Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

bu konuya son noktayı koyacak şahane birşey, 3 idiots

Eki Görüntüle 571922

izleyin, öğrenin!

demin ikinci kez seyrettim, bu defa oğlumla

mükemmel bir film imdb puanı 8.3

Son düzenleme:
Mevzu nedir hanımlar?
Oldu olacak okuduğunuz üniversiteleride kapıştırın, benim üniversitem senin üniversiteni döver, okuduğum bölümü biliyor musun diyerek çocuk kavgasına tutuşun hadi...

:) vallahi mesaj bende bir tebessüm oluşturdu birden çünkü konu nerelere çekilmiş

bana komplekslisin diyen hanımlarında aynı kafada olduğunu düşünüyorum çünkü konu çok basit

her kendini ifade edemediği anda

- ben üniversite mezunuyum ... diye lafa gırıyosa odur kompleksli diplomasıyla öne çıkmaya çalışan

hiçbirinizin nedense göremediği yazılarım var başta bende 2 yıl hazırlandım kazanamadım ve üniversite kazanmakta büyük bi emek helal olsun

ama ne ben kara cahilim nede gördüğüm tek üniversite mezunu onlar; isterse gitsin dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olsun ama alakasız bi şekilde kelimeleri ben üniversite mezunuyum diye başlıyosa

evet okumak cahilliğini almıştır ama eşşeklik baki kalmıştır.:51:

konuyla ilgili son yorumum çünkü çok çarpıtılmış; siz üniversitelerinizi yarıştırmaya devam edebılırsınız. :42:

Üniversitenin akademik kısmı insana bir özgüven verir.
İşsiz de olsanız aç da olsanız akademik bilginiz bir binanın kolonu gibi durur.
Ama kafii değildir çoğu kez tekler ülkede zilyon tane üniversite var.
Çoğunun akademik kalitesi lise seviyesinde.
Ancak üniversitenin getirdiği bir başka durum üniversite hayatıdır.
Kendi kendine yetebilmeyi,iradeli davranmayı,azla yetinmeyi,arkadaşlığı ,karşı cinsel ilişkiyi arkadaşlığı hepsini öğrenirsiniz.
Ben isteyen herkesin üniversite okumasını dilerim.
Para getirir mi ,sizi zeki kılar mı tartışılır ama hayat için güzel bir deneyimdir.
Üniversiteyi kazanamayıp "amannn kazananlar zaten gerizekalı hem okumakla adam olunmuyor" demek bence zerre kadar zeka barındırmıyor.
Aynı şekilde üniversite mezunu olup hayattaki herkesi bu etiketle seviyelendirme de zeka barındırmıyor.

O netleri yapabilen kişi zaten kültürlüdür. Özel okullarda puanlar belli zaten barajı geçen herkes özel okula gidebiliyor o kadar çok net yaptıysanız Boğaziçi'ne yada Odtü'ye gitseydiniz. :9::9::9:Hem boşuna senede 20 milyar ödemezdiniz hemde Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olurdunuz.

okuyan bir insanın okumaktan nefret edip okuyan insanları kötülediğini ilk defa görüyorum ...

Kötülenen okuyan insanlar değil aslında mevcut sınav sisteminin kişiliği ve kültürü ölçmede bir çeşit baraj olduğu yanılgısı. O netleri yapabilen kişi kültürlü değildir, ezber yeteneğine ve sözel mantığa sahiptir. Ki herhangi bir üniversitede herhangi bir bölüm okuyabilmek için o netlerden çok daha azı yeterli, her dersten 4 soru yapmış olmak barajı geçmeyi sağlıyor diye biliyorum ben.

