Ameliyat olduğuma pişmanım. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Ben sezaryen oldum içimden kocaman çocuk alındı da ağrım bu kadar sürmedi. Yumurtalık operasyonununda daha kısa sürmesi lazım. Ağrılarla sürekli yaşamak, işe gidip gelmek, çocukla uğraşmak ne kadar zordur Allah kolaylık versin. Durumunuz bana normal gelmedi. Mutlaka başka bir doktora görünün.

Mutlaka özel hastanede bir doktora görünün. Üniversite hastaneleri bu konuda çok yetersizler. Hastalara ne açıklama yapıyorlar ne önem veriyorlar. Özeldeki doktordan en azından durumunuz hakkında adam akıllı açıklama alırsınız içiniz rahat eder.

38 cm kist mi? Allah sizi yavrunuza yavrunuzu size bağışlamış. Benim sizinkine göre çok daha küçüktü kistim.
Tabi ben büyük ameliyat olacağını biliyordum ve hatta ameliyata tüm Rahim tüpler her iki yumurtalığımın alınacak olması riski ile girdim.
İnsan oğlu işte. Ama yaşamadığım tecrübe etmediğimiz bir şey olunca gerçekten sezeryan gibi düşünmüştüm.
Ağrının normal olduğunu en azından benzer şeyler tecrübe eden birilerinden duymak çok ferahlattı beni.
Çünkü ilk zaman ağrılarım daha fazla ve o kadar alakasız bölgedelerdi ki içimde birşey unuttuklarını bile düşünmüştüm.

sezeryanla da olsa dogum normal ılerleyen surec ... vucudun adapte oldugu ve ılk gunden berı tamamen dogum anına gore sekıllenen ılerleyen normal bır surec

kıst amelıyatında ıse tum vucudu olumsuz etkıleyen ve duzeltebılmek ıcın tabırı caızse tamır ıcın acılan oynanan mudahale edılen kurcalanan dogal surece dahıl olmayan durum ,yerınden cıkarıldıgında da (kı vucudunuzda olması gerekenle bırlıkte yerınden cıkarıldıgında )bırde onun yerını vucudun kendısının saglıklı sekılde doldurması gereken bır yer ...alınmakla da bıtmıyor ıyılesmesı bıle mesele

yanı ıyılesme surecı ıcın bu sekılde dusunmek bunu baz almak gerek o yuzden dogumdan cok daha zor daha meşakatlı daha agrılı

, uzandıgımda sankı ıcımde bır ıp parcası kopuyormus ya da gerındıgımde ıcı su dolu sıseyı bukersenız olusan sey oluyormus gıbı kırt edıyordu resmen tuhaf bır hıs smear testımde yenıden dogurdum sankı altdan muayene ettıgınde olmayan yumurtalıgım agrıdı :KK70:

doktora sordugumda vucut kendını onarmak ıcın o bolgeyı su ıle doldurur yanı orada odem olusur
o odem top halıne gelır kana ve kas dokusu gıbı olusum saglar demıstı suan ıcınızde bır odem var vucut tum gucuyle tamamen o bolgeye kıtlenmıs kendını onarmaya calısıyor dusunun

ve dıger yumurtalık da olması gerekenden daha fazla calısır alınanın yerıne de gorev ustlenır demıstı

yorucu bır surec doktora muayeneye bıle gıtmek ıstememenızı bu dusuncenın bıle nasıl gerdıgını bılıyorum rahat hareket edebılmek ıstıyorsunuz artık bılıyorum

kesınlıkle kendınıze yedek bır doktor daha edının amelıyatınızla ılgılı tum bılgılerın oldugu dosyanızı alıp genel muayene olun bır doktorun goremedıgını dıger doktor gorebılıyor veya bır aksılık olursa sıkıntıya gırmemıs olursunuz baska doktor da tum surece dahıl oldugundan ıcınız rahat eder
aklınızda da bu durum ıcın bırsey kalmamıs olur

