Ameliyat sonrasi agri çektinizmi ?

Restlessoblivion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
144
25
48
31
Merhaba herkese, haftaya ameliyat oluyorum ve biraz tedirginim. Ameliyat olanlar biraz bilgi verebilirmi, ameliyat sonrasinda agri çektinizmi ? Ne derecede ve ne kadar bi süre ?

Simdiden tesekkürler.

Benim 23 gün falan oldu ameliyat olalı. İnanın gram ağrım olmadı. Aynaya bakmasam ameliyt olduğumu hissetmezdim. Çok şükür o kadar ağrısızdı. Birde ben burnumdan 3 ameliyat oldum ona rağmen. İlk gün morluklarım ve şişliklerim oldu. Ama enteresan bi şekilde 2 gün sonra yüzümde bir nokta morluk kalmamıştı. Yani sizi rahatlatmak için sölemiyorum ama gerçekten ameliyat sonrası en kolay olan ameliyat bana kalırsa. Bademcik ameliyatıda oldum aynı ameliyat sırasında onu sorarsanız o kabir azabı Allah düşmanımın başına asla vermesin tam 16 gün çektim. Ama inanın burunda milim acı hissetmiyorsunuz.

Ameliyat sonrası en kolay derken ağrı bakımından. Ama tabi burnunuza cok dikkat etmek zorunda oluşunuz, yatma şekliniz falan bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. O süreç zor. Ben yüzüstü uyumaya alıskınım kücüklüğümden beri. Uykumda mesela hep burnumun üstüne yatıyorum. Benimde en büyük sıkıntım bu

Merhaba, ameliyat olalı 45 gün oldu. Ben de hiç ağrı çekmeyenlerdenim. Bu yüzden ağrı kesici ilacı hiç kullanmadım. Ameliyat öncesi doktoruma sorduğumda o da hiç ağrı şikayeti olan hastası olmadığını, tek sıkıntının burundan nefes alamamak olacağını söyledi. O zaman inanmamıştım sonuçta ameliyat ağrısız olmaz diye düşünmüştüm. Haklıymış :) Bir de bol sabıra ihtiyacınız olacak çünkü uzun bir iyileşme süreci sizi bekliyor. Şimdiden çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Endişelenmene gerek yok. Çoğu kişi hiç ağrısı olmadığını belirtiyor. Bende hiç Ağrı yaşamadım ama çok morardım. Tek sıkıntı ağzından nefes aldığın için zorlanıyorsun birde başını eğmiyorsun put gibi duruyorsun. Ağızdan nefes alamamak söyleyince kolay geliyor ama yemek yemek o kadar zor ki beni en çok bunaltan nefes oldu o yüzden

Herkese Merhaba,
Bende geçtiğimiz kasım ayında deviasyon ameliyatı oldum.Çoğu kişinin hayır asla olma para kazanmak için tüm doktorlar ameliyat diyorlar demesine rağmen cesaret edip operasyona girdim.İlk başta korkuyorsunuz yorumlardan dolayı.Fakat operasyon ve sonrası çok başarılıydı.Şuan RAHAT NEFES ALMAK isteyen herkese önerebilirim.Ameliyat sonrası anestezinin etkisi geçene kadar biraz saçmalayabiliyoruz.Ve boğaz aşırı tahrişten dolayı ağrıyor.Ameliyata girmeden önce uyanınca burnunuzdan nefes almayın dendiği için sürekli ağız açık nefes almaya çalışıyorsunuz ve bu sebepten dolayı boğaz kuruyor.
ÖNEMLİ: Benim doktorum tampon kullanmayacağını söyledi.Bunun ne gibi bir etkisi olacaktı bilinçsizdim.Daha sonra araştırdım.Tampon kullanılmadı ve ameliyat sonrası hiçbir kızarma,morluk,kan oturması yoktu yüzümde.Operasyona nasıl girdiysem öyle çıktım.Sadece yüzümde ve gözlerimde şişlik vardı o kadar.
TAMPON KULLANMAYI ÖNERMEYEN BİR DOKTORA MUTLAKA AMELİYAT OLUN.
Estetik ve büyük operasyonlar için yorum yapamam tabiki.

