Ama ben üniversite mezunuyummm!!!!

Aşağılamak değil bu....Başka açılardan da bakabilirseniz.........

Birşeyleri hazmetmiş insan olur olmaz herşeyde ben oldum ,ben üniversite bitirdim demeye ihtiyaç duymaz,daha mütevazidir......Birşeyler ispat etmek ,bunu dillendirmek zorunda değildir her defasında....

Şu da var ki her üniversite bitiren insanlıktan nasibini almamış olabiliyor malesef.............

Arkadaşların yazdığı cevaplar bir tarafı yükseltip yüceltirken diğer tarafı aşşağılıyor ...karakter ayrı bir şeydir bunun üniversite okumakla okumamakla bir alakası yoktur buna bende katılıyorum ...Her üniversite okuyan insan insanlıktan nasibini almış demiyorum ama bu üniversite okumayan içinde geçerli benim gözümde ikiside eşit eşitsizliği yaratan sizlersiniz kusura bakmayın ...

Kültürlenmek bu kadar netten geçiyor, ilginç.
Keşke önce bunları hazmetseydiniz, 'mıh' gibi kazımışsınız aklınıza...

Ha bu arada evet belirteyim, özel üniversitede okuyorum.
Hem de baba parasıyla.:52:
Ama sizin o belirttiğiniz netlerden çok daha fazlasını yaparak girdim, bir tek sizin ki bilek hakkı, alın teri değil; tercih meselesi...
Başkasına laf söylemeden önce insan kendine bir bakmalı, 'ben kimim, bunları söyleme hakkını nerede buluyorum' diye....
Cesaretinizi yaptığınız netlerden alıyorsanız hele, cevap verdiğim için kendime kızarım!

O netleri yapabilen kişi zaten kültürlüdür. Özel okullarda puanlar belli zaten barajı geçen herkes özel okula gidebiliyor o kadar çok net yaptıysanız Boğaziçi'ne yada Odtü'ye gitseydiniz. :9::9::9:Hem boşuna senede 20 milyar ödemezdiniz hemde Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olurdunuz.

Arkadaşların yazdığı cevaplar bir tarafı yükseltip yüceltirken diğer tarafı aşşağılıyor ...karakter ayrı bir şeydir bunun üniversite okumakla okumamakla bir alakası yoktur buna bende katılıyorum ...Her üniversite okuyan insan insanlıktan nasibini almış demiyorum ama bu üniversite okumayan içinde geçerli benim gözümde ikiside eşit eşitsizliği yaratan sizlersiniz kusura bakmayın ...

Elbette ikisi için de geçerli.... Konu adamın gereksiz yere tahsil durumunu dillendirmesi,karşısındakini aşağılaması......İnsan yakıştıramıyor o kadar tahsil yapmış birine... Bu yüzden boşa denmiyor okumuş cahil diye....
Üniversite ortamı insana gerçekten çok şey katıyor ...Ancak gerçek hayatta başarılı olmak,insan ilişkilerinin iyi olması ,iyi,duyarlı,empati sahibi bir insan olmak malesef üniversite mezunu olmaya bakmıyor.........

Elbette ikisi için de geçerli.... Konu adamın gereksiz yere tahsil durumunu dillendirmesi,karşısındakini aşağılaması......İnsan yakıştıramıyor o kadar tahsil yapmış birine... Bu yüzden boşa denmiyor okumuş cahil diye....
Üniversite ortamı insana gerçekten çok şey katıyor ...Ancak gerçek hayatta başarılı olmak,insan ilişkilerinin iyi olması ,iyi,duyarlı,empati sahibi bir insan olmak malesef üniversite mezunu olmaya bakmıyor.........

Aynen dediğinize katılıyorum önceki yazdıklarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız zaten ...

O netleri yapabilen kişi zaten kültürlüdür. Özel okullarda puanlar belli zaten barajı geçen herkes özel okula gidebiliyor o kadar çok net yaptıysanız Boğaziçi'ne yada Odtü'ye gitseydiniz. :9::9::9:Hem boşuna senede 20 milyar ödemezdiniz hemde Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olurdunuz.

