Ameliyat sonrası duş almak

Canimbenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
12
3
1
32
Merhabalar. 12 mart Perşembe günü burnumdan ameliyat oldum. 2 gün önce tampon ve alçıyı aldı doktorum. Burnuma tekrar bi bant yapıştırdı. Bu bant burnumdayken normal bir şekilde duş alabilir miyim Islansa sorun olmaz galiba sizlere sorayım dedim 😊

Merhaba, o bantın da çıkma zamanı gelene kadar ıslanmaması gerekiyor. Çünkü ıslanınca çıkıveriyor hemen. Bu takılan bant kaç gün dursun dediyse doktorunuz ona uyacak şekilde bekleyin :)

Merhabalar. 12 mart Perşembe günü burnumdan ameliyat oldum. 2 gün önce tampon ve alçıyı aldı doktorum. Burnuma tekrar bi bant yapıştırdı. Bu bant burnumdayken normal bir şekilde duş alabilir miyim Islansa sorun olmaz galiba sizlere sorayım dedim 😊
Ben cok fazla islanmayacak sekilde gayet normal dus aliyordum bi sorun da olmadi aksine cok yapismisti 😄

Bant önemsiz gelebilir ama çok şeyi değiştiriyor canım ben de 3 yıl önce ameliyat oldum vücut banyomu ayrı saçlarımı ayrı yıkardım lavabonun önünde sandalyede oturur boynum kopana kadar annemin saçlarımı yıkamasını beklerdim🥰 zordu ama geçti tavsiyem bandını ıslatma doktorum özellikle tembihlemişti 👋 kısa zamanda iyileş inşallah

Bant önemsiz gelebilir ama çok şeyi değiştiriyor canım ben de 3 yıl önce ameliyat oldum vücut banyomu ayrı saçlarımı ayrı yıkardım lavabonun önünde sandalyede oturur boynum kopana kadar annemin saçlarımı yıkamasını beklerdim🥰 zordu ama geçti tavsiyem bandını ıslatma doktorum özellikle tembihlemişti 👋 kısa zamanda iyileş inşallah
İnşallah canım teşekkürler. Bende öyle yaptım vücudumu yıkadım sonra saçlarımı yıkadım. Peki bu bantların amacı ne ?

Galiba 1 hafta dedi
O zaman o 1 hafta bitene kadar ıslatmayın. Ben o süreçte banyo yaptım ama yaparken çok dikkat ettim yüzüme su gelmemesi için, saçımı yıkarken başımı arkaya doğru vererek yıkadım. 1 haftam bitince de gene banyoda ıslatarak çıkardım acırsa diye :) ıslatıp dokunduğumda çıkmaya başladı hemen yapışkanı gittiği için. O yüzden ıslatmadan banyo yap :) elinde kalabilir yoksa. Ayrıca o 1 hafta o bantın kalması neden önemli biliyor musun, atel alındıktan sonra burun da ani bir ödem şişmesi olmasın diye baskılıyor yani bir müddet daha.

Back
X