Ve Türkiyedeki çoğu üniversite öğrencilerine özgür düşünce ortamı veya sosyalleşebilecekleri alanlar yaratma konusunda çok yetersiz. Özelllikle göç almayan üniversitelerin çoğunda okuyan insanlar yine o şehirde büyüyen kendisi gibi o şehirde büyüyen arkadaşlarıyla beraber ailelerinin yanında okuyan insanlar. E ne farkı var bunun lise eğitiminden? Çeşitli üniversitelerde yapılantartışma programlarını izlemişseniz farketmişsinizdir, bazı okullarda tartışılması gelen konuk kim olursa olsun tüm sorular futbol üzerinden gelir, en ufak bir eleştiri de önden rektör atlar, kararlarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz diye. Lisedeki okul müdürü tavırlarından bir farkı var mı bunun?

Ama şu var kendi geleneği olan köklü ve özgür bir üniversitede okumak yeni deneyimlere açık insanlara çok şey katar. Farklı kültürleri, farklı düşünceleri ve bunlara saygı duymayı öğretir. Tartışma kültürünü öğretir. Kendi haklarını savunabilmeyi öğretir. Ama bunları zorla yapamaz, öğrenciyi isterse sadece derslere girip çıkmak, sadece kendisine benzeyen insanlarla konuşup geri kalanını x memleketten, türbanlı, açık, gay vs. olduğu gerekçesiyle tanımayı reddetmek, dersdışı hiç bir aktivitede bulunmamak konusunda serbest bırakır. Dolayısıyla etrafta diploma almanın kişiyi bir çeşit -yol tarifini anlamaması mümkün dahi olmayan - hayat gurusu yaptığını zanneden üniversite mezunları fazla sayıda.

Kötülenen okuyan insanlar değil aslında mevcut sınav sisteminin kişiliği ve kültürü ölçmede bir çeşit baraj olduğu yanılgısı. O netleri yapabilen kişi kültürlü değildir, ezber yeteneğine ve sözel mantığa sahiptir. Ki herhangi bir üniversitede herhangi bir bölüm okuyabilmek için o netlerden çok daha azı yeterli, her dersten 4 soru yapmış olmak barajı geçmeyi sağlıyor diye biliyorum ben.

Ve Türkiyedeki çoğu üniversite öğrencilerine özgür düşünce ortamı veya sosyalleşebilecekleri alanlar yaratma konusunda çok yetersiz. Özelllikle göç almayan üniversitelerin çoğunda okuyan insanlar yine o şehirde büyüyen kendisi gibi o şehirde büyüyen arkadaşlarıyla beraber ailelerinin yanında okuyan insanlar. E ne farkı var bunun lise eğitiminden? Çeşitli üniversitelerde yapılantartışma programlarını izlemişseniz farketmişsinizdir, bazı okullarda tartışılması gelen konuk kim olursa olsun tüm sorular futbol üzerinden gelir, en ufak bir eleştiri de önden rektör atlar, kararlarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz diye. Lisedeki okul müdürü tavırlarından bir farkı var mı bunun?

Ama şu var kendi geleneği olan köklü ve özgür bir üniversitede okumak yeni deneyimlere açık insanlara çok şey katar. Farklı kültürleri, farklı düşünceleri ve bunlara saygı duymayı öğretir. Tartışma kültürünü öğretir. Kendi haklarını savunabilmeyi öğretir. Ama bunları zorla yapamaz, öğrenciyi isterse sadece derslere girip çıkmak, sadece kendisine benzeyen insanlarla konuşup geri kalanını x memleketten, türbanlı, açık, gay vs. olduğu gerekçesiyle tanımayı reddetmek, dersdışı hiç bir aktivitede bulunmamak konusunda serbest bırakır. Dolayısıyla etrafta diploma almanın kişiyi bir çeşit -yol tarifini anlamaması mümkün dahi olmayan - hayat gurusu yaptığını zanneden üniversite mezunları fazla sayıda.

Bu konu benim için kapandı canım ...Ben görüşümü belirttim benim için doğru olanlar sizin için yanlış olabilir;sizin için yanlış olanlar da benim için doğru olabilir...Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil ...Ben kendimi biliyorum ve beni bilen biliyor ...Tüm arkadaşlarında görüşüne saygım var ben sadece kendi düşüncelerimi yazdım hepsi bu ...

Back
X