Bu ameliyat sezaryandan daha zor diye biliyorum. Ablam ameliyat olmuştu, " iki çocuk doğurdum böyle acı çekmedim " demişti.
3 ayda anca toparladı. Zamanla iyi olacaksınız merak etmeyin.

sezeryanla da olsa dogum normal ılerleyen surec ... vucudun adapte oldugu ve ılk gunden berı tamamen dogum anına gore sekıllenen ılerleyen normal bır surec

kıst amelıyatında ıse tum vucudu olumsuz etkıleyen ve duzeltebılmek ıcın tabırı caızse tamır ıcın acılan oynanan mudahale edılen kurcalanan dogal surece dahıl olmayan durum ,yerınden cıkarıldıgında da (kı vucudunuzda olması gerekenle bırlıkte yerınden cıkarıldıgında )bırde onun yerını vucudun kendısının saglıklı sekılde doldurması gereken bır yer ...alınmakla da bıtmıyor ıyılesmesı bıle mesele

yanı ıyılesme surecı ıcın bu sekılde dusunmek bunu baz almak gerek o yuzden dogumdan cok daha zor daha meşakatlı daha agrılı

, uzandıgımda sankı ıcımde bır ıp parcası kopuyormus ya da gerındıgımde ıcı su dolu sıseyı bukersenız olusan sey oluyormus gıbı kırt edıyordu resmen tuhaf bır hıs smear testımde yenıden dogurdum sankı altdan muayene ettıgınde olmayan yumurtalıgım agrıdı :KK70:

doktora sordugumda vucut kendını onarmak ıcın o bolgeyı su ıle doldurur yanı orada odem olusur
o odem top halıne gelır kana ve kas dokusu gıbı olusum saglar demıstı suan ıcınızde bır odem var vucut tum gucuyle tamamen o bolgeye kıtlenmıs kendını onarmaya calısıyor dusunun

ve dıger yumurtalık da olması gerekenden daha fazla calısır alınanın yerıne de gorev ustlenır demıstı

yorucu bır surec doktora muayeneye bıle gıtmek ıstememenızı bu dusuncenın bıle nasıl gerdıgını bılıyorum rahat hareket edebılmek ıstıyorsunuz artık bılıyorum

kesınlıkle kendınıze yedek bır doktor daha edının amelıyatınızla ılgılı tum bılgılerın oldugu dosyanızı alıp genel muayene olun bır doktorun goremedıgını dıger doktor gorebılıyor veya bır aksılık olursa sıkıntıya gırmemıs olursunuz baska doktor da tum surece dahıl oldugundan ıcınız rahat eder
aklınızda da bu durum ıcın bırsey kalmamıs olur
Ne güzel anlamışsınız tam içimde hissettiklerim böyle içimde birşey kopuyor gibi.
Olmayan yumurtalığımda kist oluşmuş tekrar muhtemelen sizin söylediğiniz ödemin top hale gelmesi meselesi.
Aslında üniversite hastanesini bu alanda (kanser riski de vardı) en iyi doktorun orada olması nedeniyle tercih ettim. Özel hastane bana bu ameliyatla birlikte safra ameliyatını da yapabileceğini söylemişti.
Üniversite hastanesi ise kesinlikle bunun mümkün olmadığını ameliyatın çok zorlu geçeceğini söylemişti. Aslında üniversiteyi tercih etmemdeki neden de buydu. Fakat sonraki süreçte istediğim bilgilendirmeyi alamadım.
Valla dönüp dönüp okuyup ağlıyorum yazdıklarınızı o kadar iyi anlamışsınız ki beni. Yani önceki gün ilk alttan muayene ile birlikte tüm ağrılarım yeniden başladı.
Prof muayene esnasında dedi zaten kızım içinde yapışıklık çok fazlaydı. Sanırım onun da müdahalesi eklenince çok daha kötü oldum.