Kültürü 'ders'lerden ibaret görmek yeni bir inanış olsa gerek...
Ben hatırlamıyorum o sınavda 'genel kültür' diye bir başlık olduğunu kaldı ki ne dünya dündemi ne siyaset ne sanat adına da hiçbir soru hatırlamıyorum.
Bunlar kültüre girmiyor herhalde....
Önce bahsettiğiniz üniversitelerdeki fakülte ve bölümlerin sınırlılığından bihabersiniz herhalde.
İstediğim bölüm o adını yazdığınız en en en iyi üniversitede yok ise ne olacak peki?
O kadar net yapmış hem de bir sözelci olarak bunları bilmeniz gerekirdi...
En en iyi okullardan mezun olmak, siz bir şey almıyorsanız 'hiç'tir.
Kişi reklamı konusunda bir adım öne geçirebilir sadece...
Umarım siz onlardan birinde okuyorsunuzdur ama öyle olsa idi çoktan söylemiş olurdunuz diye düşünmeden edemiyorum...

Ben sizi oldukça iyi anladım, zoru başarmışsınız, bunun takdirini görmek istiyorsunuz.
O yüzden özellikle o aşağıladığınız baba parasıyla okuyanlardan biri olarak sizi 'alkış'lıyorum, bizlerle asla karıştırmıyorum sizi.
Siz hayatta bize büyük bir gol atmış oldunuz, merak etmeyin.
Ha bu arada, sizin boşuna diye nitelendirdiğiniz parayı bırakın da bu eğitimi alan kişi ve bu kaynağı veren kişi tarafından düşünülsün, takdiri onlara bırakılsın.
3.göz olarak bilmediğiniz, tanık olmadığımız bir duruma 'yakıştırma'lar yapmayın.

Son düzenleme:

ben sizin amacınızı bir türlü anlayamadım.
hem öyle diyorsunuz hem böyle?

konu amacını aşmış
'' benım babam senın babanı döver'' gibi bir durum oluşmuş.
kim kime neyi ıspat etmenin peşinde anlamış değilim.

Aynen dediğinize katılıyorum önceki yazdıklarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız zaten ...

:)

Kültür seviyesi yetersiz üniversite mezunları olmuyor mu ? Yanlış anlamayın şahsınıza söylemiyorum....

Üniversite insana okuduğu bölüme dair teknik bilgileri öğretir...Tabi çeşit çeşit insan da tanırsın bu sırada...

Kültür insanın kendini yetiştirmesi ,geliştirmesi,etrafına,çevresine duyarlı olması,donanımlı olmasıdır........Üniversite sınavında yaptığı netler değildir....

konu amacını aşmış
'' benım babam senın babanı döver'' gibi bir durum oluşmuş.
kim kime neyi ıspat etmenin peşinde anlamış değilim.

Aksine konu tam amacında...
Okuyan ve hazmeden - okuyan ama içselleştiremeyen - okumayan ama kendini sürekli geliştiren - okumayan ve gereksiz gören gruplarının örneklerini gözlemliyoruz, fikirlerine tanıklık ediyoruz.
Konu da bu değil miydi?

Aksine konu tam amacında...
Okuyan ve hazmeden - okuyan ama içselleştiremeyen - okumayan ama kendini sürekli geliştiren - okumayan ve gereksiz gören gruplarının örneklerini gözlemliyoruz, fikirlerine tanıklık ediyoruz.
Konu da bu değil miydi?

konu sahibi kendı başına gelmiş olaylardan bahsediyor
genele açılmış bir konu değil yani canım.

Kültürü 'ders'lerden ibaret görmek yeni bir inanış olsa gerek...
Ben hatırlamıyorum o sınavda 'genel kültür' diye bir başlık olduğunu kaldı ki ne dünya dündemi ne siyaset ne sanat adına da hiçbir soru hatırlamıyorum.
Bunlar kültüre girmiyor herhalde....
Önce bahsettiğiniz üniversitelerdeki fakülte ve bölümlerin sınırlılığından bihabersiniz herhalde.
İstediğim bölüm o adını yazdığınız en en en iyi üniversitede yok ise ne olacak peki?
O kadar net yapmış hem de bir sözelci olarak bunları bilmeniz gerekirdi...
En en iyi okullardan mezun olmak, siz bir şey almıyorsanız 'hiç'tir.
Kişi reklamı konusunda bir adım öne geçirebilir sadece...
Umarım siz onlardan birinde okuyorsunuzdur ama öyle olsa idi çoktan söylemiş olurdunuz diye düşünmeden edemiyorum...

