• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Aman Allahım! Bebeğim uyandı ama gözleri şiş!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
Aman Allahım! Bebeğim uyandı ama gözleri şiş!!!

7 aylık bir kız bebeğim var. ve bu sabah uyandığında tamamen göz kapaklarının kaybolduğunu ve gözlerinin şişik olduğunu fark ettik. Gözde bir kızarıklık yok...Acaba serin havada kalmıştı dün akşam..ondan olabilir mi? ve evimizde gayet sıcak olduğu için her aksam ben banyo yaptırıp öyle yatırıyorum şu ana kadar bir problem yoktu ama bu sabah gözleri şiş uyandı 1 saat geçti halen şiş...

KIZLAR BU SORUNU NASIL ÇÖZEBıLıRıM? NEDıR ÖNERıNıZ?:sinifsinif:

ıKıNCı SORUM ıSE 7 aylık bebeğimin kulaklarını deldirip küpe taktırmak istiyorum...acaba erken mi biraz daha mı beklesem? acır mı veya sağlıklı mı henüz 7 aylıkken?

Son düzenleme:
ilk soruna gelince biran önce kızını dr.a getir bence
burdan ne gibi bi çare ummuyorsunki?

ikinciside ben dr.uma sordum 2 yaşından önce küpeyi tavsiye etmediğini, hem çocuk oynarken çıkarıp yutabileceğini hemde iltiap gibi bi durumda söyleyemeceğei içde acı çekeceğini söyledi

arkadaşımız fikir sormuş çare aradığından dil arkadaşı kırıcı olmanın anlamı yok burda hepimiz birşey yazıyoruz kızcağızı sordu soracağına pişman etmişsin burda sende dahi herkes birşeyler soruyor neyse arkadaşmın kızın alerji olmuş olabilir gözleri şiştiyse alerji belirtisi olabilir bu ikincisi henüz kulaklarını deldirip küpe takılıcak yaşta dil annesi biraz daha büyüsün geçmiş olsun

Gözleri enfeksiyon kapmış olabilir dışarda. Biran önce doktora gösterin. Damla verir muhtemelen ve geçer endişelenmeyin.
ıkinci soru için karar sizin. Artık can acımıyor kulak deldirmelerinde ama iyi bir yerde yaptırın bu işi. Ben deldirmedim 2.5 yaşında kızım ama sebebi bebeklerde küpeden hoşlanmıyorum isterse kızım kendisi deldirir ilerde.
7 aylıkken hiç yaptırmazdım yeni haraketlenmeye başlıyorlar elini kolunu cizebilir küpeden, kulağını yaralayabilir.

ilk soruna gelince biran önce kızını dr.a getir bence
burdan ne gibi bi çare ummuyorsunki?

ikinciside ben dr.uma sordum 2 yaşından önce küpeyi tavsiye etmediğini, hem çocuk oynarken çıkarıp yutabileceğini hemde iltiap gibi bi durumda söyleyemeceğei içde acı çekeceğini söyledi

bende diyordumki sen birşey söylesende ben onu yapayım.
sen sabah sabah kapris yaparken ben bebeğimin dr.uyla görüşüp randevu almıştım bile. buraya yazmanın amacı başıma böyle bir durumun geldiğini sizlerle paylaşmaktı. ama görüyorum ki tam bir paylaşım ortamı olmaktan çıkmış. sabah tersinden uyanan varsa gelip gerginliğini atacağı bir ortam olmuş.
ben dahil her anne bebeği konusunda çok hassastır. bukadar hassasiyet gösterirken burada sen dahil kim ne derse desin hemen her söyleneni yapmıyorum. Bilinçli olarak araştırıp doktorlara danışıp doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.
Ancak senin bu ifaden ilginç doğrusu. bu ortamda derdine bir çare arayan bir dolu üye var. Herkes senin gibi bir tavır takınsa kim derdini paylaşacak veya bu ortam ne işe yarayacak?söyleyecek biri varmı?

bende diyordumki sen birşey söylesende ben onu yapayım.
sen sabah sabah kapris yaparken ben bebeğimin dr.uyla görüşüp randevu almıştım bile. buraya yazmanın amacı başıma böyle bir durumun geldiğini sizlerle paylaşmaktı. ama görüyorum ki tam bir paylaşım ortamı olmaktan çıkmış. sabah tersinden uyanan varsa gelip gerginliğini atacağı bir ortam olmuş.
ben dahil her anne bebeği konusunda çok hassastır. bukadar hassasiyet gösterirken burada sen dahil kim ne derse desin hemen her söyleneni yapmıyorum. Bilinçli olarak araştırıp doktorlara danışıp doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.
Ancak senin bu ifaden ilginç doğrusu. bu ortamda derdine bir çare arayan bir dolu üye var. Herkes senin gibi bir tavır takınsa kim derdini paylaşacak veya bu ortam ne işe yarayacak?söyleyecek biri varmı?

