Büyük liderlerin hayat hikayelerine bakarsan hep hüsran vardır, zordur. Hiç kimse zafere çiçekli yollardan gitmemiştir.
Sana bir şey anlatayım. Emekli bir adam varmış.işini bıraktıktan sonra en iyi bildiği şey tavuk kızartması satmaya karar vermiş. Ve bunu yapabilmek için bir sürü yerle görüşmüş. Herkes kapıları yüzüne kapatmış. Belki de kendi deyimiyle “999 yerle görüştüm olmadı; ama 1000. Yer için asla umudumu yitirmedim.”şu an dünya çapında bir marka bu adam.
Sen de pes etmişsin. Her şey bitmiş gibi hayatında. Aslında iş falan da değil, evlenebilsen bütün sorunların çözülecek gibi. Ama sen önce kendini sevmelisin, kendine değer vermelisin ki evrenin pozitif enerjisi seni çeksin.
Ben iş bulamadığına inanmıyorum. İş beğenmeme diye bir şey var, yok diye bir şey yok.
Bir yerden başla bakalım. Az bir şeyler kazan. O kazandığınla kendine bak biraz. Sonra yeni bir iş, yeni kapılar derken bereket gelsin hayatına. Oturduğun yerden olmuyor maalesef.
sessilya'ya moral vermek istemişsin niyetin insanca, arkadaşça ve çok samimi ama eminim o bunu okurken ona çok anlamsız gelecek biliyorum. biliyorum çünkü ben de bazen bu kadar derin bir anlamsızlığın içine düşüyorum ve bu sözler o kadar silik ki....aslında bu ne biliyor musun ? yaşama sevincini yitirmek. evlenmek demiş ya inan değil ,kendisi de çok iyi biliyor sadece kendini atacak tek yer bu diye düşünüyor başka fikir bulamıyor çünkü....işte bu
şimdi gelelim diğer boyutuna. Bir sorunu çözmenin en gerçekçi yolu önce sorunun ne olduğunu bilmek çözümlerse herkesin.bu içinde bulunduğu sosya-kültürel duruma ,bilinç düzeyine ve ne kadar dipte olduğuna bağlı.bunlarda değil yalnızca ordan çıkma isteğine, karakterinde ki motivasyonunu arttırabilme yetisine ve belki de kendi dışında yardım alacağı iyi insanlara....
bazen çözüm insanın tam burnunun dibindedir ama göremez! bazen de uzaktadır ama olsun koşma yetenegı vardır kossa yetısıp alacak ama koşma yetenegınden habersızdır! yani tavuk civcivleriyle büyüyen bir kartal yavrusu gibi kendini tavuk zanneder ve uçamaz ...bunun gibi.
benim diyeceğim şu ki sakın ama sakın şunu aklından çıkarma sesilla SEN DEGERLİSİN.kim için mi? yaşam için ve ŞUNUDA UNUTMA SEN ÇOK GÜÇLÜSÜN!!!! evet evet çok güçlüsün ! bunu nerden mi biliyorum senı tanımadan bunu mu soruyorsun?! GÜÇLÜ OLMASAYDIN YOK OLURDUN.DOGA DA GÜÇSÜZLER YAŞAYAMAZ.bu doga kanu belgesel izledın mı hiç ? sakat,sorunlu doğan yavruları annelerı bırakır gıder çünkü ölecegını bılır.biz insanlar için de öyle. Düşünsene neden hamileler ilk 3 ayda düşük yaparlar.yanı düşük riski ilk 3 ayda neden çok yüksektir.güçsüz embrıyoların yasama sansı yoktur ve vücudumuzun bir calısma prensıbı var,bir bilinç düzeyi var güçsüz embriyoyu daha bebek haline gelmeden vücuttan atmak ister.yaşam sansı vermez.
ben de senin gibiyim özellikle son 3-4 yıldır.motıvasyonum cok dusuk.çabuk umutsuzluğa kapılıyorum ve kendimi toparlayamıyorum çarçabuk ama genede işte......
çok sevdiğim bir söz vardır onu da söylemek istiyorum sana "NEFES ALIYORSAM ,HER ŞEY YOLUNDA DEMEKTİR"
seni özelden ekledim belkı konuşmak ıstersın dıye