Ben sizi oldukça iyi anladım, zoru başarmışsınız, bunun takdirini görmek istiyorsunuz.
O yüzden özellikle o aşağıladığınız baba parasıyla okuyanlardan biri olarak sizi 'alkış'lıyorum, bizlerle asla karıştırmıyorum sizi.
Siz hayatta bize büyük bir gol atmış oldunuz, merak etmeyin.
Ha bu arada, sizin boşuna diye nitelendirdiğiniz parayı bırakın da bu eğitimi alan kişi ve bu kaynağı veren kişi tarafından düşünülsün, takdiri onlara bırakılsın.
3.göz olarak bilmediğiniz, tanık olmadığımız bir duruma 'yakıştırma'lar yapmayın.

takdiriniz ve alkışlarınız için teşekkür ederim ...siz bana cevap yazınca bana cevap hakkı doğdu ve fikrimi söyledim sizin nerede okuduğunuz ne kadar parayla okuduğunuz tabiki de beni ilgilendirmez derslerinizde başarılar ...

Kültür seviyesi yetersiz üniversite mezunları olmuyor mu ? Yanlış anlamayın şahsınıza söylemiyorum....

Üniversite insana okuduğu bölüme dair teknik bilgileri öğretir...Tabi çeşit çeşit insan da tanırsın bu sırada...

Kültür insanın kendini yetiştirmesi ,geliştirmesi,etrafına,çevresine duyarlı olması,donanımlı olmasıdır........Üniversite sınavında yaptığı netler değildir....

offf etrafımda binlerce örneği var
üniversite okumuş ve tek sahip olduğu bilgi
mesleği.

konu sahibi kendı başına gelmiş olaylardan bahsediyor
genele açılmış bir konu değil yani canım.

Tabiki öyle.
Okuyunca ne oluyor, keşke ben de gidebilseydim demişti yanlış hatırlamıyorsam.
İlk sayfalardaki yorumumda neler olabileceğini anlatmaya çalışmıştım, şimdi de güzel örneklerle açıkladık.
Yani kısaca insan kendini bilmiyor ise hiçbir şey olmuyor'u özellikle damarıma basıldığında konuyu saptırmamla göstermiş oldum.(kendime de lafımı iyi sokarım):27:
Kah isteyerek kah istemeyerek...

Bir insan üniversite okumayarak nasıl kültürünü geliştirir ben çok merak ediyorum doğrusu açıklayın da öğrenelim ...

Meydan okumaya devam ediyorsunuz.

Biraz daha devam ederseniz polemikten ceza alacaksınız, ceza vermek için diplomaya ihtiyaç yok, kötü içerikleri kontrol etmek yeterli...

Tabiki öyle.
Okuyunca ne oluyor, keşke ben de gidebilseydim demişti yanlış hatırlamıyorsam.
İlk sayfalardaki yorumumda neler olabileceğini anlatmaya çalışmıştım, şimdi de güzel örneklerle açıkladık.
Yani kısaca insan kendini bilmiyor ise hiçbir şey olmuyor'u özellikle damarıma basıldığında konuyu saptırmamla göstermiş oldum.(kendime de lafımı iyi sokarım):27:
Kah isteyerek kah istemeyerek...

eğitim bana göre çok önemli, bir kadının kesinlikle düzgün bir mesleği olması lazım
'okuyunca ne oluyor'' kısmına asla katılmıyorum.
okuyunca insanın geleceği ve sigortası hazır oluyor.

dediğim gibi üniversite insanlara asla 'kültür'' öğretmiyor
sağlam bir gelecek öğretiyor ( meslek)

''kültür'' farklı bir olay '' üniversite '' çok farklı bir olay bence.

''ben şu üniversitelerde okudum'' a gelmiş olay
demek istediğim buydu :27:

Bir insan üniversite okumayarak nasıl kültürünü geliştirir ben çok merak ediyorum doğrusu açıklayın da öğrenelim ...

Ömrünüzün ilerleyen yıllarında hayatınıza girecek olan çeşitli insanlar bunu size öğretecektir............

mesaj tekrarı......

Eklentiler

• $270x300x3-Idiots-270x300.webp
    $270x300x3-Idiots-270x300.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
Back
X