Alzhemier hastası yakınları var mı ?

fairyperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
7
0
36
İzmir
Benim babam 58 yaşıda 3 yıl önce alzhemier hastalığı teşhis konuldu.Aslında 5 sene öncesinde birtakım küçük unutkanlıklar ile başlamıştı fakat bizim bunu anlamamız ve anlamlandırmamız 2 sene sürdü ve İzmir'de gitmedik nöroloji, psikiyatri doktoru kalmayana kadar uğraştık ki en son 9 eylül hastanesinde nöroloji Prof. Dr. Görsev YENER tarafından tanısı konuldu.
Çok acı bir hastalık ( bütün tedavisi olmayan hastalıklar gibi )
Şimdi sanki babam çocuk biz ebebeyn olduk.5 yılda çok hızlı ilerledi hastalığı ve şu an yardımsız kişisel temizlik ve wc işlerini yapamıyor.
Gözümüzün önünde eriyor gibi...
Babama annem bakıyor ama annemde 37 yaşında menapoza girmiş (şu an annem 55 yaşında ), sıkıntıya gelemeyen, oldukça sosyal ve zamanında sıkıntılı bir çocukluğu olan ikizler burcu bir kadın.
Alzhemier hastası yakını olarak sizlerle paylaşmak eğer var ise benim gibi hasta yakını arkadaşlar ile fikirleşmek istedim.
Belki paylaşımda birbirimize destek olur, bilgi alış verişinde bulunuruz...
Tüm hastalara Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Geçmiş olsun cnm gerçekten çok zor bi hastalık..Tedavisi olmamasıda cabası..Benim k.validemede teşhis kondu ama tamda net değil.Ama belirtiler kendini belli ediyor.Unutkanlık başladı .Söylediği anlattığı şeyi kabul etmiyor yok demedim diyor.Hemde ısrarla.BU kez bişeyde diyemiyoruz.Ama en net şekilde annemin annanesinde yaşadık.Annanemi yani kendi kızını tanımıyordu.Zamanla diğer çocuklarınıda tanımadı..Kabullenmek gerekiyor.Ama en önemliside Bol Bol SABIRR...

tedavisi olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor...işte en acı tarafıda bu oluyor, hiç bir şey yapamıyorsun...ama Allah'tan gelene birşey denemez.Allah en büyük sabrı hasta ile birebir beraber yaşayanlara (anneme) versin.
Aslında kadınlarda ve ileri yaştakilerde olma olasılığı çok daha yüksek iken babamı orta yaşta yakalaması bizi ilk öğrendiğimizde adeta yıktı.Hatta teşhisi koyan doktor bile en büyük şanssızlığınız erken yaşta bu hastalığa yakalanması dedi..
Birde bu aralar (bilemiyorum kafalarda bir sürü şeyle dolu ama) bende ki ve kızkardeşimde ki olmadık şeyleri unutmak, bazen diyoruz (ki bu hastalık genetik ile geçen bir hastalık) acaba bizde mi alzhemier olacağız...şaka ile karışıkda olsa bazen kafamıza takılmıyor değil...

merhaba hala bu formu takip ediyormusunuz bilmiyorum ama benimde annem alzhemier hastası 55 yaşında teshis konuldu,bu hastalığın en iyi ilacı hastaya moral vermek kendini iyi hissettirmek onun ne kadar güzel mükemmel olduğunu ona ne kada deger verdiğini gösterirsen hastalığın seyri yavaşlıyor.bide bal şerbeti içir çok iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…