Ameliyat Öncesi Burun Tasarımı

guulcanyilmaaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
35
21
18
43
Merhabalar. Forumda açtığım konulardaki tavsiyelerden sonra sonunda burun eğriliği (Septum Deviasyonu) ameliyatı olmaya karar verdim.

Doktorum 8 Temmuza tahlil vs için gün verdi. 9 Temmuzda beni yatıracakmış. 10 Temmuzda da ameliyat dedi. Ben ona hazır ameliyat oluyorken biraz burnumun ucu falan da biraz kalksa diye de anlattım.

Aklıma takılan 2 şey var. Bunlar hakkında bilgisi tecrübesi olan yardımcı olursa çok sevinirim :110:

1- Güzel bir burun yaparız dedi. Ama nefes alma olayı her ameliyatta zedelenir gibi bir şey söyledi. Yani komple burun deliklerini açsa bile nefes alma sistemi fonksiyonu bozulursa zorlanılabiliyormuş nefes almakta yine. Bunu size her doktor söylemek zorunda dedi. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar :kızgın:

2- Burun yapılacağı zaman doktorlar bilgisayarda foto çekip animasyon olarak burun çeşitlerini gösteriyor insanlar da onlardan istediğini seçiyor gibi biliyordum. Öyle bir şey bekledim. Ama bana hiçbir şey göstermedi. Acaba ameliyat günü mü gösterecek bilgisi olan var mı bu konuda da.:oops:

Bende ayni ameliyati bir ay once oldum.Nefes alma zedelenir ne demek anlamadim ama zaten septum deviasyonu varsa daha kotusu olamaz.Benim nefes almam kesinlikle iyi anlamda cok degisti.Sekil olarak resim gosterme falan olmadi.Sonucta KBB doktoru estetikci degil.Ben doktoruma guvendim bir de ekstra bir beklentim yoktu.Tam olarak istediginiz neyse soyleyin.Hatta resim gosterin.Size uygun olarak yapabilecegini yapar.Iyi bir doktorsa zaten eskisinden daha iyi bir burun yapar.Bu da herkesi memnun eder zaten.Memnuniyetsizlik eskisinden kotu bir burun olunca oluyor genelde

Bende aynı ameliyatı oldum yaklaşık 25 gün önce benim doktorum da kbb ciydi. Tasarım çok sağlıklı değil diye biliyorum çoğu doktor da yapmıyor. Ama ne istediğinizi iyi anlatın tabi ki. Özellikle ne istemediğinizi şimdiden çok geçmiş olsun.

doktorunuzun dediği saçma geldi bu ameliyat(deviasyon) nefes için yapılıyor nefesiniz zarar görüyor olsa kimse olmaz bu ameliyatı. nefes almanız bozulursa bunun sebebi ya eğrilik düzeltilmemiştir yada burnunuzda çökme olmuştur yada septumunuz delinmiştir nefes alma fonksiyonu zarar görüyor diye bişey ilk defa duydum. doktorunuz biraz kendine güvenmiyo gibi geldi anlamadım

"Güzel bir burun yaparız dedi. Ama nefes alma olayı her ameliyatta zedelenir gibi bir şey söyledi. Yani komple burun deliklerini açsa bile nefes alma sistemi fonksiyonu bozulursa zorlanılabiliyormuş nefes almakta yine. Bunu size her doktor söylemek zorunda dedi. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar "

Bir septum deviasyonlu da benim.Burun biçimim kötü değildi, ameliyat olma nedenim iyi nefes alabilmekti.
Bu güne dek burnum yüzümde süs olarak duruyormuş .Hem koku alma hem nefes düzeldi .

Son düzenleme:
Merhabalar. Forumda açtığım konulardaki tavsiyelerden sonra sonunda burun eğriliği (Septum Deviasyonu) ameliyatı olmaya karar verdim.

Doktorum 8 Temmuza tahlil vs için gün verdi. 9 Temmuzda beni yatıracakmış. 10 Temmuzda da ameliyat dedi. Ben ona hazır ameliyat oluyorken biraz burnumun ucu falan da biraz kalksa diye de anlattım.

Aklıma takılan 2 şey var. Bunlar hakkında bilgisi tecrübesi olan yardımcı olursa çok sevinirim :110:

1- Güzel bir burun yaparız dedi. Ama nefes alma olayı her ameliyatta zedelenir gibi bir şey söyledi. Yani komple burun deliklerini açsa bile nefes alma sistemi fonksiyonu bozulursa zorlanılabiliyormuş nefes almakta yine. Bunu size her doktor söylemek zorunda dedi. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar :kızgın:

2- Burun yapılacağı zaman doktorlar bilgisayarda foto çekip animasyon olarak burun çeşitlerini gösteriyor insanlar da onlardan istediğini seçiyor gibi biliyordum. Öyle bir şey bekledim. Ama bana hiçbir şey göstermedi. Acaba ameliyat günü mü gösterecek bilgisi olan var mı bu konuda da.:oops:
Merhaba
Bende de nefes alma sorunu ve hafif bir burun kemeri sorunu vardı. Fakat ben öncelikle estetik amaçlı düşündüğüm için tanınmış bir estetik cerraha burun ameliyatı oldum. Ameliyatınızı yapacak kişi kulak burun boğaz dokturu ise ameliyata aynı zamanda estetik cerrah da isteyebiliyorsunuz diye biliyorum, kbb ye burun ameliyatı yaptıran tanıdıklarımdan. Bence burnunuzu sadece kbb dokturuna emanet etmeyin çünkü bunu yapıp güzel burnundan bile olan bir sürü kişi gördüm. Mutlaka estetik cerrah olsun ameliyatta.
Benim ameliyatımı yapan estetik cerrah hem nefes alma sorunu yapan içteki eğriliği hem de burnumun kemerini düzeltti. Başarılı bir ameliyat nefes alma sorununu düzeltmeli diye biliyorum. Sanki doktorunuz başarısız olursam bir şey beklemesinler diye kendine yol yapıyormuş gibi geldi.
Ameliyattan önce her detayı iyice kararlaştırın. Burun ucunuzun kaldırılmasını istiyorsanız bunu açıkça belirtin ve doktorunuzun kabul edip etmediğini öğrenin. Ne kadar kaldırılacağı konusunda da anlaşın. Yoksa doktor ayrı, hasta ayrı bir şey düşünüyor ve sonuçta istenmeyen şeyler ortaya çıkıyor. Başıma geldi, revizyon ameliyatı olmak zorunda kaldım.
Doktorun daha önce yaptığı burunların resimlerini göstermesini isteyin. Bu daha iyi bir fikir edinmenize yardımcı olur.

Animasyon olarak burun çeşitlerini gösteriyor diye biliyordum demissiniz ama yanlış bilgilendirilmissiniz. Bazı dr lar sonrasında nasıl olacağına dair bir şeyler yapıp gösteriyorlar ama bunlar çok güvenilir değil. ameliyat sonrasi ayni sonuc çıkmıyor daha iyisi de olabiliyor daha olumsuzu da. O yüzden böyle şeylere takılmayin siz sadece doğru doktoru bulduğunuza sizin ne istediğinizi anladığına ve bunu yapacağına güvendiğiniz bir dr tercih edin.

On gün önce deviasyon ve konkalarimi aldırmak üzere ameliyat oldum . Doktorum mükemmel bir adam ama bir hafta boyunca pişmanlıktan ağladım ..Şuan iyiyim ..zorunlu bir durum yoksa ameliyat olmayı aklının ucundan bile geçirme

On gün önce deviasyon ve konkalarimi aldırmak üzere ameliyat oldum . Doktorum mükemmel bir adam ama bir hafta boyunca pişmanlıktan ağladım ..Şuan iyiyim ..zorunlu bir durum yoksa ameliyat olmayı aklının ucundan bile geçirme

Geçmiş olsun :( Neden pişman oldunuz acaba?

Geçmiş olsun :KK43: Neden pişman oldunuz acaba?
Teşekkür ederim .hoc gözünü korkutma ..ameliyatta hiçbir sıkıntı olmuyor .ben biraz sabırsız biriyim .ağızdan nefes almak yordu ..halbuki az da olsa burundan da nefes alabiliyordum ama ben ya hep ya hiç derim ..yani ya ağzım ya burnum :) hangisinden rahat nefes alabilirsem onu kullanirim :) ağızdan nefes almak ruhunu teslim etme sebebi ..doktorum ve ekibi muhteşem ötesi insanlardı. .dediğim gibi ameliyat sonrası sıkıntılı geçti .adam tamponlarimı ve dikişlerimi aldı .ben gözlerimi kapatmış titriyordum, hadi artık çıkartın şunları ,neyi bekliyorsunuz,diye ..adam çıkarmış bile hiç anlamadım :)

Teşekkür ederim .hoc gözünü korkutma ..ameliyatta hiçbir sıkıntı olmuyor .ben biraz sabırsız biriyim .ağızdan nefes almak yordu ..halbuki az da olsa burundan da nefes alabiliyordum ama ben ya hep ya hiç derim ..yani ya ağzım ya burnum :) hangisinden rahat nefes alabilirsem onu kullanirim :) ağızdan nefes almak ruhunu teslim etme sebebi ..doktorum ve ekibi muhteşem ötesi insanlardı. .dediğim gibi ameliyat sonrası sıkıntılı geçti .adam tamponlarimı ve dikişlerimi aldı .ben gözlerimi kapatmış titriyordum, hadi artık çıkartın şunları ,neyi bekliyorsunuz,diye ..adam çıkarmış bile hiç anlamadım :)

Çok teşekkür ederim :KK9:

Back
X