kimseye çatığım yok
gerginliğimi atığımda yok
zaten gerginde değilim oda nerden çıktı????
bu asabiyet bu agresiflik niye?? ters yanından kalkan sen olmayasın sakın arkadaşım?
kızının gözü ile ilgili bi soruya burdan nasıl yanıt alabileceğini çok merak ettim okadar
şahsen öyle bişey benim başıma daha doğrusu kızımın başına gelse ilk işim burayı açıp konu açmak olmazdı
kızımı aldığım gibi dr.a giderdim
buda daha önce benzer bir olay yaşayan çıktı diyelim, ve dediki önemli bişey değil kendiliğinden geçer, ozaman dr.a gitmicekmiydin çok merak ettim
evet burası bir paylaşım sitesi, gayette güzel bir site
ama bazı şeyleri ben kendi adıma konusunda uzman biriyleriylen paylaşmayı tercih ederim
sen öyle yapmiyorsan buna diyecek bişeyim olamaz elbete.
Umarım kızının gözü iyileşmişdir
Tüm bebişlere sağlıklı günler dilerim

kimseye çatığım yok
gerginliğimi atığımda yok
zaten gerginde değilim oda nerden çıktı????
bu asabiyet bu agresiflik niye?? ters yanından kalkan sen olmayasın sakın arkadaşım?
kızının gözü ile ilgili bi soruya burdan nasıl yanıt alabileceğini çok merak ettim okadar
şahsen öyle bişey benim başıma daha doğrusu kızımın başına gelse ilk işim burayı açıp konu açmak olmazdı
kızımı aldığım gibi dr.a giderdim
buda daha önce benzer bir olay yaşayan çıktı diyelim, ve dediki önemli bişey değil kendiliğinden geçer, ozaman dr.a gitmicekmiydin çok merak ettim
evet burası bir paylaşım sitesi, gayette güzel bir site
ama bazı şeyleri ben kendi adıma konusunda uzman biriyleriylen paylaşmayı tercih ederim
sen öyle yapmiyorsan buna diyecek bişeyim olamaz elbete.
Umarım kızının gözü iyileşmişdir
Tüm bebişlere sağlıklı günler dilerim

Ben ilk iş olarak buraya durumu yazmadım. sabah erkenden dr.umuzla görüştüm. Birkaç saat sonraya randevu aldım. ve bu arada sorunu buraya yazdım. Sonuçta buraya hastalığını yazanlar sence dr.a gitmeyi ihmal edip forumdan mı tedavi oluyorlar.
bu arada kızımı dr.a götürdüğümde hiçbirşeyi kalmamıştı hatta dr bile güldü birşey yok diye. Alerjen bir durum olmuş olabilir ve geçmiş tekrar ederse tedavi uygulayalım dedi. Demem o ki " doktora götürmelisin desen" bu tepkiyi almazdın. "buradan ne umuyorsun ki demen" hiç hoş değildi.

bistrogirl benim yerime çok güzel ifade etmişsin arkadaşım polemiğe girmek istemediğim için arkadaşın cevabına birşey yazmıcaktım sen forum konusu sahibi olarak güzel ifade etmişsin aslında prencess in love arkadaşımıza neden böyle birşey söylediğime gelince forumu çok iyi takip eden birisiyim kendisin açtığı konularıda okuyorum ve başkalarına verdiği cevaplarıda ....:)

Aman Allahım! Bebeğim uyandı ama gözleri şiş!!!

7 aylık bir kız bebeğim var. ve bu sabah uyandığında tamamen göz kapaklarının kaybolduğunu ve gözlerinin şişik olduğunu fark ettik. Gözde bir kızarıklık yok...Acaba serin havada kalmıştı dün akşam..ondan olabilir mi? ve evimizde gayet sıcak olduğu için her aksam ben banyo yaptırıp öyle yatırıyorum şu ana kadar bir problem yoktu ama bu sabah gözleri şiş uyandı 1 saat geçti halen şiş...

KIZLAR BU SORUNU NASIL ÇÖZEBıLıRıM? NEDıR ÖNERıNıZ?:sinifsinif:

ıKıNCı SORUM ıSE 7 aylık bebeğimin kulaklarını deldirip küpe taktırmak istiyorum...acaba erken mi biraz daha mı beklesem? acır mı veya sağlıklı mı henüz 7 aylıkken?
Üzerinden 6 yol geçmiş ama aynı sorun bende var Dr ne dedi göz kapağı şişliğine

Back
X