ameliyat sonrası nelere dikkat edeceğiz..doktorlar ne dedi..

melek2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
170
1
46
İstanbul
kızlar ameliyat sonrası nelere dikkat edeceğiz..ben olalı 15 gün oldu..hiç dokunmuyoruyrum burnuma,banyo sıklığı ne olmalı,spor yapılabilir mi,hoplanıp zıplanır mı?masaj için ne dedi doktorlarınız..mesela kokumdan yan yatamıyorum..burnum tıkalı ama hiç sümkürmüyorum vs vs????

google dan bulabilirsin aslında nelere dikkat etmen gerektini :) ama doktorun sana söylemiş olmalıydı.

canım benim tam bir ay oldu
2. haftadan sonra istediğim sıklıkta yıkanmak serbestti bana, sümkürmek 3. hafta da serbest oldu
ayrıca 3. hafta yavaş yavaş spora başladım şimdi gayet aktif spor yapabiliyorum, ilk günden beri yan yatıyorum, yatış şekli ödemler için önemli, dik ve sırtüstü yatmak ödemlerin iyileşmesine yardımcı, ama ben hep ince yastıkla yan yattım öyle rahat ettiğim için sadece şişliklerimi arttırdı ilk hafta, ama şimdi onlar da gitti bitti

geçip gitmesi ne güzel:))geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim, ilk hafta bünyem çok allerjik olduğu için normalden fazla şiştim hatta balon balığı gibi oldum sonra kortizonu yiyince hemen inmeye başladı şimdi beklenenden bile daha inik. herkese geçmiş olsun, sağlıklı güzel burunlar diliyorum..

cnm en basit örnegi vereyimm sana daha burnunda alçıyla eglenmeye gitmişş hoplayıp zıplamışş ve alçı sonrası yamuk bi burunnn çıktı ortaya..sana tavsiyem en azından ben öyle yaptım 1.5 sene oldu amlyt olalı..ilk 2-3 aya kdr yan yatmadım korkumdan..yere başaşagı egilmedim..kulak çöpü ile temizleidm burnumu peçete bile değdirmedim..şimdi rahatım çok şükür ama dikat etmek şart gecen eşin dirsegiyle burnuma çarptı ve burnum bildigin uyuştuu..acaip agrıdı..ben inanmıyorum 3-4 sene sonrasında eski burnum gibi kulancagımı..herzman dikat etmek şart..rahat siliyorum burnumu artık sümkürüyorum falannn ama darbe almamaya dikat ediyorum yinede:)

kızlar burun yattığımda daha kalkık oluyor neden acaba yatıyorum az kalkıkyorum kalkık sonra iniyor

geçmiş olsun, dışardan alınan kortizon daha çok ödem yapıyo diye biliyorujm sanki?
neden nasıl aldın arkadaşım kortizonu takviye olarak? sevgiler

benim herşeye allerjim olduğu için, tabiki ameliyata da tepki gösterdi bünyem ve morluk önleyici krem allerji yaptı balondan beter şiştim, allerjimin ve getirilerinin yok olması için kortizon aldım, kortizon ödem gibi şişirmiyor sadece vücut tuza hassas oluyor tuzlu yerseniz ödem yapar, ama esas kortizon şişi iştah açıldığı için alınan kilolar oluyor. benim gibi allerjik olanlar allerji şişmesinin ne olduğunu bilir, inanın ameliyat şişliği hiçbir şey değil, korkmayın.

teşekkürler arkadaşlar benim alın ortam cok hassas..burnum tıkanıyor ama sümkürmüyorum..kulak copuyle temizliyorum..uzun süreli agrım yok ama dokunulunca agrıyor..birde ne zaman denize girebilriiz tatile gidebiliriz??
benim doktor çok az konuşan biri..ağzından zorla laf alıyorsun hiç bir şey acıklamıyor :)

2 ay sonra rahatlıkla girebilirsin:)

Banada Emre bey 50 faktörlük güneş kremi verdi.kesinlikle kullanman gerekiyor dedi morluklarının kalmasını yer etmesini istemiyorsan diye özellikle söyledi.aldım hemen tabi.ama yan yatma konusunu ve içteki dikişlerin ne zaman tam olarak gideceğini sormamışım.kontrol sırasında insan herşeyi unutuyor nedense.yan yatmak istiyorum artık.özellikle Emre beye bu konuyu soran arkadaşlar var mı acaba.

banada 3 ay öne dogru burnunu silme sakın dedi doktorum silmedim ama gripten mecburen sümkürüyoru m korka korka

2 bucuk 3 ay süresi var içindeki dikişlerin tamamen erimesi için daha öncesınde sakın çekip koparma dedi benim doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…