• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ambulans hangi durumlarda çağırılır?

Hamileyim mide bulantılarım bugün o kadar arttı ki yediğim ne varsa hemen çıkarıyorum midemde hicbir sey kalmadi. Sürekli kusuyorum sonrasinda da bi süre mide ağrısı çekiyorum. Elim ayağım güçten düşüyor dizlerim titriyor ayağa kalkinca başım dönüyor.
Esim de evde değil, otobüslerin saati bitti, ambulansı arasam gelip alsalar çok mu tuhaf olur? Bu gibi durumlarda arayamaz mıyız?
Paremediğim. Hamile olmanizdan dolayi ambulans gonderirler cekinmeyin

Bilirim o duyguyu. Gitsende pek bi şey yapmıyorlar. Gaviscon şurup al sen miden için ama gidersen en azından bi serum takarlar. Ara bence götürecek kimse yok ve hamilesin
nasıl bir insana hem de hamile birine öyle rahatca ilaç önerebiliyorsunuz aman diyim lütfen yapmayın ne olursa olsun size iyi gelen bir ilaç başkasına iyi gelecek diye bir şey yok.İnsan hayatı şakaya gelmez

Eski bir acil tip teknisyeni olarak söylüyorum.Ambulans gelir.Hastaneye gidersiniz.Acilde serum icine bulanti kesici koyup serum bitince geri eve yollarlar.yada kalçadan enjeksiyon yaparlar bulanti kesiciyi.sonra eve.gece vakti yalniz dönmek sorun olabilir.bir komsunuzun kapisini calip yardim isteyin.Komsu komsunun külüne muhtactir derler.Esinizi surekli arayip durumdan haberdar edin.mümkünse bu zor zamanlari ailenizin yaninda gecirin derim.zor geçebiliyor

nasıl bir insana hem de hamile birine öyle rahatca ilaç önerebiliyorsunuz aman diyim lütfen yapmayın ne olursa olsun size iyi gelen bir ilaç başkasına iyi gelecek diye bir şey yok.İnsan hayatı şakaya gelmez
Çok basit bi ilaç antibiyotik vb bi şey değil acilde hamileyim midem bulanıyor diyene karşıdaki eczaneden gaviscon al diyolar hayati bi durum yok yani rahat olun

Bu gibi durumlar için taksi durağını arayin.
Kalp krizi geçiren biri ya da zehirlenen bir bebek degilsiniz. Yani eve gelince sağlık görevlilerinin sizi hastaneye götürmelerini mi isteyeceksiniz? Adamların işi bu değil ki.

Hamileyken bende boyleydim
Bikere taksiyi arayıp acile gittim serum verdiler
Serum çok iyi geliyor

Cevaplariniz icin teşekkür ederim hepinize.

Bu gibi durumlar için taksi durağını arayin.
Kalp krizi geçiren biri ya da zehirlenen bir bebek degilsiniz. Yani eve gelince sağlık görevlilerinin sizi hastaneye götürmelerini mi isteyeceksiniz? Adamların işi bu değil ki.

Taksiye verecek param yoktu napabilirdim hangi taksici bedavaya götürürki onu ben de düşündüm zaten.

Hamileyken bende boyleydim
Bikere taksiyi arayıp acile gittim serum verdiler
Serum çok iyi geliyor

Haftada kac kez serum yiyorum zaten ama dün gidecek imkanim yoktu o yuzden ambulansi sordum. Esiniz destek oldu mu peki bu donemde? Benimkinden hic destek göremiyorum abarttigimi düşünüyor hic halim olmamasina ragmen evin temizligi konusunda yapmadigim herşeyi laf edip duruyor. Belki ondan destek görsem surekli iyilesme cabasinda olmazdim.

Cevaplariniz icin teşekkür ederim hepinize.

Taksiye verecek param yoktu napabilirdim hangi taksici bedavaya götürürki onu ben de düşündüm zaten.

Haftada kac kez serum yiyorum zaten ama dün gidecek imkanim yoktu o yuzden ambulansi sordum. Esiniz destek oldu mu peki bu donemde? Benimkinden hic destek göremiyorum abarttigimi düşünüyor hic halim olmamasina ragmen evin temizligi konusunda yapmadigim herşeyi laf edip duruyor. Belki ondan destek görsem surekli iyilesme cabasinda olmazdim.
Eşim destek oldu ... Açıkçası esinize çok kızdim destek olmadığı gibi size para bırakmaması çok yanlış
Dünyanın binbir türlü hali var

Bizim bulunduğumuz şehirde para yoksa taksiye yine binebiliyoruz gideceğimiz yer hastane gibi zaruri olupda para olmayınca şoföre söylüyoruz bunu

kimliğimizi bırakıp akşam parayı ödeyip kimliği alicaz diyoruz

Bikere başıma geldi kimliği emanet ettim akşam çıkışta eşim durağa gidip borcu ödeyip kimliğimi almıştı geri
Borcu kağıda yazıp imzalıyor borcta öyle biliniyor

Allah gerek etmesin de yine de aklınız da bulunsun

Hamileyim mide bulantılarım bugün o kadar arttı ki yediğim ne varsa hemen çıkarıyorum midemde hicbir sey kalmadi. Sürekli kusuyorum sonrasinda da bi süre mide ağrısı çekiyorum. Elim ayağım güçten düşüyor dizlerim titriyor ayağa kalkinca başım dönüyor.
Esim de evde değil, otobüslerin saati bitti, ambulansı arasam gelip alsalar çok mu tuhaf olur? Bu gibi durumlarda arayamaz mıyız?

Tabii ki çağırabilirsiniz. Eşimin beli tutulmuştu kalkamiyordu kaldiramadim bende tek başıma. Aradım ambulansı anlattım durumu 10 dk içinde geldiler iğne yaptılar evde. size de gelirler çekinmeyin.zaten ambulans çağırıldığı zaman gelmek zorundalar ben gelmiyorum durumunuz önemsiz deme hakları yok sağlıkçılar daha iyi bilir tabi ama ben öyle biliyorum.

Back
X