Ameliyat Sonrası Burun Masajının Önemi

emel_86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
364
16
118
İstanbul
Merhaba. Bu konu çok kafama takılıyor. Ödemlerin hızlı bir şekilde inmesine destek sağlamak için masajın önemine inanıyorum. Ama bazı doktorlar hiç önermiyor,2 ay ellemeyin diyen de var bazıları da şiddetle öneriyor. Youtube'da bu konuda doktorların kendi görüntüleriyle çekilmiş bir sürü video var. Masaj şekillerini de gösteriyorlar. Benim doktorum masaj yapabilirsin dedi. Şu klasik masaj hareketi. Burun sırtından (burun ucunu destekleyerek) aşağıya doğru masaj. Hatta burun deliklerine arada sırada pamuk tıkıştır,baskı yapıp ödemi azaltsın dedi. Benim burnum daha çok yeni,8. günümdeyim.

Siz ne zamandan itibaren masaj yapmaya başladınız ? Ne kadar süredir yapıyorsunuz ?Faydası-zararı gören oldu mu ? Günde ne kadar yapıyorsunuz ? Masaj yaparken burna belli bir baskı uygulamak gerekiyor,bu baskı ne seviyede.

Ay çok soru sordum :) Deneyimliler aydınlatırsa çok memnun oluruzzzz

Merhaba geçmiş olsun. Sanırım her doktor burun yapısına göre farklı masaj öneriyor. Doktorumun bana verdiği masaj izlediklerimden çok farklı mesela. Günde 20 dakika kemiği hissedene kadar dairesel hareketlerle baskı uygula dedi. Ama ben korkuyorum dokunmaya :) mecburen ödemlerin daha hızlı inmesi, yayılması için yapmak zorundayız...

Merhaba geçmiş olsun. Sanırım her doktor burun yapısına göre farklı masaj öneriyor. Doktorumun bana verdiği masaj izlediklerimden çok farklı mesela. Günde 20 dakika kemiği hissedene kadar dairesel hareketlerle baskı uygula dedi. Ama ben korkuyorum dokunmaya :) mecburen ödemlerin daha hızlı inmesi, yayılması için yapmak zorundayız...

Teşekkürler...acıyor ama dokunmak lazım ödemler sinir bozucu :/

Bence de ameliyatina, yapilan isleme gore degisiyor masajlar hatta hic verilmiyor bazen( benimki gibi) bence siz doktorunuz ne onerdiyse onu yapin

Back
X