Ameliyat sonrası duş almak

Canimbenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
12
3
1
32
Merhabalar. 12 mart Perşembe günü burnumdan ameliyat oldum. 2 gün önce tampon ve alçıyı aldı doktorum. Burnuma tekrar bi bant yapıştırdı. Bu bant burnumdayken normal bir şekilde duş alabilir miyim Islansa sorun olmaz galiba sizlere sorayım dedim

Merhaba, o bantın da çıkma zamanı gelene kadar ıslanmaması gerekiyor. Çünkü ıslanınca çıkıveriyor hemen. Bu takılan bant kaç gün dursun dediyse doktorunuz ona uyacak şekilde bekleyin :)

Ben cok fazla islanmayacak sekilde gayet normal dus aliyordum bi sorun da olmadi aksine cok yapismisti

Bant önemsiz gelebilir ama çok şeyi değiştiriyor canım ben de 3 yıl önce ameliyat oldum vücut banyomu ayrı saçlarımı ayrı yıkardım lavabonun önünde sandalyede oturur boynum kopana kadar annemin saçlarımı yıkamasını beklerdim zordu ama geçti tavsiyem bandını ıslatma doktorum özellikle tembihlemişti kısa zamanda iyileş inşallah

İnşallah canım teşekkürler. Bende öyle yaptım vücudumu yıkadım sonra saçlarımı yıkadım. Peki bu bantların amacı ne ?

Galiba 1 hafta dedi
O zaman o 1 hafta bitene kadar ıslatmayın. Ben o süreçte banyo yaptım ama yaparken çok dikkat ettim yüzüme su gelmemesi için, saçımı yıkarken başımı arkaya doğru vererek yıkadım. 1 haftam bitince de gene banyoda ıslatarak çıkardım acırsa diye :) ıslatıp dokunduğumda çıkmaya başladı hemen yapışkanı gittiği için. O yüzden ıslatmadan banyo yap :) elinde kalabilir yoksa. Ayrıca o 1 hafta o bantın kalması neden önemli biliyor musun, atel alındıktan sonra burun da ani bir ödem şişmesi olmasın diye baskılıyor yani bir müddet daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…