İyi olursunuz inşallah bebeğinize bakan birisi var mı belki de yeterince dinlenemiyosunuzdur ameliyat oldunuz sonuçta benim ikinci bebeğimde sezeryanim çok ağır geçti 1 hafta sonra makat catlagim oldu bir de ondan ameliyat oldum sezeryan ağrılarım devam ederken ve iyileşmem 3 ayı buldu yani tamamen normale dönmem moralinizi yüksek tutmaya çalışın ağrı kesici alın sıcak tutun kendinizi de geçecek mutlaka Allah tez zamanda sifanizi versin
Aslında şanslıyım hem annem hem k. Validem ilk günler çok destek oldular. Hele Kvalidem annemden iyi baktı bana ve oğluma.
Fakat henüz ameliyatımın 2.haftası dolmadan babam covid oldu annemle 2 hafta hastanede yattılar, k. Validem çok ağır grip geçirdi belki covid atlattı 10 gün de o yattı. Aslında bu süreçte dört yanın hastalıkla çevrilmesi de psikolojik olarak çok çok etkiledi beni.

Çok gcmis olsun..bende sezeryan doğum ile beraber doktorum rahminde miyom olduğunu farketti ve onu aldı.ben daha öncede sezeryan olmuştum ve bukadar zorlandığımi hatırlamıyorum Biray kendime gelemedim.okadar ağrılarım olduki tarifte edemiyorum.gunlerce ağladım.sizi düşünemiyorum.bir organıniz alınmış ve kendine gelememeniz bana normal geldi.bu tarz ameliyat olan kişilerle konuşmanız size iyi gelecektir.yalniz o kisti hoca göremedimi yada uğraşmak mi istemedi çok garip.

Doğum yapmak gibi olmadığına şüphem yok. Sonuçta bir organ kaybettiniz. Ağrılarınız normaldir ama siz yine de sizi dinleyen, halinizden anlayan bir doktora daha muayene olun. Doktor çok etkiliyor hasta psikolojisini. Siz karşınızda muhatap bulamadığınız için daha çok strese giriyorsunuz, ters giden bir şeyler var diye düşünüp daha çok acı çekiyorsunuz muhtemelen.
Sizi anlayan, yaşadıklarınızın normal olduğunu anlatacak bir doktorunuz olursa eminim daha kolay toparlanırsınız.
Allah şifa versin.

geçmiş olsun

arkadaşım benzer bir ameliyat geçirdi

takiben hamile kaldı

bence bu süreçte korunmayı ihmal etmeyin demek istedim zira bu sefer de kesi var üstüne bebek diye stresi çok katlandı
Ahha çok güldüm ya😁 henüz o mertebeye bile gelemedim yatakta yastıklarla yatıyorum 😁

Halam kist aldırdı benim uc ay kendıne gelemedı oturup kalkamadı rahat. Şimdi çok iyi ama o da baska bişi bu ameliyat dıyodu. Dorduncu aydan sonra agrısı azalmıstı baya ama kaç ay korse falan kullandı.