ZOR SÜREÇ: Tek bir zor süreç vardı.Ameliyatın ertesi günü kontrole gidiyorsunuz ve 10 cm pamuğu beyninize kadar sokuyorlar.O sırada nasıl çırpındığımı anlatamam.Doktorun odasından çıktığımda asansör aynasına bir baktım GÖZLER BALON.Bunun dışında sıkıntılı hiçbir süreç yaşamadım.
Dikişler kendiliğinden erirken sürekli hapşurma ihtiyacı duyuyorsunuz.Ve hapşurmamınız gerektiğini düşünüyorsunuz sürekli.Ya canım yanarsa ya dikiş patlarsa.O yüzden hapşururken ağzınızı daha büyük açın derim.
Herkese geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.

Benim de bugün 5. günüm ve biraz ağrılı olan süreci atlattım çok şükür. Özellikle sigara içmemeye dikkat edin diyorlar ilk iki hafta. Araştıranlara önerebilirim gerçekten.

Daha acı verici olabilir doğru ancak daha sağlıklı bir yöntem.Tamponun bir hafta kalması,akması gereken kanın pıhtılaşmasına ve yüzünüzün gözünüzün morarmasına ve şişmesine neden oluyor.kanın kuruması ve sonrasında o kurumuş kan ile birlikte tamponun çıkarılması daha acı vericidir eminim ki. K Kizilciksurubu

Benim de bugün 5. günüm ve biraz ağrılı olan süreci atlattım çok şükür. Özellikle sigara içmemeye dikkat edin diyorlar ilk iki hafta. Araştıranlara önerebilirim gerçekten.
Geçmis olsun :)

Sonunda ameliyat oldum bende, bugun tamponlarim alindi ve çok aci verici gerçekten. Neyseki bikaç saniye suruyor sadece.

Geçmis olsun :)

Sonunda ameliyat oldum bende, bugun tamponlarim alindi ve çok aci verici gerçekten. Neyseki bikaç saniye suruyor sadece.

Bu konuyu yaklasik 10 gün once açmistim. Su an ameliyat oldum o yuzden bende bi cevap yazayim. Cogu insan için agrisiz ve sikintisiz geçen bi sureç oluyor okudugum kadariyla. Benimki malesef cehennem azabi gibi geçti.. Ilk 3 gün agridan sizidan uyuyamadim. Bas agrisi ve bas dönmesinide çok yasadim. Ama en çok burun kismindaki agrilar beni etkiledi. Kisiden kisiye degisiyormus demekki..

Çok geçmiş olsunnn R Restlessoblivion
Tamponlar ne kadar süre sonra çıkarıldı.
Bence asıl acı ve ağrı sebebi tamponlar.Tecrübe edindiğim için söylüyorum.
Yoksa doktor değilim elbette herkesin operasyonunun büyüklüğü,kanamanın şiddeti farklılık gösterir .

Cok tsk ederim canim, benim tamponlar 4. gün çikarildi.
Haklisin sanirim, tamponlar alindigindan beri agrilarim fazlasiyla azaldi. Sen ameliyat geçirdinmi daha önce?

Tabi tabi geçirdim :)
Deneyimlerimi paylaştım zaten.Herkesin bünyesi elbet farklı veya yapılan işlem.Doktorun uzmanlığı vs vs.
Sonuçta anestezi alıyorsun bir şekilde.kesilip biçiliyorsun.acı ağrı elbet olacak.ama bu tampon işi fenaaaaaaaaa :)
Yengem tampon kullandı doktoru taktı yani.Kadının gözleri morardı yüzü çürüdü resmen.Sonra normale döndü.
Ben operasyona nasıl girdiysem öyle çıktım.Göz kapaklarım şişti sadece ona çooooook normal.Burnum normale göre biraz büyüktü ama oda iki üç gün içinde indi.Görenler ameliyat olduğuna emin misin bizi kandırıyosun diyordu :) R Restlessoblivion

Keske hepimizinki boyle kolay geçse :) Sevindim senin adina gerçekten. Dikislerin alinmasinda sikinti çektinmi peki ?

Keske hepimizinki boyle kolay geçse :) Sevindim senin adina gerçekten. Dikislerin alinmasinda sikinti çektinmi peki ?

Dikişlerim eriyen dikişmiş.Doktorum dikişlerle bir işlem yapmadı.Erime süresi 1-2 hafta sanırım.İyileşme oldukça vucüt atıyor.Hatta dışarıdan görürünen bir parçayı bilinçsizce çektim cımbızla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…