- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.244
- 798
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
Arkadaşlar dedem 79 yaşında. Alzheimer teşhisi konmadan Ebixa 10 mg isimli alzheimer ilacına başlatılmış. Düşük doz alırken çok etkisi olmamış ama yüksek dozda aşırı uyku hali, hızlı nefes alıp verme, yürüyememe, kalp atışlarında yükselme gibi yan etkiler görüldü.
Dedem sürekli uyku halinde ve sürekli konuşuyor.
Bu sabah dr a götürüldü ve dr suçu ilaçta aramayın demesine rağmen ilacı almış ve geri vermemiş. Onun yerine Abizol 5 mg vermiş ki bu şizofreni tedavisinde de kullanılan antidepresan tarzı bir ilaç.
Şimdi eğer dedem alzheimersa ve bu yan etkiler o ilaçtan olmadıysa dr neden ilacı değiştirip başka ilaç verdi.
Bir de dedem bu ilacı bıraktıktan sonra iyileşir mi? Bu sürekli uyku ve sayıklama hali düzelir mi? Çok korkuyoruz
Dedenizin alzheimer hastalığı ile ilgili doğal tedavi maddeleri olan omega 3 ve arı sütü ile özellikle ginkgo biloba kullanmasını tavsiye ederim.
canımbenim babamdada alzaymr baslangıcı dediler.bende korkuyorum suan iyi babam sükür.65 yasında suan.ama ilerlermi bu hastalık
Canım çok geçmiş mesajının üzerinden ama çok geçmiş olsun umarım iyidir baban.
Dedeme alzheimer teşhisi bile konmamıştı ki o ilaçlar neden verildi halen bilmiyoruz.
Dedemi kaybettik bu arada zaten
Genellikle ilerliyormuş ve alzheimer ilaçlarına gerçekten dikkat edin. Yan etkilerini mutlaka okuyun. Bizim canımız çok yandı...
Allah rahmet eylesin cok sagol ince düsünceli arkadasım.hiçbir belirti yoktu canım babamın hep ailesi beyin kanmasından vefat etti bu yüzden beyin kontrole gitti film cekindi orda beyinde küçülme oldugu söylendi ve alzzheimer baslangıcı denildi.suan ilaçlarını kullanıyor.ne gibi yan etkiler yaptı canım.mekanı cennet olsun dedenin
Cevabınızı geç gördüm ne yazık ki.
Geç görmesem de bir faydası olmayacakmış.
Çünkü dedemi 24 ekimde vefat etti
Amin canım benim çok sağol. Büyük bir yıkım oldu benim için.
Canım ilaçtan sonra dedem sürekli uyumaya ve uykusunda konuşmaya, halüsinasyon görmeye başladı.
Bizi tanımama durumu falan gibi şeyler hiç olmadı.
Bir de ilaç böbrek fonksiyonlarına zarar vermiş. Mutlaka kontrol ettirin canım.
Başınız sağolsun
cok dikkat etmek gerek demekki.Allah korusun canım ya belki baska ilaç kullansa böyle olmazdı tabi buda doktorun hatası.tamam canım dediğin iyi oldu cok sagol.sonucta beyin ilaçları haklısın canım.Allah rahmet eylesin
Kesinlikle dr'un hatası olduğuna herkes hemfikir canım.
Alzheimer teşhisi konmadığına göre varsa bile başlangıç seviyesindedir ama dr'un verdiği ilaç artık son safhada olan iyice ilerleyenler içinmiş.
Neyse canım öyle işte. Siz çok yakın takip edin kontrollerini yaptırın. Allah'ım korusun.
haklısın bukadar agır bir ilacı nasıl vermiş.bir doktora baglı kalmak dogru degil demekki.sizinkinde baslangıc bile denmemiş.sasırdım canım valla.ALLAH sabır versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?