Merhaba hanımlar.
İlk çocuğum tüp bebek ile oldu. 2. Çocuk düşünüyorduk bu arada kontrollerimde sol yumurtalığımda tümör markerleri yüksek kist çıktı ve sol yumurtalığımın alınması gerektiği söylendi. Bir kaç doktora gittim ve hepsinin kararı aynı olunca üniversite hastanesinde bir profa ameliyat oldum.
Ameliyat olalı 40 gün oldu. Hala iyileşemedim. Karnımda dik kesi yapıldı. İçimdeki ağrıyı acıyı tarif etmem çok zor. Dün kontrolüm vardı, tekrar kist oluşmuş. 3 cm. Alınan yumurtalık tarafında nasıl kist oluşur bu kadar kısa sürede nasıl büyür hiç anlamadım. 15 gün arayla 2 kez adet oldum. 7. Günümdeyim hala devam ediyor. Doktora söyledim ama hiç yorum dahi yapmadı.
Ameliyat sonrası ilk alttan muayene ile ameliyat ağrılarım yeniden başladı sanki.
Asistanları da doktor birşey görse söylerdi dedi, bu yani. Adet düzenleyici yok ağrı kesici yok yok yok.
Hem hayat kalitem düştü, hem çocuk fikrinden tamamen vazgeçtim. Geçmeyen ağrılarım bu arada işe dönmem üstüne bende ilgi bekleyen 2.5 yaşındaki oğlum derken hayata küsmüş durumdayım.
Ne tekrar başka bir doktora gidecek gücüm var ne de hastane görmek istiyorum.
Günlerce yatmak istiyorum bu duygudan nasıl kurtulacağım sağlığıma nasıl kavuşacağım bilmiyorum.
Bazen diyorum ki keşke hiç ameliyat olmasaydım son ana kadar. 40 yaşında çökmüş bir kadın oldum.
Çok geçmiş olsun. Patoloji sonucu ne çıktı acaba? Temizmiymiş?

inşallah iyi çıkmıştır. Zamanla ağrılarınız da geçecek.

Çok gcmis olsun..bende sezeryan doğum ile beraber doktorum rahminde miyom olduğunu farketti ve onu aldı.ben daha öncede sezeryan olmuştum ve bukadar zorlandığımi hatırlamıyorum Biray kendime gelemedim.okadar ağrılarım olduki tarifte edemiyorum.gunlerce ağladım.sizi düşünemiyorum.bir organıniz alınmış ve kendine gelememeniz bana normal geldi.bu tarz ameliyat olan kişilerle konuşmanız size iyi gelecektir.yalniz o kisti hoca göremedimi yada uğraşmak mi istemedi çok garip.
Ameliyat öncesi 3 ayrı doktora gitmiştim hepsi tek kist görmüştü. Nasıl bu kadar kısa sürede yeniden oluştu bilemedim ben de

Merhaba hanımlar.
İlk çocuğum tüp bebek ile oldu. 2. Çocuk düşünüyorduk bu arada kontrollerimde sol yumurtalığımda tümör markerleri yüksek kist çıktı ve sol yumurtalığımın alınması gerektiği söylendi. Bir kaç doktora gittim ve hepsinin kararı aynı olunca üniversite hastanesinde bir profa ameliyat oldum.
Ameliyat olalı 40 gün oldu. Hala iyileşemedim. Karnımda dik kesi yapıldı. İçimdeki ağrıyı acıyı tarif etmem çok zor. Dün kontrolüm vardı, tekrar kist oluşmuş. 3 cm. Alınan yumurtalık tarafında nasıl kist oluşur bu kadar kısa sürede nasıl büyür hiç anlamadım. 15 gün arayla 2 kez adet oldum. 7. Günümdeyim hala devam ediyor. Doktora söyledim ama hiç yorum dahi yapmadı.
Ameliyat sonrası ilk alttan muayene ile ameliyat ağrılarım yeniden başladı sanki.
Asistanları da doktor birşey görse söylerdi dedi, bu yani. Adet düzenleyici yok ağrı kesici yok yok yok.
Hem hayat kalitem düştü, hem çocuk fikrinden tamamen vazgeçtim. Geçmeyen ağrılarım bu arada işe dönmem üstüne bende ilgi bekleyen 2.5 yaşındaki oğlum derken hayata küsmüş durumdayım.
Ne tekrar başka bir doktora gidecek gücüm var ne de hastane görmek istiyorum.
Günlerce yatmak istiyorum bu duygudan nasıl kurtulacağım sağlığıma nasıl kavuşacağım bilmiyorum.
Bazen diyorum ki keşke hiç ameliyat olmasaydım son ana kadar. 40 yaşında çökmüş bir kadın oldum.
Allah büyüktür ins tüm sıkıntılariz geçip gider içini ferah tut üst üste gelmiş ama rahatla geçecek ins

Back
X