüsmekten ailenin kızı gibi görür. Asla öyle değil diyorsunuz ya kimi erkek hekim arkadaşlarımdan da bi gelen hasta bi daha randevu almaz, kiminin hastası izinliyken bile başkasına gitmez. Her zaman her yerde iyi insanlar çıksın karşımıza önyargılı olmayalım.
Valla ister kabul edin ister etmeyin erkek dr lar kadınlara daha kibar davranıyor istisnalar tabi olabilir ama bu sadece dr lar için geçerli değil bir çok alanda bu böyledir çoğu kadin bile kadın üstü olmasını istemez Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok

Bu şekilde hissetmekte haklısın. Küçük bir ilçe hastanesindeyim buradaki bi doktorun da hastaların memelerine " taş gibi, genç kız memesi gibi" vs yorumlar yaptığını duydum ve çok önemli bir şey olmadığı sürece o doktora gitmeyi düşünmüyorum.
Aynı şekilde artık hastanede çalışmayan bi khd doktorunun da "ben bu ilçedeki kadınları yüzünden tanımam başka yerlerinden tanırım Ehuehu" diye saçmalayıp gülünce ona da muayene olmayı bırakmıştım.
Kadın doktorların hastalara yaptığı yorumlarda var çok fena. Hasta yapılan yorumu duysa hastalıktan değil kahrından ölür o derece ama işte el mahkum 🤷🏻‍♀️
Yani bütün doktorlar masum değil ama hepsi suçlu da değil. O yüzden çok etkileyecek kadar kafaya takmamak lazım.

Her meslek grubunda iyisi de var kötüsü de var, ahlaklısı da var ahlaklısı da var.
Fibrokist rahatsızlığım için olsun jinekolojik muayene için olsun kadın-erkek ayırmadan muayene oldum, hiç de önyargılı olmadım, ki kıyısından döndüğüm kötü bir doktor tecrübem olmasına rağmen, doktor ne jinekologdu ne genel cerrah, yıllar evvel tekrarlayan bir enfeksiyon yüzünden özel bir hastanenin nefroloji bölümünden randevu almıştım, o dönemin en tavsiye edilen doktorundan hem de :))) randevuma az bir zaman kala adam böbrek kaçaklığından yakalandı, doktor frankenstein lakabıyla tanınır, iddia o dur ki hastalarının sağlam böbreklerini alınması gerektiğine dair rapor düzenleyip alıyor ve para karşılığı yurtdışından gelen hastalarına nakil yapıyormuş, benim böbrek gidecekti, sağ olsun Uğur Dündar 🙏

Demem o ki, eğer bir doktor meslek ahlakına sahip değilse, herhangi bir branştaki doktordan da her türlü ahlaksızlığı görürsünüz, ahlak bir bütündür sadece vücudumuzu görüp pis pis konuşmalardan ibaret değildir.
Bu doktor sakaryadaysa hastanesi bile var hala aktif 🤣

Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim bu konuda asla tutucu bir insan değilim şimdiye kadar hastahanelerde erkek doktorlara da hiç çekinmeden defalarca muayene oldum onları işlerini yapan bir görevli olarak düşündüm her zaman altında hiç art niyet kötü niyet aramadım.
Geçtiğimiz günlerde rutin meme ultrasonu çektirdim kontrol için öncelikle kadın doktor olmasını isterdim ancak sadece erkek doktor vardı önce biraz tereddüt etsem de çektirdim
Sonra bildiğiniz gibi kadın hastalar hakkında erkek doktorların whatsap grubunda yaptıkları iğrenç ve sapıkça döndürdükleri muhabbetler haberi medyaya düştü
İstemesem de ya bu doktorda arkamdan erkek arkadaşlarıyla muhabbetimi döndürüyorsa diye düşünmeye başladım
Artık erkek doktorlara muayene olurken özellikle rahatsız hissediyorum elimde değil geriliyorum
Kadın doktora muayene ol diyebilirsiniz ama bazen sadece tek doktor ve erkek olduğu için mecbur kalabiliyoruz
Ülke kadınları olarak malesef artık doktora bile güvenemeyecek durumdayız aklımızda hep bir şüphe
Oraya en aciz en kırılgan halimizle gidiyoruz ama belkide birilerinin sapıkça geyiğine meze oluyoruz
Muhafazakar biri değilim
erkek dr a vajinal muaneye gitmem gitmedim..

Bu doktor sakaryadaysa hastanesi bile var hala aktif 🤣
Yok değil, İstanbul’da çalışıyordu 1997-98 yıllarında, ameliyatları yaptığı hastane bu olay sonrası adını değiştirmek zorunda kalmıştı, yargılandı ama sonra niye neden hangi hakla bilmiyorum tahliye edildi ve yurtdışına gitti, yurtdışında da faaliyetlerine devam etmiş interpol araması vardı sonra ne oldu bilmiyorum ama çok insanın canını yaktı,

