Ameliyatın olduğu hastanenin uygulamasına göre değişiyor bu, ilk ameliyatımda südyenimi ve üzerinde metal olan herşeyimi çıkartmamı istediler, sonrasında alt çamaşırımın üzerine atlet ve altına penye pijama veya eşofman altı giymemi söylediler, üzerine de ameliyat önlüğü giydirdiler, ameliyata girdiğimde önlüğün üst kısmını göbeğime doğru sıvayıp (yanımda atlet olmadığından penye tişört giymiştim) penye tişörtümü gögüslerime doğru biraz sündürüp elektrotları bağlamışlardı. İkinci ameliyatımda ise tamamen soyunmamı ve önlüğü giymemi istediler, benim altımda külot vardı, hemşire sordu içinde bişey kaldı mı diye, ben de külotum var dedim, onuda çıkarman gerekiyor dedi, ben de mensturasyonum dedim, tamam külotun kalsın o halde dedi, dudağıma hafif parlatıcı sürmüştüm, gözümde de sürme vardı hastaneye giderken, hemşire makyaj da temizlenecek, oje varsa ojelerde çıkacak, kafanda tel toka varsa özellikle dikkat et, çünkü vücudunu makinalara bağlıyoruz, elektrik veriliyor, metal olmaması gerekiyor üstünde demişti. Ayıldığımda üzerimde önlük vardı ama sıyrılmış bir durumdaydı, zaten beni hazırlarken sıyırmışlardı straplez gibi, elektrotları takıyorlardı, zaten o arada uyumuşum, uyandığımda ayrıca üzerimde battaniye de vardı ve ben zangır zangır titriyordum, battaniye çok işime yaradı, hatta beş on dakika battaniye bile kesemedi titrememi, çok üşüyordum.