ameliyat olmama yakın bana yardımcı olun lütfen:(

baercan

Takı, bileklik, kolyeler
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
18
3
286
Merhaba;

Bende Hasan Hüseyin Ceylana ameliyat olacağım. çok iyi tatlı bir doktor. Hani muayene için gittiğim gün müsait olsaydım hemen
onun verdiği rahatlıkla ameliyat olacaktım nerdeyse. Ama şuan gerçekten endişeleniyorum. Ağrılarım nasıl olacak. Morluklar uzun sürecekmi. Tampon beni zorluycakmı? sorular sorular. Ameliyat olanlar bana yardımcı olabilir mi_?

Canım emin ol hiç ağrın olmayacak yani en azından benim hiç olmadı. Morluklarin 4.gunden itibaren azalmaya başlayacak. Ama ilk 3 gun benim suratım tam anlamıyla balon gibi olmuştu dediğim gibi sonra inmeye başlıyo. Tamponlar konusuna gelince cevreye cok kulak asma. Bana herkes tamponlar çıkarken cok ağrıyormuş cok kötü oluyormuş gibi bir sürü seyler söylediler ve ben o psikolojiyle gittim doktoruma söyleyince de bi güzel güldü bana :) bu tamponların çıkarken ağrı yaptıgı muhabbetini kim çıkarıyo diye :) ki öylede oldu hissetmedim bile cok rahat çıktı. ama tamponlar çıkana kadar burnundan nefes alamadığın ıcın ağız kurulugun cok fazla oluyo ve kulakların bazen zonkluyo basıncın burundan çıkamayıp kulaklara ve ağıza yönlendirile ıcın. Yani dediğim gibi ıcın rahat olsun seni oyle cok zorlayacak bi durum olmaz :)

Benim tamponlarım bugün çıktı gerçekten hiç acı hissetmedim burnuma önce bir sprey sıktı doktorum, sonra tamponları çekti birden, hiçbir ağrı olmadı. daha sonra burnumun içine yine sprey sıktı, uzun zamandır bu kadar güzel nefes almamışım onu farkettim. Burnumda şu an alçı var sadece, o da cuma çıkacak. Benim 2.günümde şişlikler maksimum seviyedeydi, morluk azdı. Bugün 4.günüm artık ve şişliklerim çok azaldı.en zorlandığım an ameliyattan çıktığım o ilk anlardı. Baş ağrısı ve mide bulantım oldu, zaten ağrı kesici veriyorlar serumla o da geçiyor kısa sürede. Bakalım şimdi merakla yeni burnumu merak ediyorum. Sana da şimdiden geçmiş olsun. Hastane odasına geldiğin andan itibaren buzu asla ihmal etme çok faydasını gördüm

Merhaba;

Bende Hasan Hüseyin Ceylana ameliyat olacağım. çok iyi tatlı bir doktor. Hani muayene için gittiğim gün müsait olsaydım hemen
onun verdiği rahatlıkla ameliyat olacaktım nerdeyse. Ama şuan gerçekten endişeleniyorum. Ağrılarım nasıl olacak. Morluklar uzun sürecekmi. Tampon beni zorluycakmı? sorular sorular. Ameliyat olanlar bana yardımcı olabilir mi_?

ben ameliyat olali 4 ay oldu oldugum gün ki korkuyu hayatimda daha önce hic yasamamistim ama uyaninca korktuguma degmedigini anladim. bir kere hic ama hic aci hissetmedim zor olan tarafi uyandiktan sonra cok susadim ama yasak olsugu icin icemedim, yiyip icmeye baslayinca kan kustum. tamponlarla uyumak, yemek yemek su icmek gercekten cok zor ama aci hic yok. tamponlar ciktiktan sonra zaten mükemmel hissediyorsun ;) iyikide olmusum diyorum 3 gunluk sikintiyi cekiverelim canim guzel olmak icin :) hic korkma allah yardimcin olsun

Acı sızı yok ben hiç agrı kesici icmedim mesela. tampon cıkarken hiç acıtmıyor gerçekten sadece tuhaf bi his oluyor o kadar acı hissetmedim ben hiç. dikişler yüzünden yemek zor yedim ilk günler ve agzımdan nefes almakta zorlandım başka bi sıkıntım olmadı
yüzdeki morluk şişlik 5. güne çok inmiş oluyor bir haftaya biseyin kalmaz

Son düzenleme:
Back
X