Kadını erkeği yok hepsi ne geyikler yapıyor maalesef bu bi gerçek ama bunu kafaya takarak hayatımızı sürdüremeyiz ayrıca etiktir değildir hepimiz herkes hakkında geyik yapıyoruz yapmiyoruz dersek yalan olur 🤷🏼‍♀️
Ya aslında önceden ben de öyle düşünüyor alttan muayenede özellikle çok çekiniyordum, sonuçta beni görüyorlar falan diye sonra ben smear almaya başladım kadınlar çok çekiniyor ya utanıyorum falan diyorlar, inanın onlara da diyorum o kadar çok alınca normal kaş göz gibi bir organ olarak görmeye başlıyor insan, başkası dese inanmazdım ama inanın ne tiksinme ne başka birşey, hatta kusura bakma temizligimi yapamadım vs diyorlat ama inan kıl tüy hiç önemli değil hani insan temiz değildir uzun zamandr dus almaz, kıyafet değişmez orası ayrı o her türlü yer ve pis kokar ama diğer şeyler vallahi kimsenin umurunda değil, kurumunda da kimse hakkında bu tarz geyikler yapıldığını bilmem

Valla ister kabul edin ister etmeyin erkek dr lar kadınlara daha kibar davranıyor istisnalar tabi olabilir ama bu sadece dr lar için geçerli değil bir çok alanda bu böyledir çoğu kadin bile kadın üstü olmasını istemez Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok
Ben bebişlerimin annelerine çok kibarımdır 🤓

Ama evet devlet dairelerinde de cinsiyet gerilimi çoğu zaman yaşanıyor. Kadın memurlar kadınlara karşı çok uzlaşmacı olmuyor. Erkekler daha yardımsever davranıyor.

doktorlar da anadolunun fakir/cahil/kültürsüz ya da eğitimli ama ataerkil vs. aile çocukları. toplumda görgülü, kibar, bilinçli insan çok az, bunların hepsi de tutup doktor olacak değil ya.

özellikle erkekler sınıf atlamak için (öyle olacağını umarak) doktor çok oluyor. (erkeğin daha fazla para kazanması, daha statülü olması vs. bekleniyor malum, o yüzden bunlar çok da tuhaf şeyler değil, normal bir yerde)
genelde bu saiklerle hazımsız doktor olanlarda böyle abuk davranışlar ben çok görüyorum. kadınlar için de bazı açılardan geçerli, kibir abidesi dedikoducu geçimsiz kadın doktorlar da çok.

doktor olmakla ne edep erkan yükleniyor ne yüksek ahlak, ancak belki ünvanıma yakışmaz, diplomama yakışmaz diye biraz çekince ya da birilerinden korku olursa. sanırım bu eskiden daha çokmuş.

mesela asistanken kıdemlisi de aynı pis geyikleri yapıyorsa, asistan ondan korkmaz o da yapar. giderek hepsi yapar. yapmayana fazla nerd ya da muhallebi çocuğu muamelesi yaparlar, erkek ortamına döner iş, sanıyorum.
böyle bireysel/kurumsal korku hariç kimsede yargıdan, devletten, sistemden, toplumdan korkma çekinme diye bişey de kalmadı malum. genel olarak toplumdaki "gevşeme" korkusuzluk, doktorlarda da olmuştur, olur, bence bundan kaçarımız yok. tüm toplum çürüsün ama doktorlar pür-ü pak kalsın, yok ya?

benim için ha bir beden işçisi ya da köşedeki keko konuşmuş bedenim hakkında ha doktor konuşmuş, -ki doktorunki daha etik dışı, değil mi? ama biz doktorunkine bozuluyoruz...

evet, başka biri oramızı buramızı görmüyor. tamam da doktor da mesleği için görüyor, ben de sağlığım için gösteriyorum. isteyen istediğini konuşsun, istediği leş geyiği yapsın, benim umrum değil. herkesin kendi leşliği.
beden mahrem filan tamam bu konuları anlıyorum ben de nudist filan değilim ama sadece mesleği olduğu içi görüyor, kendi tırtlığı, bitti gitti.

Ben kendimi bildim bileli kadın jinekolog tercih ediyorum. Diğer branşları çok önemsemiyordum. Ancak dediğiniz haberi okuduğumdan beri ben de temas gerektiren bir muayeneye gideceksem mümkün mertebe kadın doktor tercih ediyorum. Her mesleğin iyisi de kötüsü de vardır. Ancak kim iyi kim kötü bilemeyiz. Şahsen whatsapp grubunda erkek doktorların hastanın memesiyle ilgili yorum yaptığını gördükten sonra iyi biri çıkar mı çıkmaz mı düşünmeyi bıraktım ve mümkün mertebe kadın tercih etmeye başladım.

Ancak mecbur kaldığım zamanlar oldu ve bu kadar kafa yormadım. Gittim erkek doktora muayenemi oldum. Eğer iğrenç zihinli birine denk geldiysem de belasını bulsun napıyım ya 🫠

Kadın doktorların daha kaba olduğuna asla katılmıyorum. Çooook tatlı kadın doktorlara denk geldim. Kabaya da denk geldim ama erkeğin de kabasına denk geldiğim için genelleme yapamayacağım.

Doktorların duygusal anlamda sizinle ilgineceğini hiç sanmıyorum. Sağlıkçıyim ve doktor arkadaşlarımın kadın hastaları hakkında kötü konuştuğunu hiç görmedim.

Arkadaşlar merhaba.
İyi de bunu kadın dr.lar da yapabilir ki. Sapıkça olmayan şekilde "kadının memesi nasıl yamuktu, nasıl sarkıktı ama" falan gibi konuşuyorlar belki de 🙄

Arkadaşlar merhaba.
Her meslekte iyisi de var kötüsü de ben kadın doktor sevmiyorum gebelik takibimi de erkek doktor yapıyor meme muayenesine gittim erkeğe gittim kadınları sevmiyorum kadının en büyük düşmanı kadındır daha önce yaşadığım olaylardan dolayı

Back
X