ameliyat sonrası spor...

Anladım ben 4.günümde ise gittim çok hareketsiz değildim ama ödemelerim çok yavaş iniyor sanırım sigara kullandigim için. Burun ucumda sis yerler hala dokundukça acıyor bir de sporla daha çok şişiyor iki hafta sonra kontrole gitcem dr a detaylı sorarım artık.
Çoğu sporu denedim ama
Yoga hiç yapmadım merak ediyorum kendi kendimize cd lerden öğrenebilir miyiz yoksa eğitmenle mi çalışmak gerek.

yakın tarihlerde olmuşuz ben de 1 haziranda oldum, evet gözle görünür şekilde şişiyor, benim burun ucumda çok şişlik kaldı zaten tam inmemişti ama spor yapınca da ilk bir aylıkkenki görüntüsüne dönüşüyor, acaba ben mi abartıyorum spor olayını, benim bazı egzersizlerim eğilerek yapılması gerekenlerden acaba o mu şişiriyor. siz ne yapıyorsunuz tam olarak programınız nasıl ve ne kadar sürüyor ?

Şöyle anlatayım, ameliyattan 1 ay sonra sadece koşu ve hafif pilates hareketleriyle başladım ama 2. ay itibariyle günde iki saat ağır kardiyo ve ağırlık antremanlarına geçtim. Crossfit bile yaptım öyle söyleyeyim. Şimdi yine kusma noktasına getirecek yoğunlukta kardiyo karışık ağırlık çalışıyorum. Haftada 3 gün bu şekilde ağır spor, kalan günlerde hafif tempo koşu yapıyorum. Hepsinin sonunda 15 dakika eğilmeli, esneme hareketleri yapıyorum. Eğilme kalkma hareketlerinde de bir şey olmuyor. Ama benim burnum çok çabuk iyileşti sanırım. Ucunda minimal bir uyuşukluk var onun dışında ameliyat olduğumu unuttum ama dediğim gibi, 2. aydan beri yapıyorum hiç şişme olmadı bende. Bir de ben konuyu çok araştırmıştım yukarda da zaten bulduğum bir kaynaktan paylaştım. Artık sıkıntı olmaması gerek sizin de diye düşünüyorum ama iyileşmeler farklı hızlarda olabilir. İsterseniz bir doktorunuzla konuşun.

Anladım ben 4.günümde ise gittim çok hareketsiz değildim ama ödemelerim çok yavaş iniyor sanırım sigara kullandigim için. Burun ucumda sis yerler hala dokundukça acıyor bir de sporla daha çok şişiyor iki hafta sonra kontrole gitcem dr a detaylı sorarım artık.
Çoğu sporu denedim ama
Yoga hiç yapmadım merak ediyorum kendi kendimize cd lerden öğrenebilir miyiz yoksa eğitmenle mi çalışmak gerek.

Bu arada kalın derili miydi acaba burnunuz? Ben de sigara içiyorum hem de çok :(. Ona rağmen çabuk iyileşti. Şanslıydım galiba :).

Evet kalın derili. O yüzden de olabilir. Uyuşukluk benim de geçti gibi bir şey. Bu aralar gribim spor da yapamıyorum bu sefer de gripten dolayı sisti :)) spor nedeniyle şişmesini çok sorun etmiyorum ben ya istediği kadar şişsin kalıcı bir problem yaratmasından korkmuştum sadece. Bir de benimki revizyondu o yüzden de olabilir. Neyse çok teşekkür ederim yukarıdaki faydalı paylaşımın icin ayrıca teşekkür ederim :))

Evet kalın derili. O yüzden de olabilir. Uyuşukluk benim de geçti gibi bir şey. Bu aralar gribim spor da yapamıyorum bu sefer de gripten dolayı sisti :)) spor nedeniyle şişmesini çok sorun etmiyorum ben ya istediği kadar şişsin kalıcı bir problem yaratmasından korkmuştum sadece. Bir de benimki revizyondu o yüzden de olabilir. Neyse çok teşekkür ederim yukarıdaki faydalı paylaşımın icin ayrıca teşekkür ederim :))

Geçmiş olsun. Kalıcı olacağına ihtimal vermiyorum spora devam :)

Aralık 2016 ameliyat oldum. Hala spora gitmekten korkuyorum. Hala erken olduğunu düşünüyorum Burun ucu düşecek mı acaba ? Valla çok cesaret 2 ay sonra başlamak

Back
X